chiar nimeni nu gateste in vase Zepter??

•  
    • 15 mesaje
    4 Nov 2005, 12:26
    5 0
    dragelor, de curand mi-am luat o oala zepter si nu stiu sa gatesc in ea . voi ce gatiti ? cum gatiti? dati-mi si mie retete va rog !
  •  
    • 3311 mesaje
    5 Nov 2005, 13:00
    2 0
    hm.. pai depinde de oala.
    de ex stiu pe cineva care are pt mamaliga , pe altcineva care are pt pastrarea mancarii cat mai mult timp (cica mancarea se pastreaza mai bine, e proaspata).
    ce sa ti zic, as gati si eu in zepter da' nu imi permit :>
  •  
    • 765 mesaje
    6 Nov 2005, 00:57
    1 1
    problema cu pastratul trebuie retinuta...asa o fi?!...
  •  
    • 21 mesaje
    6 Nov 2005, 01:04
    3 1
    in vasele Zepter se poate gati orice...
  •  
    • 15 mesaje
    6 Nov 2005, 19:30
    1 0
    dar, ceva special ce se poate face doar in oala Zepter ???
  •  
    • 317 mesaje
    6 Nov 2005, 21:09
    0 0
    N
    Acest mesaj a fost editat de către aciduzza: 21 Mar 2012, 16:21
  •  
    • 765 mesaje
    6 Nov 2005, 22:54
    0 0
    E greu de spus daca isi merita sau nu banii... daca poti sa incetinesti procesul de distrugere al organismului si sa micsorezi rata de imbolnavire, eu cred ca atunci isi merita banii.
    Problema e ca noi nu prea avem acum cum sa ne dam seama de toate astea dar... sper ca in viitor sa existe o unitate de masura si in aceasta problema.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Nov 2005, 09:55
    1 0
    Ma indoiesc ca vasele zepter se vand fara instructiuni de folosire... Pana si banalele oale sub presiune au cate-o brosurica cu modul de folosire si timpii de pregatire pentru diverse alimente.

In fine...

De pe www.zepter.ro:

"Cum sa gatim ?

Legume
    Puneti legumele bine spalate intr-un vas Zepter rece si apoi mariti temperatura pana cand indicatorul termocontrol este la mijlocul zonei verzi. Opriti caldura, legumele se vor gati singure in continuare.

Fripturi
    Incalziti vasul Zepter pana cand indicatorul termocontrol este in mijlocul zonei rosii. Uscati carnea cu ajutorul unui servet de hartie sau din material textil si asezati-o in vasul deja incalzit, acoperiti vasul si prajiti carnea pana cand se rumeneste (aprox. 2-3 min.), intoarceti-o pe cealalta parte si opriti sursa se caldura. Dupa cateva minute chiftelutele, cotletele sau alte preparate din carne tocata sunt gatite.

Carne fiarta sau inabusita
    Turnati putina apa intr-un vas rece (carnea nu trebuie sa fie acoperita), puneti legumele spalate, carnea sau cea de pasare si incalziti vasul pana cand termocontrolul se deplaseaza la mijlocul zonei verzi. In timpul intregului proces de gatire, indicatorul termocontrol trebuie sa ramana la mijlocul zonei verzi. Carnea va fi foarte gustoasa."
  •  
    • 24 mesaje
    7 Nov 2005, 19:32
    0 0
    mda..nu se vand cu instructziuni pt ca le vand doar prin reprezentantzi care ar trebui sa vina sa itzi arate sau sa te cheme la o prezentare dar nu prea se obosesc ele isi iau doar comisionul si cadourile care ar trebui multe din ele date clientzilor ...dar si le opresc pt ele ...
  •  
    nkp
    • 19 mesaje
    8 Nov 2005, 09:39
    3 0
    gatesc normal si am observat ca legumele nu se sfarama.in schimb cu grilul nu ma prea impac .il folosecs o data si apoi trebuie sa il spal daca mai am de facut in continuare.vezi ca au carte de retete pt oale dar retetele sunt pt un standard de viata mai pretentios(eu o am dar nu imi permit sa gatesc ce scrie pe acoldar are cum fierbi ,prajesti etc in zepter, cum intretii oalele si informatii despre legume,carne etc
  •  
    • 317 mesaje
    8 Nov 2005, 11:33
    1 2
    M
    Acest mesaj a fost editat de către aciduzza: 21 Mar 2012, 16:21
  •  
    • 1303 mesaje
    12 Nov 2005, 15:24
    0 0
    dar ce au asa de special oalele astea?
    eu am oale clasice de inox si sunt incantata de ele, o sa le schimb peste un an sau 2 cand ma plictisesc de ele...
  •  
    • 21 mesaje
    17 Iul 2007, 12:30
    1 0
    Buna, evelor!Am si eu un set Zepter primit cadou si nu il pot folosi pt. ca nu are instructini de folosire!Stau si ma uit la el.Imi puteti spune cu ce sa-l curat, cum sa gatesc in sistem? Va rog sa ma ajutati!
  •  
    • 4411 mesaje
    18 Iul 2007, 02:10
    0 1
    Dar cat este un set ? Vad ca sunt f laudate
  •  
    • 21 mesaje
    18 Iul 2007, 14:22
    0 1
    Aciduzza, poti sa ma ajuti si pe mine cu modul de folosire a vaselor si cateva retete obisnuite! Multumesc mult!
  •  
    • 116 mesaje
    19 Iul 2007, 00:50
    1 0
    In vasele Zepter poti gati ori ce,fie in mod normal,fie in sistem,important este sa gatesti cu capacul pus pe vas.Chestia cu termocontrolul este relativa.Cand consideri ca mancarea este aproape gata,ridici capacul si verifici.Eu folosesc aceste vase de peste 10 ani si sunt f. multumita.Le curat cu Axion pasta si dupa ce le clatesc bine le sterg ,arata de parca le-am cumparat ieri.Le folosesc in permanenta si mancarea este f. gustoasa si sanatoasa.
  •  
    • 1 mesaje
    4 Feb 2010, 18:13
    2 2
    buna! ma poti ajuta te rog ca nu am priceput cred nimic. mama mea a cumparat o oala cand eram mai mica pt cand ma voi marita si acum mi-a dat-o, dar afra nici o carte de instructiuni, este noua. Am incercat sa fac carne prajita dupa cum am inteles din instructiuni. E ceva ce nu pricep. Eu am pus carnea in oala si am dat drumul la foc, ma gandeam ca trebuie sa ajunga acul acela in mijlocul partii rosii ca asa intelesesem, dar abia a ajuns in mijlocul lui galben si mi-a fost prajita o parte si pana a ajuns la verde si cealalta parte mi-a fost prajita. Nu pricep. Si la fiert daca pun legumele pana ajunge la mijlocul partii verzi ma gandesc ca la fel o sa se prajeasca. Cum trebuie sa procedez? Multumesc
  •  
    • 13910 mesaje
    4 Feb 2010, 20:30
    2 0
  •  
    x6
    • 102 mesaje
    6 Feb 2010, 22:28
    1 0
    ia uite .
  •  
    • 234 mesaje