gem de mere???help!

•  
    • 70 mesaje
    10 Oct 2005, 21:21
    0 0
    fetelor va rog din suflet sa ma ajutati.eu nu prea ma pricep sa gatesc si nici nu am mai facut vreodata dulceata sau gem.prietenul meu a luat de la bunici un sac de mere.l-am pus pe balcon deocamdata dar se raceste vremea si nu il putem tine mult acolo.daca il aducem in casa se strica.pt ca noi nu putem manca asa multe repede m-am gandit sa fac un gem din ele.numai ca nu prea stiu cum .am mancat la cineva facut cu scortisoara si mi s-a parut f bun.bine...nu stiu sa il fac dar nici nu stiu cum sa il pastrez in borcane ca sa nu faca floare.rog pe evele care stiu sa ma ajute si pe mine ....cu lux de amanunte daca se poate.va pupik.
  •  
    • 230 mesaje
    10 Oct 2005, 23:34
    0 0
    gem de mere eu nu am facut,dar cind am multe mere le dau pe razatoarea mare si le calesc cu zahar. Dupa care le bag la congelator in pungi de plastic. Eu le folosesc la placinta pe timpul iernii.
    Daca ai nelamuriri intreaba.
  •  
    • 70 mesaje
    11 Oct 2005, 11:21
    0 0
    ideea ta e f buna numai ca noi nu avem congelator.am cautat pe net si in cartea de bucate si nu am gasit nicaieri vreo reteta.(???)si totusi eu am mancat la cineva......
  •  
    • 39 mesaje
    11 Oct 2005, 12:15
    0 0
    Se spala fructele, se scurg, se curata de coaja, li se scot simburii si miezul tare. Se pun cu zaharul in straturi (cam 400-500 g pentru fiecare Kg. de fructe, dupa cat sunt de dulci) si se lasa pina a doua zi cind se fierb la foc mic pana se leaga. Eu le fierb cam o jumatate de ora pe aragaz la foc mic, dupa care pun cratita in cuptor la foc mic, pana se leaga cat vreau de tare.
    Sper sa-ti fie de folos.
  •  
    • 70 mesaje
    11 Oct 2005, 20:37
    0 0
    multumesc mult!ma apuc maine de treaba!
  •  
    • 3311 mesaje
    13 Oct 2005, 19:09
    0 0
    eu am citit 'gem de mare' si am intrat sa vad minunea!