Hrean

•  
    • 32 mesaje
    27 Sep 2005, 19:28
    0 0
    Stie cineva vreo alta metoda de a conserva hreanul, in afara de a-l pregati doar cu putina sare si otet?
  •  
    • 1744 mesaje
    27 Sep 2005, 23:22
    0 0
    Il poti pastra ca pe morcov, stilul vechi: radacinile de hrean in nisip, la loc intunecat si racoros, preferabil un beci.
    Daca stai ca mine, la bloc si nu ai nici boxa... noua nu ne ramine decit sa cumparam atunci cind avem nevoie.
  •  
    • 32 mesaje
    28 Sep 2005, 22:25
    0 0
    Tot la bloc. Dar nu vreau sa-l tin in pamant. vroiam sa-l conserv pentru iarna si, pana acum am folosit reteta cu sare si otet...dar as fi vrut sa mai incerc si alte variante daca ar fi.
  •  
    • 1744 mesaje
    29 Sep 2005, 10:08
    0 0
    Asa se "trezeste" - isi pierde din calitati. E preferabil sa il faci asa inainte de a-l consuma.
    Chiar tinut in recipient ermetic, tot nu mai e atit de aromat ca atunci cind e proapspat ras...

Dar poate stie cineva o alta metoda... si ne lumineza pe amindoua.

Oare congelat merge? Ca de fiert nu poate fi vorba...
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Sep 2005, 13:45
    0 0
    Merge pastrat in nisip, pe balcon, peste iarna, cu conditia sa nu bata soarele pe ladita (care trebuie acoperita, altfel hreanul prinde radacini, ca e o planta f viguroasa). Eu am balconul la nord, deci... no problem (iar muraturile tin pana de Paste, daca nu vin caldurile repede).

Ma intreb daca poate fi pastrat ca morcovii: inveliti separat, in hartie, si pe urma asezati intr-un borcan care se acopera cu o farfuriuta (adica NU etans)...