retete pentru aperitive

•  
    • 68 mesaje
    26 Nov 2001, 12:02
    0 0
    Fetelor, am o mare problema care nu-mi va da pace urmatoarele doua saptamani: vine ziua logodnicului meu...va fi pentru prima data cand am in sarcina pregatirea acestei zile si tot prima data cand trebuie sa pregatesc eu o zi de nastere...vom avea invitate acasa cam 5 perechi foarte apropiate...spatiu avem mai mult decat suficient nu trebuie decat sa ma mobilizez pentru pregatirile culinare...va cer ajutorul in a-mi da cateva idei,retete de aperitive nu foarte complicate, dar pe care sa le pot face intr-un timp util...invatati-ma cam cum sa le pregatesc si sa le servesc...nu vreau ceva foarte complicat ci doar asa mai special! cred ca intelegeti ce vreau sa spun...
    in speranta ca ma veti ajuta, va salut din inima si va doresc numai bine...
  •  
    • 68 mesaje
    26 Nov 2001, 14:55
    0 0
    Vectra,
    sunt excelente ideile tale ...merci mult ca te-ai gandit sa mi le scrii...sunt idei foarte bune pe care sigur le voi pune in aplicare, dar te rog, invata-ma sa fac batogul acela de macrou afumat..cred ca este foarte bun si mai ales asa special...si daca mai ai alte idei, te rog mult, le primesc cu cea mai mare placere....
    cu multumiri,
  •  
    • 23 mesaje
    26 Nov 2001, 15:15
    0 0
    Ti-as mai sugera, daca nu e prea costisitor, ciupercile, preparate in tot felul de combinatii, cum ar fi ciuperci cu maioneza, ciuperci umplute cu branza sau cascaval si cu verdeata , pateuri umplute cu ciuperci(se folosesc ciuperci din comert, mari si carnoase).
    Un alt fel de aperitiv, destul de rapid:
    o bagheta(paine) scobita de miez si umpluta cu diverse combinatii(peste, branza, pateu).Se tine in frigider de pe o zi pe alta.Si salata de cruditati cu maioneza cred ca se preteaza cu specificul mesei , mai ales ca, inca se mai gasesc cruditati pe piata.
    Oricum iti urez spor la treaba si sa-ti iasa toate "ca la carte".
  •  
    • 68 mesaje
    27 Nov 2001, 10:08
    0 0
    fetelor, va multumesc din suflet !!! imi sunteti de mare ajutor...voi face sigur cate ceva din tot ceea ce mi-ati scris voi ...fac chestia asta pentru prima data si ma incapatanez sa le fac eu ca mana mea fara nici un ajutor...asa ca o supriza si pentru el si pentru toti ceilalti apropiati...imi place sa fac tot felul de chestii din astea si vreau sa nu va suparati pe mine cand va intreb si cum sa le prepar...
    cu mii de multumiri...
    bianca
  •  
    • 27 mesaje
    28 Nov 2001, 10:15
    0 0
    draga bianca,
    te inteleg. saptamana trecuta am avut petrecere de casa noua si la fel ca tine singura m-am pregatit.sunca ptr. efect am facut-o rulou, maslinele le-am pus pe o foaie de salata intre cascaval,am facut cipercute la cuptor,
    salata de bouef etc.
  •  
    • 68 mesaje
    28 Nov 2001, 10:27
    0 0
    draga Elena, iti multumesc pentru mesaj, dar te rog, spune-mi cum ai facut ciupercutele la cuptor? nu am pregatit niciodata ciupercute si nu prea stiu cum...
    merci mult...si felicitari pentru noua casa!!!
  •  
    • 68 mesaje
    4 Dec 2001, 16:04
    0 0
    fetelor, nu ma uitati !!! mai astept idei de la voi...
    Bianca
  •  
    • 16 mesaje
    5 Dec 2001, 17:02
    0 0
    ciupercile sint foarte usor de gatit,
    -unt frecat cu usturoi,sare,piper(pui usturoi si piper cit iti plce).
    -brinza care iti place dar un efect placut ar avea brinza topita.
    in fiecare capacel de ciuperca pui untul,brinza,canitatea ...cum iti place,dar e bine sa pui un pic mai mult brinza.le pui la cuptor,nu le lasi mai mult de 10 min,dar verificale din cind in cind.sint delicioase!!!
    am sa-ti dau un web care sint sigura ca o sa te ajute;www.culinar.ro.bafta,lana.
  •  
    • 27 mesaje
    6 Dec 2001, 16:12
    0 0
    cipercute la cuptor.
    codita se desface dupa ciupercuta si se toaca marunt. se pun cipercile intr-o craticioara sau vas yena cu putin ulei de masline(da un gust mai bun).in fiecare ciuperca se pune un varf de unt,coditele tocate si putin marar. peste acestea se rade cascaval sau parmezan si se baga la cuptor la foc potrivit 1/2 de ora. sunt delicioase.
    NU UITA!CURATA CIUPERCILE SI SPALA-LE INAINTE.
    SPER CA AM FOST DE FOLOS SI SCUZA-MI INTARZIEREA.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Dec 2001, 04:31
    0 0
    bianca_valentina
    nu uita desemenea chiftelutele poti combina carne de vita tocata si porc ,putina piine ,usturoi putina ceapa rasa ,patrunjel verde un ou, doua
    sare piper putina vegeta sau delikat si le faci de maimea unei nuci le dai prin putina faina si le prajesti ,le scoti pe un servet apoi sa nu aiba grasime in ele
    Pe linga ele poti pune sferturi de oua fierte ,diferite feluri de brinzeturi ,rosii , masline toate puse pe un platou si asezate pe frunze de salata verde.Poti deasemnea sa folosesti
    icre de peste ,sa dai forma unui peste peste frunze de salata solzi poti din jumatati de masline. ochi de maslina taiata.Este bine de folosit maslinele fara samburi
    Apoi rosii umplute sub forma de cosulete sau taiate capacel in forma zimtata cu un cutit bine ascutit zigzaguri
    oua umplute ciupercute,se taie jumatati se pot umple cum doresti si se inesc cu scobitori pt a fii fixate mai sigur si poti pune palarioare din rosie iar peste punctulete de maioneza le asezi pe frunze de salata taiate peste un strat de maioneza
  •  
    • 68 mesaje
    18 Dec 2001, 10:44
    0 0
    fetelor, in primul si in primul rand vreau sa va multumesc din toata inima pentru ajutorul vostru, pentru ideile excelente pe care mi le-ati transmis...voua va datorez o parte din succesul petrecerii pe care am dat-o in cinstea logodnicului meu...am imbinat perfect ideile voastre cu retele mamei si soacrei mele si totul a iesit minunat...Cristian al meu a fost tare mandru si tuturor le-a accentuat faptul ca eu singura am pregatit totul...doamnele de la petrecere au fost chiar un pic "invidioase"...cineva mi-a spus ca nu a vazut pana acum un asa barbat mandru de sotia lui...si cum Dumnezeu sa nu te sacrifici si cum Dumnezeu sa nu-l iubesti?
    in orice caz, voua va multumesc din suflet si tin sa va spun ca acest subiect ramane in continuare deschis...doar este atat de frumos sa pregatesti bunatati pentru cei dragi sufletului tau si mai ales vin sarbatorile ! trebuie sa fim frumoase , destepte , iubitoare si nu in ultimul rand...gospodine!
    cu drag, Bianca
  •  
    • 578 mesaje
    8 Mar 2002, 17:36
    0 0
    Dragele mele...si eu am avut mari emotii cand am fost nevoita sa imi organizez singura ziua de nastere...dar a iesit bine...in final am servit o salata de macrou cu ceapa, salata de icre si traditionalul cascaval cu masline. In plus toate erau frumos ornate Salatele cu felii de lamaie si frunze de patrunjel, iar cascavalul cu salata verde si maslinele cu felli de ridichi.Am avut noroc ca e primavara! Oricum abia astept sa mai citesc ideile si propunerile voastre! Va pup!
  •  
    • 23 mesaje
    14 Mai 2002, 02:01
    0 0
    CAM TIRZIU CU MESAJUL MEU DAR UITE O RETETA:ROSII UMPLUTE
    ROSII MIJLOCII MAI TARI
    BRINZA CREMA(SAU UNT SMINTINA BRINZA TELEMEA)
    PASTRAMA
    CEAPA ROSIE SAU FIRE VERZI DE CEAPA(DACA NU AI PUNE CEAPA NORMALA ALBA)
    TAI ROSIILE IN 2,LE SCOTI MIEZUL SI LE LASI PESTE NOAPTE CU FATA IN JOS PE O FARFURIE PE CARE AI PUS UN SERVET DE HIRTIE SAU MATERIAL CA SA ABSOARBA ZEAMA(POTI SA LE TI IN FRIGIDER SAU UNDEVA LA RACOARE PINA LE UMPLI;NICIODATA SA NU LE UMPLI CU O ZI INAINTE CI CU CITEVA ORE INAINTE DE PETRECERE CA SA NU LASE ZEAMA)
    BATI BINE BRINZA CREMA(CREAM CHEESE)CU CEAPA TAIATA MARUNT SI CU PASTRAMA TAIATA MARUNT(E BINE SA FOLOSESTI MIXERUL),POTI ADAUGA PIPER SI SARE DUPA GUST....DACA NU AI CREAM CHEESE BATE BINE SMINTINA CU UNTUL SI CU TELEMEAUA PINA SE FACE O PASTA ,APOI PUI CEAPA SI PASTRAMA..NU-TI DAU CANTITATILE PT CA VA TREBUI SA MASORI DIN OCHI...IN FUNCTIE DE CITE ROSII VREI SA FACI..
    UMPLI ROSIILE CU BRINZA SI LE ORNEZI CU FRUNZE DE PATRUNJEL..LE ASEZI PE FRUNZE DE SALATA...
  •  
    • 2 mesaje
    15 Mai 2002, 11:16
    0 0
    O reteta foarte simpla si foarte buna:

Branza dulce
    ceapa verde
    maioneza
    salata verde
    masline si/sau rosii
    Se amesteca branza dulce cu ceapa vrede tocata si cu maioneza.se pune o lingura din amestecul obtinut pe o foaie de salata si se orneaza cu masline si/sau rosii. se serveste rece cu sau fara paine
    Cantitatile sunt in functie de nevoi si gust
  •  
    • 52 mesaje
    11 Apr 2009, 14:00
    0 0
    eu fac rulouri.din piept de pui ,teiatpe lat ,nu pe lung.adica feliute mici putin ,batut peste care pun o lingurita cascaval ras,si ciuperci cubulete.rulez,apoi dau prin faina sau pesmet,prin ou si le prajesc an ulei mai mult.sant delicioase.
    sau le pot umple si cu cascaval ras si o fasie de kaizer.Mai fac oua puisor,ciupercute,sau oameni de zapada daca e iarna.sau rulouri den sunca presata,patrate,feliate,pe carele tai triunghi le umplu cu branza topita,le prind cuscobitori