gogosari,castraveti in otet
-
0 0Buna fetelor , aveti vreo reteta buna pt castraveti in otet , gogoasri in otet?Am facut 1 singura data gogosari in otet dupa o reteta din carte si nu au iesit buni deloc:se inmuiasera rau de tot.Mie nu imi reusesc deloc , as vrea k gogosarii sa ramana tari.Si cand e vremea lor sa ii pun?Va multumesc.V-am pupat
) -
Gogosarii se pun in septembrie octombrie castravetii pe la sfr lui august inceputul lui sept.
Am sa iti dau eu o reteta superba de gogosari: 0.5 l apa, 0.5 l otet, 250 gr zahar, 1.5 linguri sare, foi de dafin, piper boabe.Zeama asta se da in clocot si rand pe rand se scufunda gogosarii taiati fasii late cam de 2 degete (spalati in prealabil) .... deci ii lasi cat sa inceapa zema asta sa clocoteasca iar (deci foarte putin) si ii pui in borcane. Acoperi cu zeama in care au fiert. Legi borcanele si le pui in camara cand s-au racit. Cantitatea de lichid o maresti pastrand proportiile.
Gogosarii pusi asa raman crocanti pana vara urmatoare ( sau pana ii mananci
). -
Reteta pentru gogosari:
-500g otet, poate fi si de mere, 400g zahar, 4 ling sare mare se amesteca si se pune peste 5kg gogosari.Se lasa pana adoua zi si se amesteca din cand in cand.Zaharul se poate inlocui cu zaharina dupa gust.Am avut o colega care facea compoturi si gem cu zaharina pt ca sotul ei avea diabet.Ieseau foarte bune.
Reteta pentru castraveti:
-3kg apa, 3 cani zahar(zaharina dupa gust),3 cani otet, 6 ling sare se amesteca.Castravetii se pun in borcane, cu foi de dafin, rondele de morcov, boabe de mustar.Se umplu borcanele cu amestecul de mai sus si se adauga o aspirina la un borcan de 800g.Borcanele se pun la fiert intr-un vas (pe fund se pune un prosop)pana isi schimba culoarea.