mancare cu carne de vita...ce?????
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
30 Iun 2005, 14:251 0nu stiu ce sa fac mancare....am prea multa carne de vita si trebuie s-o termin pt ca in curand plec in concediu si nu pot lasa frigiderul in priza...ce sa fac????am facut cu fasole verde...dar azi????azi ce sa fac????cu ce????afara de cartofi pt ca nu mancam...si nici spanac pt ca am facut...
-
30 Iun 2005, 14:58eu din carne de vita fac o fripturica buuuna... asa:
carnea o tai in bucatele mici, o sotezi (cu apa si ulei) pana se inmoaie... este aproape facuta si scade apa...apoi pui condimente: sare, piper, boia...usturoi zdrobit si niste apa daca vrei cu sos mai mult, plus un paharut de vin alb sec... da savoare si o fragezeste....mai dai in clocot (gusti carnea sa vezi daca s-a facut...evident si apoi o servesti ori cu cartofi prajiti si sosul pe deasupra, ori cu piure sau orez...ce vrei tu...o garnitura ca sa iti placa. -
30 Iun 2005, 15:08Fripturica egipteana
tai carnea fideluta si o calesti in ulei. adaugi apa si o lasi sa fiarba. cand este aproape gata, amesteci un bol cu smantana cu 1-2 lingurite cu faina, rastorni in cratita, condimentezi cu sare, piper, mult maghiran si o mai lasi pe foc 10 minute.
se serveste cu paste de orice fel. -
30 Iun 2005, 15:21Wow, super suna reteta ta, cecylly
Chiar am si io prin congelator o bucatica de carne de vita si am s-o prepar dupa reteta asta. Te pupic
-
30 Iun 2005, 17:49din carne de vita poti face si supa f buna daca este grasa ,carnea fiarta poti face diferite sosuri,cauta la topicul sosuri..poti face pilaf cu carne de vita ,punind intaii carnea sa fiarba bine ,apoi aduagi ulei ,o ceapa telina, un morocv ,ardei rosu,ce vegetale vrei si fierbi orez pe ligna
sau poti face chiftelutze din carne de vita au un gust f bun,
sau bati carnea ca de snitele o sarezi pui un pic de vegeta piper ,dai un pic un faina alba si prajesti un pic in ulei cit sa se faca un pic de crusta ,apoi iei 2 cepe mari calesti bine adaugi un ardeii rosu,pui snitele si pui apa ,fierbi pina este ce carnea fiarta apoi adaugi ,ciuperci daca ai,2 catei de usturoi,frunze de patrunjel..garnitura poti face ce vrei paste ,incepind de la cele marunte pina la cele mari,la urma poti adauga un pic de vin ,fiecare cum pefera...
sper ca am fost de folos...va pupic si numai bine
Înapoi la: Forum » Gastronomie