Ardei umplut?
-
0 0Imi e asa o pofta de ardei umplut de nu mai pot!! Dati-mi si mie o reteta va rog!! Stiu cam cum ar trebui sa fie, dar...vreau sa iese perfect!
Si inca ceva...aici unde sunt eu nu sunt ardei dinaia micuti si nu foarte grosi( coaja groasa...adica nu grosimea ardeiului ci a peretelui lui...daca intelegeti) cum erau acasa...pot sa gasesc doar cu coaja subtire dar lunguieti rau...sau dinaia grasi...care sunt tot maricei si au peretele foarte gros....Sper ca am fost destul de explicita
Deci voi...de care imi sugerati sa iau?
mersicutz! -
pentru ardeii umpluti iei ardeii din aia care sunt grasi daca nu gasesti ca in ro nu din aia lunguieti si cauta sa iei mari sa ii poti taia in jumate sa obtii dintr=un ardei doi si faci compizita ca la sarmalutze carne de porc ,orez calesti o ceapa in ulei pui un pic boia piper ,sare ,vegeta daca ai un pic de pasta de rosii ii pui in cratita sau intr-o oala si acopri cu apa si lasi sa fiarba vreo ora jumate ,eu mai pun si tulpina de telina in apa sa dea un gust mai bun >In compozitie daca nu vrei sa pui eapa calita poti pune sicruda ,dar mai gustoasa e daca e calita si poti punesi un pic de apa cidn calesti ceapa ,nu face rau la fiere asfel daca este calita
Cind ardeii au fiert facisos de rosii ,pui ulei faina vreo 2 ,3 linguri
si bulion sau pasta de rosii un pic apa si faci u nsos sa fie mai gros ,pui sare ,un pic de zahar sau cat iti place de dulce,si torni peste ardei,mai lasi vreo 10 minute asa cu sos sa fiarba si scuturi cratita sau oala sa n use prinde
Uneori fac direct sosul de rosii mai gros si pun apa si aredeii si fierb asa
pina sunt gata ,deci poti face cum vrei,sper ca ti-am fost de folos
numai bine -
soacra mea face in felul urmator: inainte de a-i pune in cratita pune un pat de varza alba, taiata fideluta... apoi ii pune pe ei... apoi alt strat de varza... pune apoi ce trebuie...apoi ii pune in cuptor...nici nu stii ce mananci... incercati... sotul meu este fan ardei umpluti... asa ca trebuie sa fac mereu... pana acum nu am incercat cu varza, dar cred ca o sa fac... cat de curand...
sper sa va iasa buni... si cu smanatana sau iaurt... yaaaammmmmyyyyyy..... -
Carne tocata (doua parti porc, una vite-amestecul iese mai gustos), ceapa, un morcov mic ras fin, patrunjel, marar, maggi, piper, orez, un ou, putina pasta tomate.
Daca calesti ceapa cu orezul si morcovul separat inainte de a le amesteca in restul compozitiei iese mai bun.
Daca tii regim - nu le calesti.
Scoti capacele de la ardei, umpli( nu la refuz ca orezul de mai umfla si risti sa iti iasa compozitia din ardei), le pui "capac" din felii de rosie cu pielita in sus, ii pui intr-o cratita.
Tai cit mai marunt citeva rosii, desfaci putin maggi in ceva apa, amesteci cu rosiile taiate, pui o jumatate de ligurita de zahar. "Sosul" acesta il torni peste ardei, la nevoie mai pui apa, ai grija, ca nivelul apei sa nu ajunga la "gura" ardeilor.
Pui citeva linguri de ulei si dai la cuptor la foc mediu spre mic.
Cu aceeasi compozitie poti face rosii umplute sau dovlecei - sint la fel de bune.
E compozitia de la sarmale sau de la perisoare.
-
eu ii fac fara carne
, in felul urmator: fierb pe jumatate orezul (pun orez integral, si ii ia mai mult pana e gata), il amestec cu ceapa taiata marunt, usturoi, patrunjel, marar -sau orice plante aromatice vrei (poti pune si busuioc, oregano...), sare, piper, o rosie data prin blender, stafide - cine vrea, umpli ardeii (dar nu de tot, ca se mai umfla orezul)pui intr-o tava, pui apa cu bulion sau, si mai bine, suc de rosii, si dai la cuptor. Ai grija sa mai intorci ardeii din cand in cand, sa nu se arda numai pe o parte. Mananca-i cu niste telemea-feta in farfurie, sunt dementiali.A, nu uita sa adaugi ulei -de masline, ca tot esti in spania-ori de la inceput, in tava, ori directin farfurie.
pofta buna!
-
ehe fetelor...mi-au iesit niste ardei suuuuuper!! A mancat sotul meu unul mare intreg intregut si a zis ca a fost singura data in viata lui cand a mancat atata..chiar i-a placut!...si eu pana acum nu faceam ardei pt ca stiam ca lui nu ii place...si sa fac numai pt mine...nu-mi venea ...mai bine mai mancam la mama sau la vre-o prietena...
si eu am mancat...o gramada...si apoi...tine-te durere si arsuri de stomac!!! noroc cu dicarbocalmul dar deja ...nici doua pastile nu isi mai fac efectul..
-
pai ca sa nu te mai doara stomacul nu cali nimic. Faci amestecul de carne (eu pun 1/2 cantitate carne floricica si 1/2 carne pasare) cu toate legumele, adica morcov ras, 1ceapa, bulion , radacina telina, verdeata tocata marunt, sare , piper, si ce condimente mai vrei, orez. Eu in acelasi vas pun ardeii umpluti, rosii umplute si dovlecei -putina apa, un strop de ulei si la cuptor cu ele
-
Ardei umpluti bestiali ies daca inlocuiesti porcul sau vita cu carne de pui tocata, amestecata cu cit mai multe legume, date prin mixer si ele( ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, rosii, chiar cartofi..+verdeturi la greu.
Dupa ce i-ai umplut se pun intr-o tava la cuptor, asa, fara sos, cu un pic de faina alba presarata pe partea cu umplutura..se lasa 20 min.Apoi se torna sosul, care , la noi se face asa..se calesc legumele de mai sus in unt, se toarna sos de rosii, apoi se paseaza totul si ce rezulta se toarna peste ardeii deja in cuptor.
La sfirsit se pun verdeturi fin macinate si usturoiul.
Ah, mi-e foame rau de tot...