ajutor!!!!!!!
-
1 0fetelor, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. vreau sa fac zacusca. problema este ca mama mi-a spuc ca dupa ce coc ardeii si ii curat trebuie curatati de seminte astfel incat sa nu ramana nici una, pt ca altfel fermenteaza. eu am mai facut zacusca de 2 ori pana acum si am curatat toate semintele, dar anul acesta mi-e groza sa ma apuc tocmai din cauza asta. voi ce stiti? chiar e problema dc nu curat semintele?
-
Mai Violeta in primul rand schimba si tu numele la subiect in zacusa, nu de alta da' mi s-a zburlit parul cand am vazut ajutor! cu toate semnele alea de exclamare.... deci revenind la oile noastre Zacusca....
Eu cand coc o cantitate mai mare de ardei, dupa ce ii las sa se abureasca intr-o oala, incep sa-i curat langa chiuveta cu apa curgand, adica le curat coaja, scot semintele si pt ca inevitabil raman cateva trec ardeiul pe sub jetul de apa il clatesc putin cu alte cuvinte. Iti garantez ca zacusca o sa-ti iasa f bine. -
am spus ajutor pt ca mie chiar mi se pare un chin sa fiu atenta la toate semintele. chiar ma gandeam sa renunt anul acesta la zacusca ,dar am cerinte( de la soacra pe care nu o pot refuza). asta este: am facut doi ani la rand si s-a invatat. nu am decat sa coc 5 kg de ardei si sa ma vezi atunci pigulind la ardei. multumesc pt raspuns chiar dc nu e cel pe care mi-l doream. asa as pune ardeii aia cu tot cu seminte , dar ar fi toata munca in zadar.
-
Hahahaaaa... zi asa, soacrei ii place sa manance, dar nu-i place sa faca!!! Lasa, ca mai stiu eu una care zice: "Am facut suc de rosii" (adica i-a dat unei rude bani sa cumpere rosii ca sa-i faca zi ei, asa, acolo, vreo 10 kile), "Am facut sapun" (adica i-a dat altei rude grasime si soda ca sa-i faca si ei vreo 2 kile de sapun de casa), etc etc etc

Foarte bine a zis adinka, spune-i soacra-tii ca anul asta nu faci zacusca, ca n-ai timp, dar ca la magazin se gasesc zacusti foarte bune - i le recomanzi zambind pe-alea de Raureni: sunt cateva feluri dintre care unele sunt chiar foarte reusite - si scapi de puturoasa nesimtita.