retete suedeze
-
0 0actualmente sunt in suedia si vreau sa-i gatesc pritenului meu o adevarata mancare suedeza ex din pui
va salut din suedia -
draga chryss,este cam greu sa gasesti la noi in romania,retete cu specific nordic.eu,deocamdata,stiu doar o reteta,dar nu este cu carne de pui.daca vrei totusi retete pe baza de carne de pui,iti pot trimite citeva.reteta pe care o stiu este:"castraveti cu rulouri de scrumbie marinata"
ingrediente:4 castraveti mici-14-25cm,250 gr rosii mici,12 cartofi noi marunti,8rulouri de scrumbie marinata,8 linguri maioneza cu lamaie,seminte de susan,sare,piper.
mod de preparare:se curata cartofii noi si se fierb 10 min in aburi.se spala castravetii,se curata de coaja si se taie in 4 pe lung.rosiile se spala si se taie in doua sau in 4 .se asaza in fiecare farfurie castravetii, rulourile de peste,cartofii si rosiile,se toarna peste ele cite 2 linguri de maioneza acrita cu lamaie, se sareaza, se pipereaza, se presara cu semintele de susan si se servesc imediat. -
Buna Chryss27! Si sotul meu lucreaza in Finlanda, am fost si eu in vizita o luna (decembrie-ianuarie) si am fost in croaziera, pe Marea Baltica pana in Suedia! Mi-a placut foarte mult aceasta tara nordica (Fi, pentru ca dormeam cand am ajuns in Suedia, si deci nu am zarit nimic!)!Tu de cat timp locuiesti acolo? Mi-ar placea foarte mult sa mai discutam! Poate, cine stie, vom fi "vecine de tari"?!! Daca ti-ar place sa: katynaum@yahoo.com!!!
O zi minunata!!!