cascaval pane
-
0 1Invatati-ma si pe mine va rog sa fac un cascaval pane ca lumea. Eu il fac cu faina, ou si pesmet, dar toata branza mi se scurge si iese o coaja goala patetica.. Care e secretul?
A, si inca o intrebare: cartofii prajiti cum faceti sa-i stoarceti de ulei?
Mersi!. -
mai, eu cascavalul pane il fac cu gris. amestec gris cu un ou, fac o pasta mai groasa, pun cascavalul inauntru il tapetez bine, apoi il pun in uleiul incins. nu-l las foarte mult ca se topeste cascavalul si daca apas pe pojghita s-ar putea sa crape si atunci se scurge.
cartofii prajiti ii poti scoate pe un strat de servetele de bucatarie din hartie. ii lasi acolo un pic si hartia absoarbe excesul de ulei. -
Multumesc de ajutor fetelor. Voi incerca si cu gris si mai ales voi incerca sa nu-l tin asa mult si sa nu-l ating cu furculita ca sa nu se scurga.
Dar mai am o intrebare! Legumele alea mexicane.. voi resusiti sa le gatiti cumva ca sa aiba un gust? Ca eu incerc sa pun condimente si smantana si pasta de rosii pe ele si tot gustul ala naspa de congelat il au...
Mersi! -
Lasa-le mai intai sa se inabuse bine, la foc mic, intr-o tigaie adanca, acoperita cu capac, in putin ulei si o cana de apa. Poti adauga si ceva legume proaspete (ceapa, ardei), care completeaza savoarea diminuata a legumelor congelate. Dupa ce s-au fiert, ridici capacul si lasi sa scada apa (nu complet, ci sa mai ramana ceva zeama, cat sa formeze baza sosului).
Foloseste sos de soia sau vegeta in loc de sare. Pune ketchup in loc de bulion. Daca pui rosii proaspete, adauga cimbru, busuioc, oregano (ce-ti place mai mult).
Smantana adaug-o la 5-10 minute dupa ce ai oprit focul - sau isi pune fiecare in farfurie, la servire. (Daca o fierbi isi pierde gustul si se mai si "branzeste", cu putin ghinion.)
In general, mancarea are gust mai bun daca o pregatesti fara graba, pe indelete, acoperita cu capac in majoritatea timpului (ca sa nu se piarda aromele), la foc moderat-mic. -
Cartofii, in mod paradoxal, daca ii prajesti in mult ulei, la foc mediu-mare, nu "inghit" multa grasime. E important sa astepti sa se incinga bine uleiul inainte de a-i pune la prajit si sa nu pui prea multi odata. In felul asta, cartofii prind repede o crusta si nu se mai imbiba cu ulei.
Cand incepi sa-i scoti, scurge-i bine (nu orice spumiera e buna pentru treaba asta - iti trebuie una cu gauri multe si cu marginile cat mai putin concave). -
Ref. la cascavalul pane: aveam exact aceeasi problema - ramaneam doar cu o crusta uscata. Asta pana cand m-a sfatuit un bucatar de meserie ca dupa ce tapetez cascavalul (faina, ou, pesmet, eventual inca o data la fel, sa iasa crusta mai plina, daca iti place) sa-l las o ora, doua la frigider!
De atunci nu mai am probleme si iese un pane delicios!