am uitat retetele

•  
    • 1443 mesaje
    3 Sep 2002, 07:33
    0 0
    adica nu mai stiu sa fac ciulama, am incercat si a iesit o catastrofa.

apoi, mi-e dor de sarmale. poate imi da cineva reteta cum sa murez varza. stiu, sare si apa, parca? si otet? dar cantitatile?

cu rusine recunosc ca nici de aluatul de clatite nu mai imi amintesc. cit lapte, cita faina? erau si oua acolo?

si nu mai stiu nici prunele alea invelite in cocoloase de gris?

mdeh, daca acasa n-am avut timp decit de sandvisuri, acuma fac foamea

recunoscatoare oricui ma ajuta,
    maudi

p.s. poate dezvaluiti si alte retete?
  •  
    • 7 mesaje
    3 Sep 2002, 12:03
    0 0
    Intra pe www.culinar.ro
  •  
    • 1443 mesaje
    3 Sep 2002, 21:58
    0 0
    multumesc mult

uite ca nu stiam de culinar.ro, asa ca prinde bine, sa nu va mai bat la cap cu retete uitate.

chatonel, esti din nou de milioane, multumesc pentru promptitudine apa calda, zici? asa sa fie

dar stie cineva cum sa fac brinza? ca americanii zic brinza la tot soiul de cascaval. ce se apropie de brinza romaneasca e Feta greceasca, dar e scumpa rau, 3 dolari pentru o bucatica nu mai mare decit aratatorul
  •  
    • 1443 mesaje
    4 Sep 2002, 03:11
    0 0
    chatonel, daca iti spun ce gatesc acuma te apuca risul. din cind in cind ma mai intorc la forum

clatite! am distrus jumate ca nu-mi iese figura cu aruncatul

si ciulama. am fiert puiul si tine-mi pumnii cind fac ciulamaua, ca deja m-am inhibat de la clatite

ca sa ies basma curata totusi in seara asta la dina, am facut repede si o salata orientala. ca tot am promis o seara romaneasca, macar sa mincam ceva dupa atitea ore de bucatareala

multumesc mult de retete, am sa incerc in fiecare zi cite una.

si pentru Madamme, multumiri vesnice, am intrat pe culinar.ro, am printat ce mi-a trebuit...si uite ca m-am pus pe treaba

cine m-a pus sa cumpar filosofie si nici macar o carte de bucate romaneasca???lol

pupici,
    maudi
  •  
    • 1443 mesaje
    4 Sep 2002, 13:33
    0 0
    chatonel? la brinza aia nu se mai pune nimic? ceva sa lege? nu stiu de ce am in memorie faina sau ...nu mai stiu

iahnie zici? bine. dar astia n-au Kaizer si nici nu e voie sa trimiti alimente prin poshta

si de icre mi-e dor. de cutiile alea cu salata, vreo 10 mii parca?

o sa mor aici ingropata sub munnti de hotdogi, hamburgheri si taco
  •  
    • 134 mesaje
    4 Sep 2002, 20:21
    0 0
    Pur si simplu n-am rezistat sa nu ma fac prezenta, ca prea m-am distrat, pe bune , fetelor !!!
    Maudi te "citesc" de mult si mi-esti tare draga, ba pe deasupra, mai suferi si tu de-aceeasi "buba" ca si mine : ingropatul in munti de hamburgeri...
    Ce sa mai lungesc vorba, eu am incercat si mereu ma stradui sa-mi perfectionez meniul romanesc adaptat la fata locului. Duc dorul, cum spui tu icrelor, telemelei noastre, ba chiar si pestelui, ca aici numai conserve si "cat fish" congelat gasesc. Am intervenit ca sa te ajut un pic in ideea ca vrei sa faci varza cu kaizer - pai si "bacon" ul de-aici , acela impanat, aduce bine cu kaizerul, doar ca e in vid. Apoi, branza, daca doresti o telemea asemanatoare cu cea de-acasa, poti s-o obtii din lapte nedegresat, nefiert, dar trebuie neaparat sa -i adaugi "cheag" natural, acela sintetic da gustul pe care deja il stim aici in State, de la "Tofu" ( care mi se pare incomestibila, bleah )! Clatitele - nu trebuie sa te ostenesti chiar cu "aruncatul" poti sa faci compozitia un pic mai groasa si sa adaugi putin bicarbonat stins, apoi le intorci cu ajutorul unei spatule sau cutit. Eu asa le fac aici, si ies foarte fragede. Sau, poti folosi direct praful de "pancakes" din care faci compozitia cu oua si lapte, si e cam acelasi lucru.
    Din experientele mele, pot sa-ti spun ca mi-au reusit tare bine sarmalele preparate din varza dulce ( cea murata nu se compara cu cea de-acasa !)oparite in prealabil, apoi fierbi sarmalele in apa+ suc de lamaie + juice de rosii si putina sare - dupa gust. Sa nu uiti cimbrul, e important ! Apoi, tocanita de porc sau ghiveciul de legume, pur si simplu. Ghiveciul este exact "ca la mama acasa". E foarte bun si pilaful simplu, adica orez fiert in apa, ulei mai multicel si doua cubulete de knorr.E o garnitura buna la orice carne doresti. Cam asta pot sa-ti spun, si sper sa-ti pot fi un pic de folos. Te pup. Rose
  •  
    • 1443 mesaje
    4 Sep 2002, 23:38
    0 0
    nuuuuuuuuuuuuuuuuu

nu mai vreau sa aud de nimic! am ars clatitele, ciulamaua a mincat-o al meu, cica seamana cu gravy? dar pe culinar.ro nu spune cit sa prajesti faina! m-a durut stomacul toata noaptea iar puiul, ca m-am invatat aici numai sa-l pun la cuptor dupa ce-l pregatesc in microwave, a iesit fara pielita, adica toata pielita a ramas in cratita! si apoi, ce am zis, hai sa fac supa din zeama asta, ca la supa nu ma intrecea nimeni pe vremuri. dar sosul de rosii american e dat naibii! in rau, adica. supa mea are gust mexican si e gata condimentata

m-am prostit rau aici, pe bune. obisnuiam sa gatesc in fiecare weekend si sa invit toti prietenii. aici sunt nauca, ma uit in magazine si parca nu recunosc planeta

va pupicesc si mii de imbratisari si multumiri

ma intorc de la doctor in vreo doua ore si incerc gogosi si iahnie in seara asta. va tin la curent cu pulsul evenimentelor, daca nu cumva o sa vedeti intre timp la stiri ca bucataria unei romance proaspat stabilite in constelatia tehnologiei a luat foc de la fasole
  •  
    • 151 mesaje
    5 Sep 2002, 00:25
    0 0
    Draga mea,cred cå ti-ar trebui o carte de bucate romånesti!!Sau o vizitå a mamei!!Nu zic soacra cå bånuiesc cå victima cåruia ii faci de-ale gurii e american.Mai scrie-ne!Eu m-am pus pe CNN cu chestia cu bucåtåria arså!!!
  •  
    • 1443 mesaje
    5 Sep 2002, 02:14
    0 0
    delfinuta mama,

mi-ar trebui mie cam multe, mai ales sa ies din ceatza

unde mi-a pierit talentul, asta e problema globala care ma framinta??? nu se poate sa dispara dintr-odata si sa uit atitea lucruri...m-am senilizat? hm

mama soacra mi-a facut cadou de craciun o carte de bucate americaneasca.n-am una romaneasca. si nici n-am avut vreodata nevoie

eu vreau brinza, varza murata, crap ieftin,icre si costita!si grish!!! deocamdata.
    pupici si succes la scoala
  •  
    • 1443 mesaje
    5 Sep 2002, 02:18
    0 0
    sarumina, Rose , simpatia e reciproca

dar vrea cineva sa primeasca retete inventate de mine? hai, va rog, sa-mi mai creasca nitel self-esteem-ul
  •  
    • 134 mesaje
    5 Sep 2002, 06:28
    0 0
    Ia uite cum ne-am intalnit noi nesperat, neasteptat de pe toate meridianele, la Clubul "Borshul bate Porshe-ul"....... da Chatonel, ca nu ne "vazuram" de mult, bine te-am gasit si eu...si Maudi, sa ne fie de bine p'aci ! Si celorlalte "wherever you are" ! Am fost mereu cu voi, dar n-am mai postat...Sorry...
    Hai, maudi, da-i drumul,cu inventiile tale ! Si nu-ti pierde elanul cu inventiile vechi , ce, nu poti sa-i tragi c-o reteta de supa cu galusti din "Grits" ca-i pe toate cararile .......
    cam pute el a arome de parfum Rococo, asa-mi mangaie mie grisul autohton simturile olfactive ...da' totusi, plutesc niste galusti in farfurie...Pupici !
  •  
    • 130 mesaje
    5 Sep 2002, 09:47
    0 0
    Fetelor, am trimis multe retete la culinar.ro Daca aveti nevoie de ceva nu ma deranjeaza sa scriu de doua ori, oricum am mai scris cateva retete si prin Forumul nostru.
    Branza proaspata de vaci:
    Se pune la foc lapte dulce, proaspat, nepasteurizat. Cand acesta se umfla la fiert se toarna peste el lapte batut (iaurt). Vei vedea cum laptele se strange in bulgari si se separa in vas ai acum branza si zer. Se mai fierbe foarte putin, deci pana vezi ca s-a ales branza din zer. Iei vasul de pe foc si strecori continutul printr-o bucata de tifon pus in doua. Agati tifonul cu branza la scurs de seara pana dimineata. Deja ai branza proaspata pe care o mananci cu mamaliguta si smantana. Pofta buna!
  •  
    • 1443 mesaje
    5 Sep 2002, 21:15
    0 0
    miky,
    la reteta ta de brinza imi mai trebuie o vaca. serios. mi-a promis al meu ca mergem in weekend prin imprejurimi, unde vedem vaci, batem la usa si cerem lapte nepasteurizat.

chatonel,
    la magazinele alea chinezesti gasesti de-a gata. de iugoslave n-am dat, ca erau in reconstructie

rose,
    cred ca bucuria e reciproca, vezi si tu

si acum stirea de ultima ora: scovergile de aseara au avut gust de gogosi, iar barbatu-meu a zis: ce paine interesanta!

iahnia! in loc sa folosesc fasole la punga, am avut d'aia de conserva...nu vreti sa stiti ce a iesit si ce gust de Tihuana are!!!!!)))

concluzie: ratarea e maxima!!!!!!lol
  •  
    • 134 mesaje
    5 Sep 2002, 21:19
    0 0
    Ba da, chatonel, exista , dar depinde si de zona unde locuiesti, cat de departe de oras sau de restaurantele respective...si-apoi, nu poti manca numai la restaurant. Poti sa-ti faci o "pofta" uneori...am intalnit in capitala statului unde ma aflu un restaurant italienesc unde se mananca " ca la mama acasa" , deci exista. Nu ma pricep la bucataria chineza, insa am fost de cateva ori la restaurantul "New China" unde nu difera cu mai nimic preparatele chinezesti de cele americane. Doar ciupercile la cuptor erau putin diferit preparate. In rest, aceleasi sosuri, aceleasi mirodenii. Tind sa cred ca , pentru avea succes , toate bucatariile lumii prezentate pe farfuriile americane, si-au adaptat preparatele dupa gustul american. Tocmai de-aceea nu m-am mirat cand am gasit postate intr-un site, retetele unei romance stabilite in State care scrie ca la sarmalele romanesti se pun oua , usturoi si ...mai lipsea un pic de-i punea si faina "self-rising" ca sa iasa triple eventual ! Rusine, ca nu-si apara cratita stramoseasca !!!
  •  
    • 134 mesaje
    5 Sep 2002, 21:33
    0 0
    maudi, cum postaram noi in acelasi timp ! Hei, nu dispera, ca si mie mi-au iesit niste catastrofe de ma cruceam si eu ce-am fost si ce-am ajuns ! Stai linistita, n-ai gasit inca ingredientele potrivite, pana atunci mai dai rateuri, deh ! La cele care nu mi-au iesit nici a treia oara, am renuntat definitiv. Dar cele bune, ti le-am expus mai devreme. Cu vaca...mai, eu aici stau in mijlocul naturii, unde pe izlaz se plimba nestingherite vacutzele unui mare "propitar" care habar n-are ce-i aia branza si nici cu ce se mananca ( eventual cu mult piper, ca asa am vazut aici ). Laptele...nu se mulg vacile, sunt tinute de frumusete si pentru inmultirea speciei ! BYE !
  •  
    • 151 mesaje
    5 Sep 2002, 22:43
    0 0
    Chatonel,cicå e pericol de axfisiere pe linga Maud,asa zice la CNN si pe lingå asta mai miroase si a creier incis de cit se chinuie cu adusurile aminte!!!
    Maud dragå,ti-as trimite o Sanda Marin mai veche dar o am de la bunicå-mea si o tin cu sfintenie in bucåtårie chiar dacå foile is cam volante acum!!Lipiciul så tråiascå!!!Mersi de uråri cu scoala!
    Hai cå n-am mai ris de mult cu asa o poftå!Eu bat magazinele de arabi care la rindul lor aduc produse din Germania si care sint pe gustul nostru si gåsesc pinå si...zacuscå!!!Muråturi de tot felul,brinzå ca la noi si så nu zic de salamuri si cirnati.Asa cå m-am aranjat si nu mai tinjesc dupå alea de acaså.
  •  
    • 151 mesaje
    5 Sep 2002, 23:10
    0 0
    hai cå te botezai in Maud si nici vreo rochie nu ti-am luat!!Curaj gåinå cå te tai!!Nu dispera!Perseverarea a mama...succesului!!Ca så nu zic a arsului!!!
  •  
    • 151 mesaje
    5 Sep 2002, 23:11
    0 0
    am vrut så zic
  •  
    • 1708 mesaje
    7 Sep 2002, 19:01
    0 0
    Hihihihihiiiii !!!

Fetelor, nici eu nu prea stiu sa gatesc (adica mai deloc, rusiiiiine, la 22 de ani !!!), dar m-am distrat pe cinste cu peripetiile lui Maudi si ale bucatariei mioritice in patria hamburgerului !!!

Bravoooo pt perseverenta, Maudi, si mult succes ! Doar cine nu munceste nu greseste !
  •  
    • 1708 mesaje
    7 Sep 2002, 19:43
    0 0
    Si, Maudi, vad la CNN ca ai "inecat" tot statul cu fumul ala din bucataria ta !!! Sa vina Garda Nationala sa salveze ce se mai poate looooool !!!