Crochete cu branza

•  
    • 2039 mesaje
    16 Aug 2005, 22:01
    0 0
    Spre rusinea mea nu petrec f mult timp in bucatarie, de aceea m-am gandit sa apelez acum la voi.
    Am fost odata intr-o vizita unde ne-au fost servite niste delicioase crochete cu branza. Salivez numai cand imi aduc aminte...
    Ei bine, prietenul meu a inceput sa ma bata la cap sa-i fac si lui astfel de crochete si as dori niste sfaturi din partea voastra: ingredientele exacte, cantitatea etc.
    Ma ajuta cineva, va rog?
  •  
    • 270 mesaje
    17 Aug 2005, 00:54
    0 0
    Eram si eu curioasa cum sunt, asa ca am dat un searche pe google. Majoritatea retetelor erau pentru crochete cu carne, dar una era si pentru cele cu branza. Iata ce scrie:

Ingrediente:
    3-4 oua fierte tari, o lingura smintina, o lingurita patrunjel taiat marunt, piper, 1/2 lingurita sare fina, un ou crud, 100 g franzela, 30 g unt sau untdelemn, 20 g faina, o ceapa mica, 80-100 g parizer,50 g brinza telemea sau cascaval ras.

Mod de preparare:
    Ouale, taiate cit mai marunt, se amesteca cu oul crud, franzela fara coaja, muiata bine in apa rece si stoarsa, smintina, ceapa taiata marunt si calita, un minut, in unt sau untdelemn, piperul, sarea, faina si patrunjelul se amesteca bineSe modeleaza crochete care se prajesc si apoi se servesc fierbinti, ca aperitiv.

Pofta mare sa aveti! Si daca mai are cineva retete, sunt binevenite.
  •  
    • 270 mesaje
    17 Aug 2005, 00:54
    0 0
    search - scuze
  •  
    • 129 mesaje
    19 Aug 2005, 11:53
    0 0
    Am o reteta de crochete de cartofi cu branza, poate tenteaza pe cineva, sunt f gustoase.
    200 g branza de vaci
    200 g cascaval ras
    4 cartofi fierti rasi (eu i-am pasat ca la piure)
    4 oua
    Se amesteca branza de vaci cu cascavalul. Se bat bine ouale. Se amesteca usor branza cu ouale batute si apoi cartofii, pana devin un aluat dens. Se formeaza chiftelute rotunde, se dau prin faina su se prajesc in ulei incins. Se pot manca cu un sos de iaurt.

Poate daca se mareste cantitatea de branza, ies mai mult crochete de branza.
  •  
    • 2039 mesaje
    19 Aug 2005, 19:53
    0 0
    Merci mult, fetelor!
    Am incercat ambele retete si sunt la fel de delicioase!