prajituri delicioase
-
0 0prajitura cu capsune
pt foaie ai nevoie de: 300g faina, 150g margarina(sau 100g untura)3 lingurin de zahar, 1/2 pachetel de praf de copt, 2-3 linguri smantana, 1 galbenus, un praf de sare
pt umplutura ai nevoie dede:1 kg de capsune bine spalate si scurse.
cum procedezi pt foie:amesteci toate ingredientele ,fremanti bine aluatul din care intinzi aluatul intr-o tava care sa aiba marginile ridicate. tava mea are dimensiunile de 27x38cm. asezi apoi capsunile
peste acestea torni un blat pt carea ia nevoie de:3 galbenusuri,5 linguri de zahar, 1/2 pliculet de praf de copt, 5 linguri de pesmet(sau biscuiti macinati), 4 albusuri
cum procedezi pt acest blat:freci galbenusurile cu zaharul, praful de copt si biscuitii(sau pesmetul)la final adaugi albusurile batute spuma. amesteci si torni compozitia peste capsunile din tava si dai totul la copt pt 40 de min.
SFAT:la jumatea timpului timpului de coacere scoti tava si o tava si o intorci k sa se coaca uniform. dupa ce s-a racit in tava o tai si o aduci la masa simpla sau ornate cu frisca si capsune -
Hm... intre noi, donnele
prajitura pare complicata, dar in realitate nu e chiar asa.
Aluaturile cu margarina si smantana sunt aluaturi fragede, care nu trebuie framantate prea mult, ci cat se omogenizeze bine ingredientele. (Inainte de coacere e bine sa se tina la frigider cam o ora - iese si mai fraged.)
Iar crema care se pune in mijlocul tartei se poate face in cateva minute, cu ajutorul mixerului.
Eu cred ca voi incerca reteta, cu piersici in loc de capsuni.
Nu de alta, da' o reteta de prajitura in care gospodina nu uita sa mentioneze sarea are din start votul meu de incredere.