Dar uleiul de masline presat la rece?
-
0 0Sotul meu a adus din sudul Italiei ulei de masline presat la rece..am facut "experiente" cu maioneza, in tot felul de mancaruri, etc., dar, "mi-a dat cu X",numai la salate s-a pretat si la masti cosmetice..Oare n-avem noi papilele gustative "educate"?
-
Cartofi pai n-am facut niciodata in ulei de masline, dar va dau o reteta de cartofi cu ulei de masline care are mare succes (cei care au mancat la mine cartofi de-astia ma tot roaga sa le fac cand ii invit la masa): cartofii se curata si se taie in sferturi sau in 8, depinde de marime. Se pun intr-o tava de aragaz si se toarna ulei de masline peste ei. Se dau la cuptorul preincalzit la 170-180°C vreo 20 min, apoi se da cuptorul la 200°C vreo 5 min. In castronul in care se vor pune cartofii se pune sare, usturoi taiat cuburele mici, rozamrin si niste cimbru. Se rastoarna cartofii in castron si se amesteca. Gata.
-
Daca scrie pe el 'extra virgin' e de cea mai buna calitate.
Mie imi place uleiul de masline in orice, inclusiv cartofi prajiti (dar incerc sa ma abtin la astia) si mai ales maioneza; mai putin in prajituri, pentru ca nu am incercat. Daca ziceti ca aveti retete de prajituri grecesti, poate puneti si pe aici cateva, de proba
-
Eu cred ca uleiul asta presat la rece este de fapt uleiul extra virgin.Eu gatesc cu ulei de masline aproape orice ,dar folosesc "mild" sau "light".Cel extra virgin nu-mi place nici macar in salate.Are un gust gras,greoi.Italienii il mananca cu paine !Baiatului meu i place asa!Pui in el ceva ierburi(oregano,sare ,piper,ardei iute)si se consuma ca atare.La italieni este folosit sa "stropesti" cu el diverse aperitive si pasta.Am auzit ca-i bun si pt fata sau chiar ca o masca pt par !....
-
kalua, aici... unde? sper ca nu li s-a intamplat asta marcilor serioase!
mariul, uleiul extravirgin din magazin si cel presat la rece de la baba din piata ar trebui sa fie exact acelasi lucru, cu diferenta doar la ambalaj
amnada, cum se obtine acel mild sau light? presupun ca e cumva degresat. si mie imi place ca fiului tau
pe paine, simplu sau cu sos de rosii, usturoi, piper etc.