cum se face

•  
    • 23 mesaje
    19 Iul 2005, 14:44
    0 0
    nu stiu sa fac CREMA DE ZAHAR ARS datimi si mie un sfat ca eu nu ma pricep.......... merci
  •  
    • 23 mesaje
    19 Iul 2005, 18:22
    0 0
    eu o fac cu 4 oua intregi, 500ml lapte, ceva coaja de lamiie, zahar vanilinat. Parerea mea e ca e super usoara...stii sa caramelizezi zaharul? Daca da...pui ceva zahar intr-o cratita nu prea mare...e juma de reteta...o lasi sa se raceasca dupa ce ai uns cu zaharul caramelizat peretii cratitei.
    Intr-un vas pui ouale intregi si le bati ca la omleta, torni laptele, 4-5 linguri de zahar tos, cel vanilinat, coaja de lamiie. Torni tot in cratita racita si o pui la cuptor la baine marie(adica alta cratita mai mare plina cu apa).
  •  
    • 23 mesaje
    19 Iul 2005, 18:23
    0 0
    Zaharul pt caramel il pui in functie de cita zeama vrei sa aiba crema la sfirsit...daca vrei mai multa zeama...pui mai mult zahar...
  •  
    • 23 mesaje
    19 Iul 2005, 20:26
    0 0
    mersi mult
  •  
    • 517 mesaje
    20 Iul 2005, 12:38
    0 0
    salutare!
    si eu fac crema de zahar ars dar am alta reteta si mi-a iesit mereu.
    bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar aproape spuma, adaug galbenusurile si mai bat bine, dupa care peste aceasta compozitie pun 1 litru de lapte.
    intr-o cratita sau oala care va fi pusa la cuptor, se ard cateva linguri de zahar si se intinde bine si pe lateral. cand s-a racit zaharul ars, se adauga compozitia facuta mai sus si se da la cupto.
    in compozitie eu pun doar zahar vanilat, dupa gust, iar in timp ce se coace, adaug pe margini cand incepe sa se desprinda, 1 sau 2 sticlute cu esenta de rom. ii da un gust fantastic