ZACUSCA DE VINETE

•  
    • 138 mesaje
    12 Iun 2002, 22:52
    1 0
    Buna fetelor... Stie cineva sa faca zacusca? Eu as vrea o zacusca de vinete mai sanatoasa fara mult ulei si cu mai multe vegetale. Va multumesc!
  •  
    • 752 mesaje
    13 Iun 2002, 05:02
    0 0
    Iti spun cum face sora mea, nu stiu cantitatile exacte dar ma pot interesa.
    Coace vinetele ii curata, coace ardei ii curata, ceapa taiata cubulete mici, la final le pune intr-o oala si peste pune pasta de rosi, pasta ceea groasa, bineintzeles ca pune sare.
    Asa a facut ea anu trecut, eu o mai intreb inca o data si iti dau de veste.
  •  
    • 138 mesaje
    13 Iun 2002, 21:13
    0 0
    Sweet Bia,

Iti multumesc de reteta o voi incerca dar am nevoie si de cantitati te rog si cit timp trebuie sa o las pe foc... Inca o data multumesc!
  •  
    • 90 mesaje
    17 Iun 2002, 20:29
    2 1
    Iti recomand acest aperitiv ,nu e zacusca dar poate tine loc de zacusca.
    Toti cei care l-au gustat au fost incantati ,e delicios,e mai bun decat zacusca.
    Nu miroase a ceapa prajita .Ai nevoie de 2,5 kg ardei gogosar rosu,2,5 kg ardei
    kapia rosu,3 kg de vinete .Coci ardeii si vinetele,le cureti ,toci vinetele cu cutitul de lemn,
    ardeii ii tai fasii lungi si subtiri.Apoi intr-un vas mare cca 5-6 l faci un sirop din:
    250 ml ulei ,250 ml otet de mere ,250 gr de zahar ,sare dupa gust,piper ,foi de dafin
    Le pui pe foc si mesteci pina se topeste zaharul si dau in clocot .Pui vinetele si
    ardeii ,mestecand usor pina se omogenizeaza totul .Dai vasul jos de pe foc si
    pui continutul in borcane cu filet pe care le bagi la sterlizat in cuptor cca 20-30
    de min ,dupa puterea cuptorului .
    Astept sa-mi spui cum ti se pare !!!!
  •  
    • 90 mesaje
    20 Iun 2002, 18:18
    0 0
    draga jewls...iti dau si 2 retete de zacusca ...o alegi pe cea care crezi ca-ti
    place .sa-mi spui daca doresti !
  •  
    • 138 mesaje
    21 Iun 2002, 01:40
    0 0
    Panaura.... ecxcelent excelent.... am mincat de nu m-am mai putut opri si am mai dat si la altii... comunitatea romaneasca de aici de unde traiesc eu e mica si de multe ori nu am pe cine sa intreb si imi place enorm sa gatesc... Iti multumesc si daca poti sa imi trimiti retetele de zacusca te pup....
  •  
    • 90 mesaje
    21 Iun 2002, 14:32
    0 0
    jewls....ai facut aperitivul ?...ce harnica esti !!..chiar doresti sa mai faci
    si zacusca ?...mai poti ?..
    deci iti scriu zacusca ?, stiu o reteta cu morcovi...si una fara morcov ..
  •  
    • 90 mesaje
    21 Iun 2002, 19:29
    1 0
    sa consider ca am primit pupicii.... deci sa-ti spun pe cea cu morcov .
    5 kg de ardei ..acum alegi .fie 2,5 gogosar si 2,5 kapia ,fie ardei gogosar si
    ardei gras .Eu am facut si cu ardei gras ,e deosebita ,,,stii ardeiul gras are
    gustul sau .1/2 kg morcov ,1kg ceapa (fie alba sau rosie ),sucul obtinut din
    4 kg de rosii .Daca pui pasta de rosii o diluezi cu apa (cca400 gr ).
    E mai gustoasa cu suc de rosii si iese si mai suculenta .Apoi iti mai trebuie
    0,500 ml ulei .
    Cu ardeii si vinetele stii ce sa faci ,ceapa o toci solzisori (daca vrei poti si
    cubulete )si o prajesti cu morcovul taiat cum iti place in ulei pina se inmoaie
    Daca freci ceapa cu sare se inmoaie mai repede . ..Eu il prefer felii morcovul.
    Daca vrei sa iasa mai dietetica mai completezi cu apa fiarta din cand in cand
    pina e gata .Dupa ce s-au inabusit bine ,poti pune vinetele ,ardeiul ,si mesteci
    usor ,pe urma pui si sucul de rosii ,mesteci bine pina se incorporeaza tot
    sucul de rosii..Si ?.. dupa ce ii mai condimentele care-ti plac ,(poti pune si usturoi
    dupa gust )o poti pune in cuptor sa fiarba la foc domol .Este gata atunci cand
    uleiul iese pe marginea vasului deasupra .Ai nevoie de o cratita de 10 l.
    Spor la treaba !.
  •  
    • 90 mesaje
    24 Iun 2002, 06:41
    0 0
    scuze !!!...am uitat sa specific cate kg.de vinete.5 kg.
  •  
    • 138 mesaje
    26 Iun 2002, 02:59
    0 0
    bun bun Panaura.... Am devenit si bucatareasa vrind nevrind si sunt gata sa ma marit acum... multumesc frumos din nou...