Rodii
-
0 0Am cateva kg bune de rodii, dar nu prea stiu ce sa fac cu ele?Aveti vreo idee apetisanta?
-
http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=3480&view=n ext&sid=a452d7a9b385b938e09994dcb17b683d
(scoate spatiile goale din link)
In general, e vorba de folosirea sucului de rodii, fructul continand prea multe seminte pentru a putea fi folosit ca atare.
Atentie, rodiile in cantitati mari sunt contraindicate femeilor insarcinate, batranilor slabi si, in general, persoanelor cu o vitalitate scazuta.
Pentru oamenii cu o stare buna de sanatate sunt indicate mai ales in zilele caniculare, pentru ca au un efect racoritor remarcabil. -
Eu am gasit o singura data in Carrefour anul trecut, de atunci...pauza! N-au mai adus sau atunci cand aduceau erau din acelea f mici si f coapte, care mie nu imi plac! Am cautat si in Metro si prin piete si nimic! Nu poti, te rog, sa-mi dai cateva nume de Supermarketuri unde as putea gasi?
Merci frumos! -
"Rodia - Punica granatum (Mar de Punia, Grenadina)
In interior, rodia pare a fi alcatuita din numeroase rubine (semintele sunt inconjurate de un strat gelatinos rubiniu - transparent).Fructul are coaja foarte tare, de culoare maroniu-rosiatica sau rosie. Nu are miez. Coaja inveleste direct semintele care au culoare rosie si care contin un suc aromat. Rodia se consuma numai atunci cind este foarte coapta, adica in momentul in care semintele sint rosii. In cazul in care semintele inca nu s-au copt, ele nu sint comestibile, fiind chiar toxice. Pentru a putea fi consumat, fructul se taie in jumatate si semintele se scot cu ajutorul unei linguri. Ele pot fi consumate si drept garnitura la diferite mincaruri."
Deci: TREBUIE sa-ti placa coapte, cele verzi fac BUBA.
-
mai rodiile sunt bune proaspete, in nici un caz facute compot sau mai stiu eu ce concoctie. partea buna e ca rezista destul de mult timp, cahir lasate pe bufet in bucatarie, li se usuca coaja si se fac tari, dar inauntru sunt bune si foarte dulci, deci le poti pastra o perioada destul de lunga te timp. poti sa le mai tii si la frigider. cand vrei sa papi o rodie, o decojesti, scoti miezul il pui intr-un castronel, il bagi la frigider, apoi papi boabele cu linguritza. e yummmy!