Help urgent!!! Pui cu smantana!!!!!

•  
    • 2198 mesaje
    12 Iul 2005, 12:49
    0 1
    Va pup .
    Al meu a poftit toata seara la o mancare de pui cu smantana vazuta la TV.
    Mi sa facut mila si am zis sa-i fac o surpriza diseara...
    Mai ramane sa am si reteta ...si aici am nevoie de ajutorul vostru ..Am cautat si pe net dar n-am gasit nimic sa-mi inspire incredere .
    Va multumesc si astept idei .
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Iul 2005, 13:43
    0 2
    Reteta taraneasca:

1. Puiul se rumeneste bine la cuptor.
    2. Se face un sos separat, din smantana+ mudei facut cu apa fierbinte + mustar + marar.

Sosul se toarna peste pui la servire. Daca-l adaugi in tava, cu cateva minute inainte de a scoate friptura din cuptor, smantana se "branzeste" si-si pierde si gustul. Plus ca se inmoaie crusta fripturii.
  •  
    • 298 mesaje
    12 Iul 2005, 16:30
    0 0
    Pui cu ciuperci si smantana
    fierbi un piept de pui nu prea mult ca sa poti sa-l tai in bucatele .intr-o tigaie pui ulei calesti ciupercile si puiul taiat cubulete cand este aproape gata condimentezi cu sare si piper si torni smantana .O mai lasi 2-3min si e gata .daca vrei poti pune si patrunjel .Pofta buna.sper ca ti-am fost de ajutor.Noi mai punem langa si niste cartofi prajiti.
  •  
    • 5531 mesaje
    12 Iul 2005, 17:10
    0 0
    Eu stiu alta reteta:
    - bucatile de pui le dai prin faina si le prajesti;
    - incepi un sosulet cu faina (ca la ciulama) dar il 'lungesti' cu lapte in loc de apa - ca sa isi pastreze culoarea frumoasa; cand pui laptele, dai la o parte cratita de pe foc...dupa ce omogenizezi, pui din nou pe foc..si tot asa pana cand faci cat sos vrei.
    - adaugi puiul (daca vrei, alaturi de pui mai poti pune si buchetele de conopida fiarta si scursa), smantana si mai lasi un pic pe foc, numai cat da in clocot de cateva ori.
    La reteta asta, eu nu pun usturoi.
    Am uitat sa zic: smantana o adaugi tot cu cratita data deoparte de pe foc!
  •  
    • 5531 mesaje
    12 Iul 2005, 17:12
    0 0
    Io-te-aci ce de dude de retete
    http://www.culinar.ro/cautare_rezultat.php?titlu=smantana&cauta=ok
  •  
    • 1744 mesaje
    12 Iul 2005, 23:13
    2 0
    Uite, Maddy, draga...
    Iei pieptul si copanele, le tai bucati potrivite. Le prajesti in ulei sau unt ) untul e de preferat)cu sare si piper.
    Iar piperul e musai sa fie alb.
    Ai grija, lasa-le sa se faca in legea lor, carnea trebuie sa fie rumenita usor, nu arsa.
    Cind sint rumenite bine, bagi lapte peste ele cit sa le acopere bine si le mai lasi sa fiarba la foc mic.
    Cind bucatile de carne sint facute bine si fibrele aproape ca se desfac de pe os, amesteci faina alba cu smintina grasa (insamintata)- cam 2 linguri rase de faina la o cana de smantina.
    Daca smintina e lichida rau, maresti cantitatea de faina.
    Cu aragazul dat la mic, mesteci usor, si nu lasi sa fiarba mai mult de 5-8 minute.
    Asta e reteta clasica de "pui cu smintina" sau "ciulama".
    In loc de pui se poate face cu ciuperci.
    Sau poti pune de "ambele amindoua".

Oricum, in puiul cu smintina nu se pune nici usturoi, nici marar, nici ceapa sau alte alea.
    Retetele de acest fel sint pervertite.

Daca ai vreo nelamurire, suna-ma.
    Oricum sper sa te sun eu miine ca si-asa tot zic ca te sun si nu mai apuc...
  •  
    • 1511 mesaje
    12 Iul 2005, 23:15
    0 0
    auleu, donna, ce mi-ai facuuut! O sa-mi curga balele dupa "puiul tau" pana apuc sa-l fac si eu.
    Bogdaproste, uitasem reteta asta.
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Iul 2005, 19:03
    0 0
    Mais quel horreure, kalua, reteta aia peizana e d'une terrible perversitee...
  •  
    • 188 mesaje
    13 Iul 2005, 20:12
    0 0
    Donna, perversite, nu perversitee, zau asa! Eu fac ceva ce se cheama anghemacht, sau blanquette pe partea franceza.
    Puiul, taiat bucati(pieptul si pulpele), il pun la fiert impreuna cu morcov si ceapa, il las pana se plictiseste, scot legumele. Separat topesc doua linguri de unt si prajesc o lingura de faina, nu o las sa-si schimbe culoarea, sting cu supa in care a fiert carnea. Sosul trebuie sa fie subtirel, cand se raceste se mai leaga. In acest sos pun bucatile de carne si las pe foc 10 min. Dupa 5 min dupa ce am inchis focul pun smantana cat ma lasa inima, amestec un galbenus de ou, si dupa ce acestea s-au inglobat bine pun zeama de lamaie, cam de la 1/2 lamaie. De sarat -pun sare in supa, de piperat-cand am pus carnea in sos.
  •  
    • 2198 mesaje
    14 Iul 2005, 11:49
    0 0
    Va multumesc mult !
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Iul 2005, 14:45
    0 0
    stekill, nu prea ma pricep la franceza, ca n-am invatat-o in scoala, da' cica se scrie "ee" cand nu stii unde e pe tastatura "e"-ul cu accent ascutit - similar cu "ss" in loc de scharpfen s-ul nemtesc.
  •  
    • 1303 mesaje
    14 Iul 2005, 17:27
    0 0
    auuuuuu mama de ce nu am intrat eu aseara pe link-ul asta? cand aveam un super-pui de tara acasa? acuma o sa incerc maine sau poimaine retetele de la voi...
    (e inutil sa mai intreb daca ingrasa sau nu, nu e asa?)
  •  
    liu
    • 776 mesaje
    14 Iul 2005, 18:58
    0 0
    aoleu, ma terminati cu retetele voastre! imi curg balele.................sunteti niste dragute,mai, asa...cum ajutati voi omul la anaghie...fara cuvinte!
  •  
    • 1511 mesaje
    14 Iul 2005, 21:36
    0 0
    Stai sa fac si eu pe disteapta: scharfes s, fara p

Iar de perversiteeeee ce sa zic, sunt in stare de (aproape) orice pt. pui de-asta facut dupa reteta respectiva
  •  
    • 188 mesaje
    14 Iul 2005, 23:01
    0 0
    Donna, iarta-ma, nu stiam chestia asta, eu dau mesajele in franceza fara accente si gata.
    Puiul ala cu mujdei cu smantana, ahhhhh....