compot de dovlecel?

•  
    • 575 mesaje
    4 Aug 2005, 10:23
    2 0
    Stie careva reteta asta? E tare bun, seamana cu cel de ananas.. Se pune cu otet de seara, se fierbe cu zahar si lamaie..
    Dati-mi-o si mie va rog, mama are multi dovlecei si nu stie ce sa faca cu ei.
    Mersi!
  •  
    • 1131 mesaje
    4 Aug 2005, 13:40
    0 0
    Nu am auzit decat de dulceata de dovlecei pe care a facut-o si mama odata si era destul de buna, dar nu stiu reteta pa care a folosit-o mama.

Am aici insa linkul unde gasesti asa ceva.
    http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/dulceata-de-dovlecei.html
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Aug 2005, 15:40
    0 0
    Ce misto!!!
    Nu ma mai mira nimic, dupa ce am gustat magiun de sfecla rosie si dulceata de ghimbir.
  •  
    • 575 mesaje
    4 Aug 2005, 16:27
    0 0
    Uau, super! mersi frumos.. cam asta era reteta, probabil pt compot e mai putin zahar si mai multa apa, habar n-am, i-o pasez lui mama. Da sa stiti ca va recomand cu placere, e f. bun.
    Pa.
  •  
    • 1118 mesaje
    4 Aug 2005, 19:15
    0 0
    Si mama facea dulceata de dovlecei, e foarte buna stiu ca nu prea rezista dar pe de alta parte cu pectina si alte minuni probabil ca nu mai e problema (in sensul ca nu face mucegai dupa vreo luna). Am impresia ca la 1 cutie de ananas era cantitate dubla de dovlecei taiati cubulete. Tare buna.

Da' de dulceata de patlagele verzi ( de-alea lunguiete) umplute cu nuca ati auzit ???
  •  
    • 41 mesaje
    4 Aug 2005, 19:28
    0 1
    Compot de dovlecei:
    4l apa se pune la fiert cu 1.5kg zahar, zeama de la o lamaie, 100ml otet de mere,un varf de cutit scortisoara.Dupa ce a dat un clocot se pun 3kg dovlecei curatati si taiati cubulete si se mai fierb 20 min la foc mic.Se da deoparte si se pun 15 aspirine in compotul fierbinte.Se pune in borcane, care se tin in patura pana se racesc.
  •  
    • 17 mesaje
    5 Aug 2005, 03:45
    0 0
    eu nici macar nu stiam ca exista asa ceva . cred ca voi incerk .dar mama va incerk sa faca niste dulceata de must suna bine. vrea cineva reteta?