reteta

•  
    • 1070 mesaje
    1 Aug 2005, 13:14
    0 0
    As vrea sa-mi dati si mie o reteta de inghetata de casa buna si una de eclere.Nu am reusit eclerele cand le-am facut prima data..nu stiu de ce au iesit moi inauntru.Am respectat reteta.
    Imi place cea de vanilie si frisca.Nu de ciocolata..
  •  
    • 116 mesaje
    1 Aug 2005, 18:51
    0 0
    N-ai cartea de bucate a SIlviei Jurcovan? E o carte superba din care inveti de toate. Daca n-o ai iti trimit eu reteta.
  •  
    • 1070 mesaje
    1 Aug 2005, 19:53
    0 0
    Draga mea, daca o aveam nu mai intrebam...
  •  
    • 9835 mesaje
    2 Aug 2005, 13:48
    0 0

Pentru crema de umplut eclerele poti folosi pudding la plic. Ca sa fii sigura ca nu iese prea moale, pune mai putin lapte decat scrie in modul de preparare.

Daca insa "carapacele" de ecler nu s-au copt/umflat bine, incearca ca data viitoare sa le coci in cuptorul bine incins, la foc mai degraba mediu/tare, nu mediu/mic.
  •  
    • 116 mesaje
    2 Aug 2005, 16:47
    0 0
    125 g faina, 100 g unt sau margarina, 1/4 l apa, 3 oua mari, un varf de cutit sare.
    Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, margarina si sarea. Cand da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede. Se amesteca bine pana cand se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa se raceasca. Cand este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in aluat. Din acest aluat se pot forma batonase lungi de 8-10 cm sau rotunde.
    Se pun in tava neunsa si se coc in cuptorul dinainte incins la maximum. Dupa 10 minute, de cand s-au introdus la coptor, focul se reduce la jumate. CUPTORUL NU SE DESCHIDE 20 DE MINUTE, PANA CAND ALUATUL SE RIDICA SI PRINDE FORMA, altfel se lasa, ramanand cleios. Trebuie sa creasca de doua ori pe cat au fost si sa ramana goale la mijloc. Dupa ce s-au racit se taie un capacel si se umplu cu crema.
    Crema: 4 galbenuse se amesteca bine cu 4 linguri de zahar pana se face spuma, apoi se adauga 4 linguri de faina si 1 cana cu lapte. 1/2 l lapte se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se toarna incet compozitia cu ou, zahar si faina si se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Dupa ce se raceste se umplu prajiturile. Se poate pune si frisca.
    POFTA BUNA!
    Pare complicat dar nu e!
  •  
    • 1070 mesaje
    4 Aug 2005, 09:32
    0 0
    Multumesc!
  •  
    • 1303 mesaje
    4 Aug 2005, 12:42
    0 0
    donna, io as lasa-o mai usor cu puddingul la plic - a facut soramea un pudding acum o luna (pudding clasic de vanilie, in garantie etc) si a iesit o chestie de o culoare indefinita cu urme de verde prin ea si gust dubios
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Aug 2005, 15:43
    0 0
    O fi fost cratita nesmaltuita, laptele alterat, puddingul cu ambalajul deteriorat sau pur si simplu de slaba calitate... eu folosesc dr. oetker de ani de zile, la tot felul de dulciuri, fara probleme.
  •  
    • 1070 mesaje
    5 Aug 2005, 13:36
    0 0
    Dar, nici una din voi nu a facut inghetata in casa? am incercat-o pe cea de la Dr.O., dar tot nu sunt multumita...cea mai buna de la el a fost cea de piersici.
  •  
    • 1 mesaje
    5 Aug 2005, 16:07
    0 0
    suna bine reteta!!! o sa o incerc si eu weekend-ul asta si sper sa nu o dau in bara...nu sunt tocmai experimentata in domeniu
  •  
    • 765 mesaje
    9 Aug 2005, 22:57
    0 0
    vezi daca asta iti place:

6 oua, 1 cana de zahar, 1 borcam smantana, arome, stafide, nes, nuci

se bate smantana frisca
    galbenusurile se feaca cu zahar si se amesteca cu frisca
    se adauga si albusurile batute spuma
    se imparte compozitia in 2, 3, 4 parti si se amesteca cu nes, vanilie, coaja de potocale, nuci, stafide dupa dorinta si se aseaza in congelator in straturi diferite.

sau 1 cana de fructe se bat foarte bine cu o cana de zahar si se amesteca totul cu un borcan de frisca si desigur, se da la congelator
  •  
    • 178 mesaje
    9 Aug 2005, 23:46
    0 0
    Cate eclere ies din reteta de pe pagina 1?

Daca ma trezesc ca fac eclere o sa va bomban ca m-ati bagat la idei Si eu sunt de-aia care face singura crema...