reteta de zacusca
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
16 Sep 2005, 13:410 0Am dat intamplator pe internet de acest forum si sincer sunt tare incantata ca mai sunt persoane pasionate de gastronomie....credeam ca sunt singura "nebuna".
Va rog sa ma ajutati cu o reteta originala de zacusca de vinete, reteta mamei mele mi se pare cam uleioasa si nu este pe gustul meu.
Astept cu pofta si nerabdare.... -
16 Sep 2005, 17:22Zacusca de vinete si ardei
1kg vinete
1/2 kg ardei (verzi, galbeni lunguieti si rosii lunguieti)
3/4 kg rosii
2-3 cepe
ulei
dafin, sare, piper
Se coc vinetele, se curata, se toaca pe fundul de lemn, se lasa la scurs peste noapte. Se coc si ardeii (i-am copt numai pe cei verzi micuti si pe cei galbeni), se curata de seminte si se taie felii.
Se taie rosiile in bucati mai mici, se pun intr-o cratita pe foc mic, sa scada si sa nu mai aiba prea multa zeama. In alta cratita se rumeneste ceapa taiata (eu am pus-o fara ulei, doar cu putina apa), se adauga ardeii rosii taiati felii, se lasa pana sa mai inmoaie, se adauga vinetele si ardeii copti si se lasa la foc mic(noi am pus pe 05, si 1) aprox 30 min. Rosiile scazute se dau prin blender si se adauga vinetelor si ardeilor, se adauga uleiul, frunzele de dafin, sarea, piperul si se lasa in continuare la foc mic (acum pe 0,5) cam o ora, ca sa scada bine. Se lasa sa se raceasca, se pune in borcane, se pun capacele si se baga la cuptor, la cel mult 50 grade, pana prind deasupra o crusta.
Eventual, se mai adauga ulei peste zacusca, in borcane.Gata -
20 Sep 2005, 09:54Multumesc mult Diotima, esti tare amabila, voi face reteta ta in week-end...
Înapoi la: Forum » Gastronomie