chiar nimeni nu gateste in vase Zepter??
-
5 0dragelor, de curand mi-am luat o oala zepter si nu stiu sa gatesc in ea . voi ce gatiti ? cum gatiti? dati-mi si mie retete va rog !
-
E greu de spus daca isi merita sau nu banii... daca poti sa incetinesti procesul de distrugere al organismului si sa micsorezi rata de imbolnavire, eu cred ca atunci isi merita banii.
Problema e ca noi nu prea avem acum cum sa ne dam seama de toate astea dar... sper ca in viitor sa existe o unitate de masura si in aceasta problema. -
Ma indoiesc ca vasele zepter se vand fara instructiuni de folosire... Pana si banalele oale sub presiune au cate-o brosurica cu modul de folosire si timpii de pregatire pentru diverse alimente.
In fine...
De pe www.zepter.ro:
"Cum sa gatim ?
Legume
Puneti legumele bine spalate intr-un vas Zepter rece si apoi mariti temperatura pana cand indicatorul termocontrol este la mijlocul zonei verzi. Opriti caldura, legumele se vor gati singure in continuare.
Fripturi
Incalziti vasul Zepter pana cand indicatorul termocontrol este in mijlocul zonei rosii. Uscati carnea cu ajutorul unui servet de hartie sau din material textil si asezati-o in vasul deja incalzit, acoperiti vasul si prajiti carnea pana cand se rumeneste (aprox. 2-3 min.), intoarceti-o pe cealalta parte si opriti sursa se caldura. Dupa cateva minute chiftelutele, cotletele sau alte preparate din carne tocata sunt gatite.
Carne fiarta sau inabusita
Turnati putina apa intr-un vas rece (carnea nu trebuie sa fie acoperita), puneti legumele spalate, carnea sau cea de pasare si incalziti vasul pana cand termocontrolul se deplaseaza la mijlocul zonei verzi. In timpul intregului proces de gatire, indicatorul termocontrol trebuie sa ramana la mijlocul zonei verzi. Carnea va fi foarte gustoasa." -
gatesc normal si am observat ca legumele nu se sfarama.in schimb cu grilul nu ma prea impac .il folosecs o data si apoi trebuie sa il spal daca mai am de facut in continuare.vezi ca au carte de retete pt oale dar retetele sunt pt un standard de viata mai pretentios(eu o am dar nu imi permit sa gatesc ce scrie pe acol
dar are cum fierbi ,prajesti etc in zepter, cum intretii oalele si informatii despre legume,carne etc -
In vasele Zepter poti gati ori ce,fie in mod normal,fie in sistem,important este sa gatesti cu capacul pus pe vas.Chestia cu termocontrolul este relativa.Cand consideri ca mancarea este aproape gata,ridici capacul si verifici.Eu folosesc aceste vase de peste 10 ani si sunt f. multumita.Le curat cu Axion pasta si dupa ce le clatesc bine le sterg ,arata de parca le-am cumparat ieri.Le folosesc in permanenta si mancarea este f. gustoasa si sanatoasa.
-
buna! ma poti ajuta te rog ca nu am priceput cred nimic. mama mea a cumparat o oala cand eram mai mica pt cand ma voi marita si acum mi-a dat-o, dar afra nici o carte de instructiuni, este noua. Am incercat sa fac carne prajita dupa cum am inteles din instructiuni. E ceva ce nu pricep. Eu am pus carnea in oala si am dat drumul la foc, ma gandeam ca trebuie sa ajunga acul acela in mijlocul partii rosii ca asa intelesesem, dar abia a ajuns in mijlocul lui galben si mi-a fost prajita o parte si pana a ajuns la verde si cealalta parte mi-a fost prajita. Nu pricep. Si la fiert daca pun legumele pana ajunge la mijlocul partii verzi ma gandesc ca la fel o sa se prajeasca. Cum trebuie sa procedez? Multumesc