Dar uleiul de masline presat la rece?

•  
    • 63 mesaje
    25 Sep 2005, 15:39
    0 0
    Sotul meu a adus din sudul Italiei ulei de masline presat la rece..am facut "experiente" cu maioneza, in tot felul de mancaruri, etc., dar, "mi-a dat cu X",numai la salate s-a pretat si la masti cosmetice..Oare n-avem noi papilele gustative "educate"?
  •  
    • 1511 mesaje
    25 Sep 2005, 20:51
    0 0
    Acu' depinde si de gustul omului, eu prajesc pestele in ulei de masline, legumele. Cand pastele sunt gata, deja amestecate cu sosul, le mai trag o dusca de ulei de masline.
    Dar n-as face in viata mea un ochi in ulei de masline! Si nici maioneza n-am incercat sa fac cu uleiul asta.
  •  
    • 1744 mesaje
    25 Sep 2005, 21:49
    0 0
    In ulei de masline, indiferent cum ar fi obtinut, nu se prajesc cartofi ( va ies verzi!), nu se foloseste la prajituri (altereaza gustul-numai la citeva prajituri grecesti se pune) si nici la maioneza.
    In rest se poate folosi la mincare si la salate ca un ulei obisnuit, de floarea-soarelui.
  •  
    • 1511 mesaje
    26 Sep 2005, 20:53
    0 0
    Cartofi pai n-am facut niciodata in ulei de masline, dar va dau o reteta de cartofi cu ulei de masline care are mare succes (cei care au mancat la mine cartofi de-astia ma tot roaga sa le fac cand ii invit la masa): cartofii se curata si se taie in sferturi sau in 8, depinde de marime. Se pun intr-o tava de aragaz si se toarna ulei de masline peste ei. Se dau la cuptorul preincalzit la 170-180°C vreo 20 min, apoi se da cuptorul la 200°C vreo 5 min. In castronul in care se vor pune cartofii se pune sare, usturoi taiat cuburele mici, rozamrin si niste cimbru. Se rastoarna cartofii in castron si se amesteca. Gata.
  •  
    • 349 mesaje
    26 Sep 2005, 21:53
    0 0
    Fetelor, spuneti/mi si mie care ulei de masline e bun. Ma refer la cel pe care il recomanda toata lumea , bun pentru sanatate , pentru diverse, pentru gatit, pentru inlocuit uleiul de fl. soarelui. Pe piata apar diverse sortimente: virgin, extravirgin etc. La ce sa ma uit pe eticheta?
  •  
    • 1744 mesaje
    26 Sep 2005, 22:01
    1 0
    Ia "Minerva".
    Stiu ce spun- si mama soacra tot de-ala foloseste si la ea la "Gretzia".
  •  
    • 349 mesaje
    26 Sep 2005, 22:11
    0 0
    Minerva este o marca?
  •  
    • 1744 mesaje
    26 Sep 2005, 22:35
    0 0
    Dap.
  •  
    • 734 mesaje
    26 Sep 2005, 23:10
    0 0
    Daca scrie pe el 'extra virgin' e de cea mai buna calitate.

Mie imi place uleiul de masline in orice, inclusiv cartofi prajiti (dar incerc sa ma abtin la astia) si mai ales maioneza; mai putin in prajituri, pentru ca nu am incercat. Daca ziceti ca aveti retete de prajituri grecesti, poate puneti si pe aici cateva, de proba
  •  
    • 63 mesaje
    26 Sep 2005, 23:17
    0 0
    Aha, eu cred ca am ramas cu sechele din pricina unei maioneze facute cu ulei presat la rece..azi am facut o salata cu rosii, ardei,a iesit bine, mi-a placut...o sa incerc si eu cartofii la cuptor, Kalua.
  •  
    • 252 mesaje
    28 Sep 2005, 16:56
    0 0
    Eu, cand fac maioneza, o fac cu ulei de masline, si iese ok. Probabil ca depinde si de gustul omului...
    @ eva care intreba care ulei e mai bun: cum ti s-a mai raspuns, ala extravirgin, in lispsa, cel virgin. De asemenea, uita-te la aciditatea lui, cel mai bine e sa nu depaseasca 1%.
  •  
    • 1511 mesaje
    28 Sep 2005, 17:52
    0 0
    Aici tocmai au testat uleiurile de masline extra vergine, dai si fugi cand vezi ce-au gasit in ele (multe dintre ele chiar piperate la pret): emolienti sintetici care pericliteaza sanatatea, multe dintre uleiuri erau de fapt presate la cald si tot asa.
  •  
    • 63 mesaje
    28 Sep 2005, 18:08
    0 0
    Uleiul nostru de masline, sotul meu l-a cumparat de la o baba intr-o piata din Sicilia.Nu stiu sa fac vreo diferenta, eu nu cumpar din magazin decat ulei de masline sau porumb.care-i diferenta intre un ulei extravirgin din magazin si uleiul meu presat la rece din piata?
  •  
    • 63 mesaje
    28 Sep 2005, 18:10
    0 0
    rectific:cumpar ulei de floarea soarelui nu de masline
  •  
    • 277 mesaje
    28 Sep 2005, 22:40
    0 0
    Eu cred ca uleiul asta presat la rece este de fapt uleiul extra virgin.Eu gatesc cu ulei de masline aproape orice ,dar folosesc "mild" sau "light".Cel extra virgin nu-mi place nici macar in salate.Are un gust gras,greoi.Italienii il mananca cu paine !Baiatului meu i place asa!Pui in el ceva ierburi(oregano,sare ,piper,ardei iute)si se consuma ca atare.La italieni este folosit sa "stropesti" cu el diverse aperitive si pasta.Am auzit ca-i bun si pt fata sau chiar ca o masca pt par !....
  •  
    • 272 mesaje
    30 Sep 2005, 17:45
    0 0
    off-topic (oarecum): kalua, grozavi cartofii dupa reteta ta. recunosc, nu i-am facut cu ulei de masline, ci de floarea-soarelui....
    pupici
  •  
    • 1511 mesaje
    1 Oct 2005, 21:08
    0 0
    Ma bucur. Crede-ma, cu ulei de masline ies si mai buni.
  •  
    • 734 mesaje
    3 Oct 2005, 11:14
    0 0
    kalua, aici... unde? sper ca nu li s-a intamplat asta marcilor serioase!

mariul, uleiul extravirgin din magazin si cel presat la rece de la baba din piata ar trebui sa fie exact acelasi lucru, cu diferenta doar la ambalaj

amnada, cum se obtine acel mild sau light? presupun ca e cumva degresat. si mie imi place ca fiului tau pe paine, simplu sau cu sos de rosii, usturoi, piper etc.
  •  
    • 1511 mesaje
    3 Oct 2005, 11:53
    0 0
    aici = Germania, si da, sunt si marci "serioase" printre alea cu tot felul de aditivi periculosi pt. sanatate.
    Cel mai bun dintre uleiurile testate aici e "Olio Santini Extravergine Di Olivia Toscano", la butoias de 5 kg care costa 162,50 euro.
  •  
    • 277 mesaje
    4 Oct 2005, 23:35
    0 0
    qwerty
    Probabil este degresat habar nu am cum se prepara.Eu ma ghidez dupa ce scrie pe eticheta ...ahhh si inca un trick...alege uleiul de culoare verde sau cat mai apropiat de verde.