Socata
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
5 Sep 2002, 12:110 0Buna !
Stie vreuna dintre voi o reteta pt. socata ?
Multumesc anticipat. -
5 Sep 2002, 21:26Mama ce pofta imi faceeeti,mai ales ca astia pe aici nici nu au auzit de o asemenea licoare!
-
5 Sep 2002, 22:54tot din aduceri aminte: 2-3 pumni de fori,10litri apå,2 lingurite otet ca så iaså acidulatå si parcå 1kg zahår.Se laså la macerat 10 zile dupå care se trage la sticle.
-
6 Iun 2003, 09:30Eu am facut socata saptamana trecuta si a iesit foarte buna. Am fost laudata de colegii de la servici

Reteta pe care am folosit-o eu: 10l apa, 1Kg zahar, 15 flori soc, 4 lamai, un cubulet de drojdie si o jumatate de pahar otet de mere.
Se dizolva zaharul in apa (amesteca bine, sa nu ramana o parte pe fundul vasului), se storc lamaile si apoi se taie in felii mari si se pun in vas impreuna cu florile si cu otetul. Drojdia de inmoaie in putina apa si se pune si ea impreuna cu celelalte componente. Se mai amesteca putin, se acopera vasul si se lasa la fermentat la temperatura camerei. A mea s-a facut in trei zile. Apoi se strecoara, se pune in sticle si la frigider.
E o reteta usoara si rezultatul e super! -
7 Iun 2003, 19:27Si eu folosesc aceiasi reteta de mai sus cu exceptia drojdieie.O las 10-14 zile sa fermenteze natural.Se mesteca odata pe zi.
Înapoi la: Forum » Gastronomie