Musaca de vinete

•  
    • 21 mesaje
    28 Iul 2005, 13:29
    0 0
    Am fost la tara si am cateva vinete. M-am cam saturat de salata de vinete si cum am si carne tocata de vitel m-am gandit ca ar fi buna o musaca - mi-a povestit mie o colega ca a mancat in Cipru o musaca de vinete excelenta. Din pacate nu am o reteta demna de luat in seama, asa ca apelez la ajutorul vostru de gospodine minunate.
  •  
    • 41 mesaje
    29 Iul 2005, 01:14
    0 0
    Iti trimit doua retete pe baza de vinete.Sper sa-ti placa.
    Musaca de vinete
    ai nevoie de 4 vinete, 500g carne macinata, 1 kg rosii, o ceapa, patrunjel frunze sau daca iti place marar, sare, piper, 2 oua, 100g smantana sau iaurt+o ling faina.Vinetele sa taie rondele si se presara cu sare.Se lasa cateva minute, apoi se scurg de sucul amarui.Se prajesc rondelele si se scurg de ulei.Separat ceapa taiata se caleste(eu folosesc tigaia antiadeziva, fara ulei)se adauga carnea, sare, piper, verdeata taiata fin.Intr-o tava unsa putin, se pune un rand de vinete, carnea, rondele de rosii, iar vinete si deasupra ouale batute cu smantana.Se presara patrunjel verde si se da la cuptor ptr.40 min. Se taie doar dupa ce s-a racit putin. Ornezi cu frunze de patrunjel si felii de rosii.
    Vinete umplute:
    Ai nevoie de:4 vinete,200g carne macinata, 2 oua fierte, 50g cascaval ras, cascaval taiat cubulete, 4 cuburi branza topita taiate cubulete,2 catei de usturoi taiati fin, miezul de la 3 felii de paine, sare, piper, ulei,pasta de rosii.Vinetele fara codite, taiate pe lung, se fierb in apa sarata 20 min.Se scot, se scurg si se scoate miezul fara a ajunge la coaja.Miezul tocat, carnea macinata, usturoiul se calasc bine, amestecand mereu.Se adauga sare, piper, ouale fierte si taiate, bucatelele de cascaval si branza topita, patrunjelul tocat, miezul de paine.Se amesteca si se umplu jumatatile de vinete, se und deasupra cu pasta de rosii si se presara cascavalul ras.Int-o tava unsa se pun vinetele si se tin in cuptor pana fac o crusta deasupra.
  •  
    • 2173 mesaje
    29 Iul 2005, 12:07
    0 0
    In vacanta de anul asta am avut ocazia sa trec (fugitiv, din pacate) prin insula Rhodos; la masa de pranz, am profitat de ocazia pe care o aveam de a ma lamuri odata pentru totdeauna ce-nteleg grecii prin musaka:
    in Rhodos, preparatul este servit in casolete individuale de ceramica, asa cum sunt scoase din cuptor;
    straturile de carne tocata alterneaza cu cele de vinete si cu cele de cartofi;
    deasupra are o pojghita destul de consistenta asemantoare celei de la sufleuri (adica pe baza de sos alb, cascaval/branza, albus spuma).
    Nu prea contine felii de rosii si probabil ca de-asta musakaua "a la Rhodos" mi s-a parut cam gretoasa. Sotul meu a fost, insa, foaaaaarte incantat (ca doar nu degeaba are el 140 de kg) si a "ras" totul intr-o clipa .
  •  
    • 116 mesaje
    1 Aug 2005, 18:56
    0 0
    Vin si eu cu o sugestie. Vinetele prajite absorb foarte mult ulei. O prietena m-a invatat sa le pun la cuptorul cu microunde cateva minute. Apoi urmezi reteta. Nu va fi asa uleioasa. Din 3-4 idei faci o musaca...! Pofta buna!