AJUTOR!!!!! SCOVERGI!!!!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
10 Oct 2005, 12:390 0dragele mele... ma uitam eu aseara la Schimb de mame" si... tanti aia facea scovergi- cum facea si bunica mea .... si vreau si eu sa fac si nu stiu cum!!!
si am o pofta de mor!!!! daca nu fac scovergi in seara asta mor!!!!!!!!!!!!!!
stiti cum se fac?! -
10 Oct 2005, 15:52Hai sa incerc eu...desi nu imi dau seama daca peste tot se fac la fel. Eu sunt de fel dobrogeanca si la noi se fac asa: se pune faina la aprecierea ta, in functie de cate vrei, se pun ouale cu albus si galbenus, putin praf de copt si lapte acru. Se framanta bine de tot. Acum in funtie de cata faina apreciezi si tu cate oua sa pui. Aaa...sa nu uit, si un praf de sare in coca. Le lasi un pic sa rasufle aluatul si le prajesti in ulei bine incins ca sa nu absoarba prea multa grasime.
Vezi ca in comert exista faina speciala de scovergi, scrie pe ea. E de la Dobrogea.
Daca vrei sa le faci mai subtirele le intinzi cu vergeaua, daca nu le modelezi din mana. -
10 Oct 2005, 16:03Pupa-te-ar mama sa te pupe!
Dobrogeanco, si eu sint pe jumate de acolo.
In Dobrogea am copilarit!
Si eu le fac tot ca tine- numai ca, atunci cind am, pun untura in aluat- ies mai fragede.
-
10 Oct 2005, 16:39va pup fetelor!! miine sau diseara tirziu va zic cum au iesit!!! pupici!!!!!!!!!!
-
10 Oct 2005, 17:20Ahhh Achamot, te "mirosisem" eu. Maaai mi-e un dor de Dobrogea mea de nu mai pot. Eu am crescut la bunici in inima Dobrogei. De la mamaie stiu muuulte retete de la noi.
Cred ca untura le fragezeste dar am dat si eu o reteta mai dieta dragaaaa....
Te pup Achamot.
Înapoi la: Forum » Gastronomie