negrese

•  
    • 75 mesaje
    9 Aug 2002, 19:36
    0 0
    cine stie reteta de negrese sa mi-o de-a si mie
    multumesc anticipat
  •  
    • 49 mesaje
    15 Aug 2002, 11:03
    0 0
    Buna. Am eu o reteta foarte buna de negresa. Am sa o caut zilele acestea si ti-o trimit.
  •  
    • 130 mesaje
    26 Aug 2002, 15:45
    0 0
    Ori de cate ori am ocazia, pregatesc NEGRESE. Pe cat este de buna, pe atat este de simpla si se pregateste foarte repede:
    1/2 Kg.zahar, 4 linguri cacao, 1/2 cana lapte (apa), 4 oua, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 1/2 cana faina, 1 pachet margarina (prefer Unirea).
    Laptele, zaharul si cacaoa se pun pe foc potrivit amestecandu-se pana rezulta o pasta. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Din aceasta cantitate se opreste 1/2 cana care se foloseste pentru glazura. In restul compozitiei, dupa ce s-a racit putin, se pun 4 galbenusuri, faina, bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma si nuci pisate (daca ai).
    Compozitia se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se introduce la cuptor si se incearca cu un pai daca coapta. Se scoate din cuptor si peste ea, fierbinte, se uniformizeaza glazura.
    Niciodata nu am gresit aceasta reteta chiar daca nu ai pregatit-o pana acum, reusita este asigurata.