Prima noastra mancare facuta sotilor
-
0 0Am 24 de ani si nu sunt casatorita inca, dar singurul lucru de care imi este groaza cand ma gandesc la acel moment f. important din viata fiecaruia este prima mea mancare. As vrea sa ii gatesc ceva super, dar sincer in afara de cartofi prajiti si friptura in rest nimic......problema este ca nici nu prea imi place sa gatesc. Oare ma voi descurca cat de cat onorabil ?
-
draga Nadia, si eu mi-am facut probleme in legatura cu asta, caci nici eu nu stiam sa fac mai multe decat tine.
secretul e ca iti trebuie putina imaginatie ca sa gatesti, eu nu prea folosesc nici o carte, desi abia de curand m-am casatorit si eu si nu eram bucatareasa deloc inainte! dar amandoi ne amintim cate ceva vazut acasa si incerca si ...ne iese! -
a, si am uitat sa iti spun ce ai putea gati prima data....
Vectra are dreptate, un pui la cuptor merge...excelent! eu iti zic o metoda mai simpla, fara sticla. iei puiul, il speli si ii scoti ce are in interior, apoi il presari cu tot felul de condimente (piper, vegeta, boia dulce, sare), il impanezi cu usturoi si il asezi pe un capac intors care a fost pus deasupra unei cratite cu apa calda.In capac pune ulei si apa si apoi baga totul in cuportul incalzit inainte.Nu uita sa pui ulei si pe pui inainte sa il bagi si apoi idn cand in cand sa il scoti si sa mai pui ulei cu o lingura. Cand e rumen si poti baga furculita cu usurinta in pui, atunci e gata. e de-a dreptul satios si gustos si de toate! bafta multa! ia si un vin bun langa, ar fi bine unul demisec, cade mai bine cu asa ceva. daca mai vrei idei grozave, scrie-mi pe adresa andrea1_c2000 si iti voi da inca o reteta delicioasa cu care il dai gata! -
Fetelor, aveti curaj! Prima data, am gatit la 24 ani! Am o carte veche de bucate , atat de veche incat paginile ei sunt ca foita arsa, se fac scrum cum pui mana pe ele!Mama nu m-a lasat sa gatesc pentru ca bucataria era foarte mica si ea, o tipa foarte nervoasa!
Oricum, am invatat sa gatesc pe propria mea piele, adica facand si gustand si adugand...Ce vreau sa spun este faptul ca scump[ul fost sot, nu a mancat ciorba un an de zile , facuta de mine, desi toata lumea, inclusiv prietenii lui spuneau ce grozava este, si mancau cate doua-trei farfurii, (vorbesc serios!), dar stiti de ce? PENTRU CA MAMA SOACRA, IN TOATE CIORBELE PE CARE LE FACEA, PUNEA....C.I.M.B.R.U.! Si bietul meu fost sot spunea: "este buna,dar, ii lipseste ceva!" Asa ca, SA NU AVETI INCREDERE IN SOACRE! DEABIA DUPA UN AN , VA DATI SEAMA?, DUPA UN AN MI-A SPUS CE PUNE EA IN CIORBA ....Unde vreau sa ajung, de fapt...este ca: indiferent ca faci spaghete, friptura pe gratar sau la cuptor, ceva special, nu stiu ce sa spun, incearca sa faci ceva care sa nu semene cu o masa la restaurant, stiti si voi ca se spune ca la barbati dragostea trece prin stomac, din pacate, cam asa este, deci, ori luati legatura cu soaCRA SAU VIITOAREA SOACRA, FARA SA-I SPUNETI INSA CE AVETI IN CAPSOR, si vedeti cam ce gusturi are dragalasul, ori il socati prin ceva total deosebit, vedeti retetele de la culinar.ro, daca puneti un pic de suflet, sigur iese! Si nu uitati lumanerele si vinul! -
Sa stii ca nimeni nu s-a nascut invatat draga mea. Daca ai stii cita mincare am ars, stricat si aruncat pina am ajuns sa gatesc ca lumea te-ai speria! In schimb acum sint o bucatareasa extraordinara, deci a meritat efortul. Tu sa incepi cu lucruri usoare care sa-ti reuseasca din prima pentru ca asta o sa te incurajeze. Si gateste portii mici doar pentru o masa ca sa nu fie pagubele prea mari in caz de esec (acum vorbeste Inteleapta din mine). Si ori de cite ori nu stii ceva da telefon si intreaba pe cineva cu experienta. Chiar si lucrurile aparent compromise se pot remedia. In orice caz, nu dispera, sa stii ca sotului tau ii vei fi draga chiar si numai pentru faptul ca te-a vazut cu sortul de git si tigaia in mina!
-
Draga mea, Este adevarat ca dragostea barbatului trece prin stomac.De aceea iti inteleg nelinistea in legatura cu prima mincare gatita de tine pe care o vei servi sotului.Dar de ce sa te situezi in postura de bucatareasa,servitoare a sotului?Lasa asta pentru cind vei avea copii...si nici atunci.Daca te iubeste si simti ca sentimentul este cu adevarat puternic,atunci impartiti treburile gospodariei.Recunoaste ca nu esti buna la gatit si roaga-l sa te ajute.Mincarea gatita printre sarutari va fi deosebit de gustoasa,iar voi veti fi fericiti.In general,este bine ca tot menajul sa-l faceti impreuna.El va sti cu ce probleme se confrunta o gospodina si va incerca sa rezolve cele mai multe dintre ele din dragoste pentru familie.Nu incerca sa-l impresionezi pentruca foarte repede va invata ca-i mai bine sa fii servit decit sa se implice in treburile casnice.Este bine,din acest punct de vedere sa nu locuiti cu parintii niciunuia din voi.nu lasa soacra sa constate ca puiul ei este pus la munci nedemne de el.NU-l lua in brate ca nu mai scapi toata viata.Succes!
-
Eu cand m-am casatorit habar n-avem nici de gatit mancare, nici spalat si nici calcat. Norocul meu a fost ca stia el sa gateasca asa ca in primele luni a gatit el si m-a invatat el, spalatul si calcatul l-am invatat tot impreuna si acum dupa 13 ani de casnicie ne impartim treburile casnice dupa un orar, ca la scoala, azi eu, maine el si tot asa, iar fetita noastra este foarte incantata cand tatal ei face mancarea si o mananca cu foarte mare pofta. Cam asta e! Asa ca cel mai bine e sa colaborati si sa veniti cu idei, o iesi un fel de mancare condimentata si cu dragoste. Noroc!
-
Eu pana la 26 de ani (si maritata de vreo 2 ani) nu stiam sa fac decat cartofi prajiti si spaghete cu sos. Dar am incercat intr-o buna zi sa fac si o ciorba (fara carte de bucate, ca doar eram "as" in materie!). Am facut-o: intr-o oala am pus apa, morcovi, telina, patrunjel (date pe razatoare), cartofi si leustean (taiat marunt) si la urma borsul.
Nu stiam de ce era toata lumea satula dupa cateva inghitituri!!
Abia dupa cateva luni am aflat ca in ciorba se mai pune si ceapa, alte legume, ulei, suc de rosii sau bulion etc. si ca se drege cu ou si cu smantana!
Nu va puteti inchipui ce dezamagita am fost, cand mi-am dat seama ca facusem o fiertura de zarzavat, fara nici un gust! Adica avea gust: acru de la bors!

Iar cand am facut ciorba cum auzisem de la lume, intr-o saptamana a trebuit sa repet experienta de vreo 3 ori, ca nu se mai satura sotiorul meu scump de ciorbita mea!
Si acum radem impreuna cand isi aminteste cum fugarea un cartof amarat prin zeama transparenta din farfurie!
Apoi am invatat putin cate putin sa fac papa buna, iar la ora actuala pot spune ca gatesc destul de bine si ca n-am incercat sa fac cozonaci si preparate de Craciun. -
Ma regasesc total in mesajele voastre. Si mie imi era teama de primele zile in bucatarie dar am fost calmata repede. Se pare ca eram foarte concentrata asuprea a ceea ce faceam ca nu vorbeam deloc cu sotul meu si intr-o zi m-a luat de umeri, m-a privit in ochi si mi-a spus: "Te rog frumos sa nu mai gatesti pentru ca devii foarte nervoasa. Eu nu m-am casatorit ca sa am pe cineva sa imi gateasca, eu am cautat in primul rand o partenera de viata".... Acum gatim numai de placere, impreuna si numai la sfarsitul saptamanii cand suntem amandoi relaxati.
Ce mancam noi in cursul saptamanii? Foarte multe salate si lucruri rapid de preparat! Ati spune ca murim de foame cu salate. Eu niciodata nu am fost intr-o forma atat de buna din punct de vedere fizic si am foarte multa energie. -
andreea ti-am trimis un ,mesaj pe adresa de email de pe eva.ro.
te rog sa imi trimiti si mie retete delicioase.
cat despre salate seara sunt total de acord, dar cand ajunge infometat dupa o zi de munca parca i-ai da si ceva mai consistent...
si eu sunt curioasa ce mai poti manca seara, sau ce sa faci? in weekend un fel de mancare si in timpul saptaamanii alt fel?
voi ce parere aveti