Mousaka Made in Greece

•  
    31 Aug 2002, 23:26
    0 0
    Pentru ca toti turistii care vin in Grecia primul lucru la care se gindesc e mousaca,va dau reteta pt cei intersati. 6-7 cartofi mijlocii,2 vinete,500gr carne tocata de vaca,2 cepe suc de rosii,sare,piper,3 linguri unt,1 ceasca de faina,1l lapte,cascaval ras o ceasca. Taiem cartofii si vinetele rodele si le prajim putin pe ambele parti. Intr-o tava asezam cartofii apoi vinetele. Calim in putin ulei ceapa si carnea tocata,adaugam sucul de rosii,sare si piper.Fierbem 15-20 minute. Cind e gata rasturnam compozitia peste primele ingrediente din tava. Ultimul pas:SOS BESAMEL !!! Intr-o olicica topim 3 linguri unt,adaugam faina,amestecind continuu,turnam incet-incet laptele si cind se incheaga luam de pe foc si adaugam cascavalul ras,sare si piper. BESAMELUL peste carnea tocata si la cuptor cel putin o ora. Depinde de cuptorul fiecaruia. Trebuie sa devina maroniu... SUCCES SI POFTA BUNA !!!!
  •  
    • 413 mesaje
    10 Sep 2002, 01:53
    0 0
    Asta da reteta!!! Bravo!
  •  
    • 1443 mesaje
    10 Sep 2002, 23:25
    0 0
    asa zic si eu. tocmai m-am intors de la piata, ca n-avem vinete. gatesc in seara asta si va zic rezultatul. am o stringere de inima cu besamelul ala, suna cam complicat pentru gradul meu la bucatarie, dar sper sa iasa.

multumiri theo!!!
  •  
    • 1443 mesaje
    11 Sep 2002, 14:43
    0 0
    am gatit-o aseara!!! fetelor, n-am cuvinte, e cazuta din Olimp musacaua asta

eu am adaugat ciuperci intre stratul de cartofi si ala de vinete, ca nu m-am abtinut de la contributii personale

iar cu sosul, ce am descoperit e ca trebuie chiar sa amesteci intruna sa nu se formeze cocoloase. si am mai vazut ca la cantitatile date de theo trebuie sa ai o tava inalta de cel putin o palma.

multumesc mult, a fost excelenta!
  •  
    • 1443 mesaje
    11 Sep 2002, 14:45
    0 0
    ah, Theo, am o intrebare: cind zici sa prajim putin cartofii si vinetele, asta inseamna ca aspectul sa fie de rumeneala? sau doar putin prinse, ca gust? eu le-am rumenit, ca n-am inteles bine. dar tot a fost bun. se topeste in gura, nu alta!
  •  
    • 151 mesaje
    12 Sep 2002, 22:53
    0 0
    si eu multumesc theo!!Ti-am copiat reteta pe Word si mi-am pus-o deja la dosar!!O fac cit de curind!
  •  
    • 151 mesaje
    12 Sep 2002, 22:55
    0 0
    si incå o intrebare:mai pui cartofi si vinete deasupra peste carne sau pui direct sosul???Ajunge numai cu cele puse la fundul tåvii??
  •  
    • 1443 mesaje
    13 Sep 2002, 18:14
    0 0
    delfina, vad ca theo nu raspunde. eu am lasat numai un rind de cartofi si unul de vinete, asa cum a spus ea. probabil ca besamelul e mai gustos direct peste carnea tocata, cine stie? eu zic sa incerci cum iti este tie mai la indemina, dar mai usoara e reteta data de theo. pofta buna, e delicioasa intr-adevar!
  •  
    • 151 mesaje
    13 Sep 2002, 21:27
    0 0
    mersi Maudi!Am så incerc reteta cit de curind.