CONSERVE PENTRU IARNA
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
28 Aug 2002, 15:431 0Fetelor, nu pune nimeni conserve in toamna asta?! Ce mai puneti voi in camara pentru iarna? Schimbam si noi ceva idei?
Deocamdata am pus numai fasole verde si putin suc de rosii. Voi ce mai pregatiti? -
28 Aug 2002, 23:49draga lili,nu ai scris cam ce te-ar interesa mai mult
ulceturi,muraturi,compoturi etc.pina una-alta eu iti trimit o reteta de "condiment universal" care este bun si pentru ciorbe si pentru orez cu legume
ingrediente:2kg morcovi,1kg patrunjel radacina,1kg gogosari,1/2kg ceapa,1/2kg varza alba,1/4kg telina.
preparare:se dau legumele prin masina de tocat,se adauga apoi 1 legatura frunze de patrunjel,1 legatura frunze de telina-tocate marunt si cca1kg sare mare.se amesteca totul si se pune in borcane.se leaga borcanele. -
30 Aug 2002, 12:19Multumesc pentru reteta, o sa o prepar negresit in toamna asta. Va scriu si eu din retetele mele "Suc pentru ciorbe si fripturi"
5 Kg rosii
3 Kg ardei rosii (capia sau gogosari)
Se dau prin masina de tocat, se pun la foc cca.2 ore cu 1/2 ulei si 1/4 kg zahar, sare dupa gust.
Se toaca 4-5 legaturi de patrunjel si se mai fierbe compozitia cca.1/4 h. Se pune fierbinte in borcane sau sticle de lapte. Se leaga si se racesc sub patura pana a doua zi.
Înapoi la: Forum » Gastronomie