desert
-
0 0cel mai bun desert pentru voi este.....in combinatie cu.......
-
haolooo nu va mai jigniti maaah si-n bucatarie
sigur Donna a inteles deshert...sau ma rog
deci sunt multe deserturi( dulciuri ) facute in casa care-mi plac...Alba ca zapada, crema de zahar ars, gogosi grecesti, revani
, o placinta turceasca-greceasca...nu stiu de unde e, care se face simplu si e foaaarte foaaaarte buna, de cate ori o prepar, cei care n-au mai mancat ma intreaba ce-am pus in ea...cum e faacuta? 
Hai sa va scriu reteta de placinta poate aveti timp si chef s-o faceti sau doar s-o aveti in colectie
deeci...un pachet foi placinta
500 gr feta sau telemea
250 gr branza de vaci
6 oua
1 litru lapte
ulei pt uns
Amestecam branzeturile si le pisam bine cu o furculita.Adaugam 4 oua si 100 ml lapte.Lasam compozitia 10 minute la frigider.
Luam o foaie de placinta,o ungem cu putin ulei si punem 3 linguri din compozitie(va orientati dupa cate foi aveti,cam cate linguri pt fiecare) pe marginea foii.Facem un rulou(cilindru) si tot asa cu fiecare foaie.
Punem toate rulourile unul langa altul intr-o tava unsa,avand grija sa alegem o tava care sa se umple.
Intr-un castron punem restul de lapte(900 ml) si celelalte 2 oua,le amestecam bine si le rasturnam in tava,peste rulourile cu brinza!
Coacem pana se rumeneste la foc mediu
Se taie rece!
O sa vedeti ce buna e, aveti impresia ca-i budinca -
Completez si eu lista cu Alba ca zapada!
FOI
2oua
6linguri lapte
..............ulei
..............zahar
1linguritza amoniac
faina cat cuprinde
Se face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti,se intind si se coc pe dosul tavii cca 5-10min in cuptorul in prealabil incins
Crema
200g unt
10linguri zahar pudra
2pahare lapte
2linguri faina
1/2 zeama lamaie
Intr-un pahar lapte rece se dizolva cele 2linguri faina iar celalalt se pune la fiert.Cand da in fiert se amesteca cu cel amestecat cu faina ,mestecandu-se continuu pana se face ca o ciulama.Se da la rece,apoi se pune zeama de lamaie apoi untul frecat in prealabil cu zaharul ,se umplu foile ,se dau la rece,cateva ore inainte de a fi taiata, intra crema in foi ! -
Foi placinta
Intr-un lighean punem 6 linguri de ulei,12 linguri de apa calduta,2 oua batute usor,o lingurita de sare si 3 cesti de faina,asta e cam 350-400 gr, o punem incet incet pana se formeaza un aluat neted care nu se lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop si lasam la frigider cel putin 30 min.Apoi scoatem aluatul,il taiem in bilute mici de 80-90gr.
Punem din nou la frigider 30 minute.
Apoi luam fiecare biluta si cu sucitorul intindem fiecare foaie...pe planseta data cu faina si folosind faina si peste foi de fiecare data cand sucim ca sa nu se lipeasca.