afine...ce fac cu ele????
-
0 0am primit 2 borcane mari de afine si nu stiu ce sa fac cu ele...asa sa le mananc nu-mi plac si as vrea ceva dulceata sau sirop...
stiti retete????nu vreau prajituri...
pleaseeeeeeeee!!!multam'! -
sal!ce faci?
eu am o reteta dar nu stiu daca e cea pe care o vrei tu. eu in loc de coacaze am pus afine si in loc de mango am pus pepene galben
a iesit bun uite reteta
dulceata de coacaze si mango
ingrediente:
950g coacaze rosii
450g mango
1400g zahar
50 ml lichior ede mango
1 plic gelfix clasic dr.oetker
pregatire:
coascazele spalate si zvantate se curata, si se cantaresc 950g.
mango se spala se alege partea carnoasa se taie in cubulete si se cantaresc 450 g.
mod de preparare:
se amesteca intr-o oala fructele si dupa preferinta si lichiorul. se toarna continutul plicului de gelfix clasic dr.oetker amestecat cu 2 linguri de zahar si se da la fiert. se adauga restul de zahar se lasa la clocotit cel putin 3 minute amestecand incontinuu si apoi se ia de pe foc. se toarna imediat in borcanele deja pregatite. se infileteaza capacul, borcanele se rastoarna si se lasa aprox 5 min asezate pe capac.
sa imi spui si mie ce parere ai despre reteta. plsssssssssssssss!multam! -
Aici tot omul face clatite cu afine. Am tot incercat pana am gasit reteta ultimativa:
Afinele (sa aiba inca apa de la splat pe ele) se pun pe foc intr-o tigaie cu zahar, se amesteca cu atentie pana se topeste zaharul complet.
Se face aluatul de clatite, se prajeste clatita pe o parte, se intoarce si imediat dupa aceea se adauga afinele si sucul pe care-l lasa. Se scoate cand s-a prajit si partea a 2-a.