help please o reteta de tort urgenta
-
0 0as avea mare nevoie de o reteta de tort.
joi serbez 6 ani de cand sunt impreuna cu prietenul meu si va rog sa ma ajutati cu o reteta de tort.
as vrea sa iasa ceva tare dragutz!!!
multumesc!!! -
cumperi un blat gata facut, din ala feliat..
doua plicuri de crema pt prajituri, vanilie si cacao
o cutie de ananas, si o banana, daca ai si niste nuca este si mai bine
faci un pic de sirop de zahar ars, plus siropul de la ananas, pt insiropatul blatului..
eu la mijloc pun crema de vanilie peste care presar multa nuca,pe un rand pun ananasul, pe celalat banana (taiate in cubulete mici) si acopar totul cu crema de cacao, peste care poti sa mai razi si niste ciocolata asa doar pt design
Si iese un tort bun si usor, mie una nu imi plac cremele din unt, margarina..
Sau, alta idee..te duci la Gimma si cumpari un tort de fructe in forma de inimioara
daca mai imi vin alte idei te anunt, pupici si la mai multi ani inainte
-
ti-am mai gasit pe un site o reteta mai deosebita, zic eu
tort cu crema de nectarine
Blat: 100 g pricomigdale, 4 oua, 100 g zahar, un plic zahar vanilat, 60 g faina, 60 g amidon, un plic praf de copt. Crema: 6 foi gelatina, 5 nectarine coapte sau 10 jumatati de piersici din compot, 50 g zahar, sucul de la jumatate de lamaie, 250 ml frisca, 4 linguri lichior, 500 ml smantana
Se faramiteaza pricomigdalele cu sucitorul pentru coca. Se bat ouale spuma cu 3 linguri de apa. Se adauga putin cite putin zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, amidonul si pricomigdalele sfaramate. Se unge tava de tort cu margarina si se toarna coca. Se coace 35 min apoi se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din forma, se taie in 2 si se insiropeaza cu lichior. se pune gelatina la muiat. 3 jumatati de nectarine se taie cuburi. Restul de nectarine se amesteca cu zahar si suc de lamaie. Se amesteca gelatina cu acest pireu si se pune la rece 30 min. Frisca se bate spuma si se pune peste crema de gelatina. Se adauga cubuletele de nectarine. Se pune in jurul blatului un inel si se toarna crema. Se pune capacul tortului si se da la rece 4 ore. Se bate smantana cu un praf de intaritor de frica. Se unge tortul cu acest amestec netezind cu un cutit. Se decoreaza cu fructe si frunzulite de lamaita. -
tort cu crema de nuci
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri gris
Sirop: 500ml apa, 6-7 linguri zahar, coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie, putin alcool
Crema: 600g nuca, 1 cana zahar tos, 1 cana zahar pudra, 1 pachet unt
Blatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga treptat in albusurile batute spuma. Se adauga apoi grisul in ploaie, si se coace intr-o cratita tapetata, timp de 30-35 min, la foc potrivit. Cand s-a racit, se taie blatul in 2 sau in 3 bucati si se insiropeaza.
Crema: se arde cana de zahar tos, pana se caramelizeaza pe jumatate, dupa care se adauga nucile. Cand sunt bine pralinate se pun pe un tocator uns, si se lasa la racit. Apoi se dau prin masina de tocat. Untul se freaca spuma cu cana de zahar pudra, dupa care se adauga nucile treptat Se ung blaturile bine insiropate cu crema si se imbraca tortul in frisca. Presarati deasupra ciocolata rasa si praf de nuci pralinate -
tort cu mere si crema de zahar ars
1 kg. mere, 50 gr. unt, 8 oua, 2 cani cu lapte, 4 linguri faina, cca 400 gr. zahar tos, 1 plic frisca, 200 ml lapte
Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si deasupra untul taiat bucatele. Se introduce tava la cuptor si se lasa pina se maronesc putin merele. Intre timp, se face crema de zahar ars din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 2 cani cu lapte care se toarna peste mere amestecindu-le putin. Cind crema este inchegata (nu foarte tare), se toarna deasupra pandispanul facut din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 4 linguri faina. Se introduce tava la cuptor pina se coace pandispanul. Cind s-a racit, se desprind marginile usor si se rastoarna pe un platou. Deasupra se pune frisca.
tort cu migdale si mascarpone
blat: 90 g unt, 6 oua, 175 g zahar, 150 g faina, 100 g migdale macinate, praf de copt; crema: 5 g gelatina, 60 g migdale dulci, fin macinate, 60 g migdale amare macinate, 60 g zahar pudra, 50 ml lichior de migdale, 200 g mascarpone, 200 ml frisca
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inauntru. Se pune in forma de tort si se coace 40 min. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina in apa rece. Se amesteca migdalele cu zaharul pudra,lichior, coaja de lamiie si crema mascarpone. Se dizolva gelatina si se incorporeaza in crema. Blatul se taie pe 3 niveluri si se umple cu crema. Se bate frisca si se acopera tortul. Se decoreaza cu migdale.
tort cu turta dulce si crema mascarpone
Blat: 4 oua, 125 g zahar, o priza sare, 150 g faina, un praf de copt. Crema: 250 g mascarpone, 100 g iaurt, o lingura suc de lamiie, 100 g turta dulce, 400 ml smintina, 2 pachete intaritor, 50 g zahar, o lingura scortisoara.
Blatul: se bat ouale cu zahar si se adauga faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit, in tava tapetata cu faina si rece se taie pe doua nivele. Crema: mascarpone se amesteca cu iaurtul si sucul de lamiie. Turta dulce se faramiteaza si se amesteca cu crema. Se bate smantana cu intaritorul si se incorporeaza in crema de mascarpone. Se umple tortul cu crema si se da la rece 2 ore. Inainte de servire se presara cu cacao si fulgi de cocos pe deasupra.
tort cu visine
8 oua, 200g unt, 200g zahar pudra, 4 oua, ciocolata sau 2-3 linguri cacao, visine din compot sau proaspete
Se face un blat obisnuit din 8 oua. Cand este rece se taie capacul , se scobeste blatul si se faramiteaza. Crema: 200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra se adauga 4 galbenuse, ciocolata topita, visine (cate vrei). Se bat albusele, se amesteca cu blatul faramitat si cu restul cremei. Crema se pune in scobitura din blat, se acopera cu capacul si se tine pana a doua zi in frigider. Deasupra se poate pune gazura de ciocolata sau frisca .
tort de capsuni cu branza dulce
Pt. cca. 12 bucati: 150 gr de piscoturi, 100 gr. margarina sau unt cu jumatate de grasime, 250 gr. capsuni, 300 gr. branza dulce (30% grasime), 450 gr smantana degresata, zahar, 5 foi de gelatina, o lingurita de menta tocata
Piscoturile sepun intr-o punga si cu o sucitoare se sfarma bine. Pesmetul de piscot care s-a format se framanta cu untul sau margarina. Masa care s-a format se intinde pe fundul unei forme (la care ii sare marginea) rotunde (diametrul 26 cm) pe care inainte s-a intins o foaie de pergament si se apasa puternic.
Capsunile se spala, curata, se lasa sa se scurga si se taie in bucatele mici. Branza dulce cu smantana degresata se amesteca cu zaharul si capsunile se adauga incetul cu incetul si se amesteca usor. Gelatina se inmoaie in apa dupa cum sunt instructiunile de pe pachet, iar la foc mic se lasa sa se topeasca si 2 linguri din crema de capsuni si branza se amesteca cu ea. Amestecul si restul de crema se omogenizeaza bine si cateva frunzulite tocate marunt de menta se amesteca cu crema.
Crema se intinde pe blatul de pesmet de piscot si se pune in frigider cam pt. 4 ore ca sa se intareasca bine. -
tort cu ness
10 oua, 2 cani cu zahar, 2 linguri faina, 2 linguri Ness, 1 pachet de unt, 1/2 pahar cu lapte, putina frisca pentru ornat, stafide, curmale, smochine, nuca taiata marunt, coaja de portocala confiata
Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja de portocala. Cantitatea de fructe nu depaseste cate un pachet din fiecare. Stafide se pun 100g. Amestecul obtinut se coace la foc moderat, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se imparte in doua pe lungime. Crema se obtine in felul urmator: 10 galbenusuri se freaca cu o cana de zahar si cu 2 linguri de Ness dizolvate intr-o jumatate de pahar cu lapte. Se fierbe compozitia pe foc, mestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana mai con sistenta. Cand se ia de pe foc se incorporeaza un pachet de unt. Se aseaza jumatate din blat pe o tava dreptunghiulara si se unge cu jumatate din crema, se pune cealalta jumatate de blat si peste el, restul de crema. Se orneaza cu putina frisca. Se taie a doua zi.
tort englezesc de ciocolata
300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat. Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar. Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura. Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.
Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci. Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema. 120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
tort joffre
250 gr. unt, 6 oua , 250 gr. zahar pudra, 50 gr. cacao, 100 gr. zahar tos, 5 linguri apa, 1 lingura (cu virf) de faina
Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie zaharul. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rind 6 galbenusuri, frecind bine dupa fiecare. (Ouale sa nu fie de la frigider). Se adauga apoi siropul de cacao racit si se amesteca. Din crema se ia deoparte un sfert din cantitate iar restul se da la frigider.
Blatul: In crema oprita se pune o lingura cu virf de faina si albusurile batute spuma spuma tare. Se amesteca usor de citeva ori. Se unge forma de tort cu unt solid, se toarna compozitia usor, si se da la cuptor la foc potrivit, mai mult mic. Se lasa sa creasca si sa se coaca. Nu se deschide cuptorul 15 min. Cind este coapta se scoate, se lasa sa raceasca, se asaza pe platou si se imbraca cu crema din frigider. Se da la rece iar. Inainte de servire se poate glasa cu cuvertura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.
tort othello
9 oua, 9 linguri zahar, 2 linguri esenta de cafea, 55 gr. cacao, 55 gr. faina, 55 gr. nuci, alune sau migdale, pisate in piulita, ulei, faina pentru forma, fructe din dulceata; C r e m a: 5 linguri apa, 75g cacao, 225 gr. zahar, 225 gr. unt, ½ paharel rom Se bat albusurile spuma, adaugind pe rind 9 linguri de zahar
In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua, faina, nucile pisate, esenta de cafea(strecurata si racita) si se amesteca. Se pune in forma dreptunghiulara unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna pe o planseta de lemn. Dupa ce este complet rece, se taie in lungime in trei foi egale. Fiecare -
Fiecare foaie se unge cu urmatoarea crema. Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga apa si se pune la fiert ca sa se ingroase ca o smintina. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu romul si se continua frecatul. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale. Cu o jumatate se ung foile taiate, asezindu-le una peste alta. Cu a doua jumatate din crema se imbraca tortul Se garniseste cu fructe din dulceata si se serveste a doua zi dupa preparare, taiat in triunghiuri.
GATA lol, sper ca ti-am fost de folos si ai ales o reteta buna pt iubi al tau
oricum, eu una nu as muncii atata in bucatarie, eu l-as cumpara, ca dupa o zii de munca si gatit sa mai ai si o noapte romantica..hmm mai greu
pupi -
am facut un tort dar nu sunt foarte multumita.
blatul mi se pare cam micut iar crema este tare moale.
iata reteta de crema pe care am urmat-o:
Crema
Batem putin ouale, adaugam zaharul si vanilia. Se bate bine si repede la foc mic (fara a clocoti), pana se obtine o crema subtire. Cand compozitia se tine de lingura, crema este gata.
O lasam sa se raceasca si adaugam untul taiat in bucatele, batand cu telul dupa fiecare bucatica. Se bate cu telul pana cand crema se mai albeste. Daca crema este prea moale, mai adaugam cateva bucatele de unt si batem in continuare. Cand se raceste, crema trebuie sa fie consistenta.
Dupa gust, se pot adauga 2-3 linguri de cacao.
crema este prea moale,chiar daca am mai adaugat bucatele de unt.
aveti idee cum sa mai ingros crema?
sper sa fie gata tortul pana diseara
am emotii
-
am facut un tort dar nu sunt foarte multumita.
blatul mi se pare cam micut iar crema este tare moale.
iata reteta de crema pe care am urmat-o:
Crema
Batem putin ouale, adaugam zaharul si vanilia. Se bate bine si repede la foc mic (fara a clocoti), pana se obtine o crema subtire. Cand compozitia se tine de lingura, crema este gata.
O lasam sa se raceasca si adaugam untul taiat in bucatele, batand cu telul dupa fiecare bucatica. Se bate cu telul pana cand crema se mai albeste. Daca crema este prea moale, mai adaugam cateva bucatele de unt si batem in continuare. Cand se raceste, crema trebuie sa fie consistenta.
Dupa gust, se pot adauga 2-3 linguri de cacao.
crema este prea moale,chiar daca am mai adaugat bucatele de unt.
aveti idee cum sa mai ingros crema?
sper sa fie gata tortul pana diseara
am emotii
-
uhmm...
ori o mai lasi sa se ingroase..sincer nu prea vad cum daca nu are nici un fel de crema cu faina...
sau..adauga niste turta dulce sfaramata..niste nuca pisata..dar nimic care se poate topii..
sau..ia un plic de crema de vanilie sau budinca de vanilie..
sau..daca nu ai pus crema pe blat inca,,arunc-o si fa alta..lol...sorry, asta ar fii cea mai drastica solutie...
PS: ai cumparat lumanarele sa pui prin toata casa, betisoare parfumate, sampanie..o lenjerie frumusica sa te imbraci in ea , in culoarea lui preferata..etc....huh?
-
am lumanarele,lengerie,o rochitza tare dragutza- ok ok e foarte hot, dar nu am tooooooort

pana la urma am topit niste ciocolata menajera si am amestecat cu crema moale.
acum am probleme la ornat.frishca din tub se inmoaie imediat
uf am ghinion, nu ma asteptam sa-mi fie usor sa fac un tort pt prima oara dar nici chiar asaaa....
ma duc sa cumpar niste ornamente sau chiar un tort gata facut
mersic mult pt sfaturi