Am nevoie de sfaturi
-
0 0Dragele mele dragi sunt disperata.Nu stiu voi cum faceti dar eu nu ma descurc la bucatarie.Nu reusesc sa am la orice ora ceva aperitive si apelez mereu la nesanatoasele mezeluri,conserve de pate de ficat.Sotul meu imi reproseaza pe buna dreptate ca nici nu mancam ca lumea nici nu economisim.Voi ce gatiti ieftin ,bun,diversificat?Bineanteles problema cea mare o constituie masa de dimineata si seara.
Salvati-ma! -
si noi la fel mancam. branzeturi, mezeluri si pateuri. mai nou mancam pateu vegetal de la Mandy. e gustos si mai "usor", mai putin gretos.
daca as avea timp, as face o salatica orientala cu peste afumat sau pui. daca vrei reteta, da un semnal.
seara merg un piure cu branzica, sau mamaliguta, cartofi taranesti, o galantina de legume, o mancare usoara in general.
dar cine are timp ?! -
Dimineata si noi mancam la fel, mai un lapte batut, care merge si seara ca e sanatos si usor, o omleta, niste paine cu ou, un cremwurst fiert cu mustar. Iar seara iarasi ceva usor: salata de varza ca tot e acum sezonul, salata de telina cu maioneza, poti face si niste paste cu branza sau cu nuca, mac, etc.
Mai puteti manca o conserva de peste, salata de vinete sau de conopida cu maioneza, etc. Incerca sa faci mancaruri din legumele de sezon ca atunci sunt mai ieftine. -
salate: vinete (inca), conopida, peste, icre, verdeturi (cu iaurt mai ales), telina, creveti, cartofi (cu masline), oua, oua umplute....sunt o groaza.
astea toate sunt mancaruri reci. sunt bune, unele mai ieftine altele mai scumpe, usor de preparat si unele chiar sanatoase.
mezeluri eu una nu prea mia cumpar. mai bine mancam si seara mancare calda sau salate decat mezeluri. nu prea ma simt bine de la ele...is injectate cu apa (cel putin apa)
dar cu toate ca nici eu nu prea prepar multe bunatati pe acasa barbatul meu nu are tupeu sa comenteze...si eu lucrez cel putin cat el...si nici nu apas canapeaua cand ajung acasa.