o rulada buuuuuuuuuna.........

•  
    • 56 mesaje
    27 Sep 2005, 14:17
    0 0
    Cine imi da si mie o reteta de rulada buna?Si sa-mi explice paa cu pas,ca la tembeli?Ca de gatit gatesc(se zice)bine,dar la dulciuri sunt zero.Nu prea mananc dulciuri si nici n-am invatat sa fac,dar vreau sa invat.Va rog!
  •  
    • 178 mesaje
    1 Oct 2005, 16:03
    0 0
    http://www.culinar.ro/catalog.php?tip=tipuri&id_cat=3&categ_url=Dulciuri&id_scat=143&scat_url=Prajituri&pages=43&count=34&records=645

si se continua pe urmatoarele doua pagini. Ai de unde alege.

Problema la rulada este sa iasa pandispanul suficient de moale cat sa nu se rupa la rulare.

Si uite o exemplificare pas cu pas cu imagini:
    http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=7921
  •  
    • 56 mesaje
    4 Oct 2005, 15:14
    0 0
    Merci Clover.Caut acolo,sper sa-mi iasa ca am mai avut ceva incercari nereusite.
  •  
    • 841 mesaje
    6 Oct 2005, 17:46
    0 0
    mama mea avea o rulada extraordinara pe care o numea lacrima de elefant nu stiu reteta dar cum o aflu o pun aici
  •  
    • 150 mesaje
    12 Nov 2005, 20:52
    0 0
    Reteta de la rulada. O poti umple cu ce vrei: gem, budinca, crema de unt sau chiar crema de diplomat.

4 galbenusuri se freaca bine cu 6 linguri de apa, apoi se adauga 250g zahar. Se amesteca bine cu mixerul. Se adauga un praf de copt stins cu zeama de lamaie si 200 g faina. Si apoi albusurile batute spuma se incorporeaza usor. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina (tava mare, eu fac reteta pe jumatate, iese mai subtire dar tot e OK). Se coace la foc mic. Cand e gata se rastoarna pe un servet umezit si se ruleaza cu el. Se lasa pina se raceste apoi se umple cu crema. Daca vrei si reteta cremei de diplomat. Spune-mi.
  •  
    • 23 mesaje
    30 Nov 2005, 22:06
    0 0
    Pe mine ma intereseaza crema de diplomat.Care sunt ingredientele si cum se face?
  •  
    • 150 mesaje
    9 Dec 2005, 19:24
    0 0
    Crema de diplomat:
    250g laptese fierbe cu 250g zahar, cand da in clocot se adauga 3 oua batute bine si se lasa sa clocoteasca. Se pune la racit. Apoi se amesteca cu 1/2l frisca batuta si 20g gelatina (~4 plicuri). Gelatina se pune in apa rece (cam 50ml)si se lasa 30 min. Apoi se incalzeste foarte putin doar ca sa se fluidizeze. Cand se raceste putin se amesteca cu crema in care se adauga vanilie si coaja de portocala.

Eu am incercat si sa fac budinca de frisca in care am adaugat doar gelatina, frisca si arome. Si a fost super. Coaja de portocala rasa e baza aromei.