Inghetata
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
27 Iun 2002, 13:290 0Poate cineva sa-mi recomande o reteta de inghetata mai...racoritoare? Eu fac de obicei parfe cu fructe dar m-am cam saturat de senzatia de "gras" pe care mi-o lasa frisca preparata de mine.Imi place sa o prepar eu din ingrediente cat mai "real" ,asta fiind motivul pentru care nu iau din comert inghetata.
Ei,stie cineva? -
29 Iun 2002, 01:43Eu te invat sa faci piersici Melba.
Pentru inghetata ai nevoie de 200 ml lapte, 50 gr frisca proaspata, un sfert de baton vanilie, 2 galbenusuri si 60 g zahar. Fierbi laptele, frisca si vanilia. Intr-un castron pui galbenusuriel si zaharul si le bati pe baie de apa. Apoi torni lapte fiert cu frisca peste si amesteci totul. Lasi sa se raceasca si bagi la congelator. -
29 Iun 2002, 01:47Continui:
Acum faci un sirop din 1/4 l apa si 500 g zahar cubic, adica le pui la foc la fiert si le lasi sa fiarba pina se prinde de o lingura de lemn. Lasi siropul sa se raceasca si acum ai nevoie de 2-4 piersici albe coapte. Le oparesti in apa fierbinte si le cureti de coaja, le scoti simburii, le tai pe din doua si le pui in sirop la inmuiat. -
29 Iun 2002, 01:51Mai departe:
ai nevoie de 200 g zmeura pe care o zdrobesti si o amesteci cu o lingura de zahar tos.
Iei inghetata si o imparti in patru castronase sau cupe mai late. Deasupra fiecarei portii pui una sau doua din jumatatile de piersica scoase din sirop, cu partea bombata a fructului in sus. Si apoi torni sucul de zmeura pe deasupra. Pofta buna!
O sa-ti placa cu siguranta! -
29 Iun 2002, 14:03Merci frumos! Abia astept sa o fac!
PS: care-i faza cu "piersici albe"? Pe meleagurile noastre gasim un singur fel de piersici...Exista piersici albe? Interesant... -
30 Iun 2002, 23:09Mia ma bucur ca ai de gind sa faci reteta asta sa stii ca e foarte renumita tocmai pentru gustul ei. Piersicile albe sint mari si au miezul mai alb si mai tare, chiar si coapte, dar nu conteaza caci si piersicile romanesti sint foarte bune, pui trei jumatati la portie, asa una linga alta. De-abia astept sa-mi spui daca ti-a placut. Te pup!
Înapoi la: Forum » Gastronomie