RADU
-
0 0Gagici, ce se intampla?? Observ o activitate foarte redusa in ultimul timp la gastronomie...nu este bine...Eu as dori sa deschid un nou subiect...Bucataria lui Radu...din pacate cel mai gurmand dintre gurmanzi s-a stinsz, dar au ramas retetele culese de el. Sunt convinsa ca multe din noi avem retete notate de la aceasta emisiune...ce-ar fi sa le scriem? Stiu ca sunt super delicioase...am si eu cateva care le voi impartasi cu voi daca sunteti interesate...ce ziceti, ne riscam?
-
Din pacate ora la care se dadea emisiunea la TV nu era chiar buna si nu am reusit sa scriu decat cateva. iata una de care m-am indragostit:
Paine de creier
Ai nevoie de: 8-10 chifle, 500 g creier porc, 1 cutie ciuperci, 1 ceapa, sare, piper, boia, 3 oua, pesmet, faina, ulei, unt
Cum procedezi:
- creierul de porc il pui in apa clocotita cateva minute pana se intareste putin si dispare culoarea aceea sangerie, se strecoara si se raceste
- formezi din acest creier bucatele pe care le sarezi, le dai prin boia, faina si ou in aceasta ordine si le prajesti in ulei cu putin unt ( cand este incins uleiul pui o bucata de unt)
- separat calesti 1 ceapa mare taiata pestisori si adaugi ciupercile din conserva asa intregi, pui sare si piper
- chiflelor le tai un capac, le golesti de miez (cu grija sa nu se rupa)
- la sfarsit umplii chiflele cu creierul pane, deasupra pui tocanita de ciuperci, capacelul, se trec prin ou si pesmet si se prajesc in ulei cu unt
Se servesc atat calde cat si reci cu salata de varza.
Sunt excelente..incercati si voi si dati-va cu parerea.
Succes!
Bianca, esti foarte receptiva, o draguta, te pup! -
Si eu te pup....
multumesc pt reteta ..o sa o incerc pt sotul meu ca eu nu ma omor dupa creier...oricum daca mai ai ceva noutati abia astept sa mi le comunici...Eu chiar sunt la bucatarie am avut comanda de niste iahnie cu ciolan si placinta cu mere....(ca ciorbita mai am).Imi plac mult specialitatile si cumpar si rev de genul Practic in bucatarie....