Suna bine

•  
    • 752 mesaje
    15 Iul 2002, 02:17
    0 0
    500gr mozzarella
    10 frunze de menta
    6 rosi
    sare piper
    4 feli de sunca prosciutto
    jumate de lingura cu ulei de masline
    sare, piper

Pe aragaz a avut doua oale cu apa, apa deja era fierbinte, a luat 500gr de mozarela bucatele (nu era data pe razatoare mai mult rupta) si a bagat-o intr-o ola cu apa fierbinte.
    A luat cele 6 rosii (pe rind), in partea unde sint frunzulitele a decupat-o (numai in jurul frunzulitelor) iar la fundul rosiei i-a facut o cruce.
    A luat rosia a aruncat-o in cea de a doua oala cu apa fierbinte, a tinut-o 3-4 secunde, a
    scos-o si a bagat-o intr-un vas cu apa rece si gheatza 2-3 secunde, a scos-o, a curatat-o de coaja, a taiat-o in 4, a curatat-o de simburi, apoi a taiat-o marunt, marunt.
    Intr-o tigaie a pus la prajit 4 felie de sunca prosciutto.
    Apoi a bagat mainile in vasul cu apa rece si cu gheata 1-2 secunde, dupa care a bagat mina in oala cu apa fierbinte ca sa scoata mozzarella (cred ca merge si cu un polonic...tre sa ai curaj mare), a pus mozarela pe masa si a intins-o cu degetele, peste ea a pus citeva frunze de menta, apoi a turnat rosile taiate marunt, a rulat mozarela, apus-o pe farfurie a bagat-o la frigider.
    Cind sa racit mozarela a scos-o din frigider a taiat-o, rondelele le-a asezat pe o farfurie deasupra frunzelor de menta, iar peste rondele a pus sunca prajita, crocanta.
    Cind au gustat-o peste rondele au pus sunca prajita asa au gustat-o.
    Pofta Buna!!!
  •  
    • 404 mesaje
    8 Iun 2006, 03:24
    0 0
    cu astea faceai o bruschetta tzaraneasca in cateva minute
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    27 Feb 2008, 20:23
    0 0
    mie tehnica si reteta imi suna a Jamie sau sunt eu obsedata de el