Capsuni congelate
-
0 0Fetelor, stiti careva cum se congeleaza capsunile, astfel incit sa se decongeleze "corespunzator"..iarna, cind facem tarte cu fructe...
Eu am incercat sa le pun asa, pur si simplu,in casolete...si au iesit deja..piure...nu mi-au placut..
Daca cineva stie alta reteta....PLS! -
Fructele trebuie sa fie spalate si uscate in prealabil.
Am incercat si eu anul trecut cu o cantitate mica de prune tari, foarte sanatoase - da' s-au inmuiat al naibii dupa dezghetare. (Insa congelate aratau formidabil, parca erau niste biloaie tari.) Ma rog, n-a fost prea grav, ca oricum le-am pus la o prajitura.
Insa tare mi-e teama ca la capsuni e de jale... -
Intre timp am aflat..si am pus vreo 5 kg deja.. ( ai mei sunt "terminati" dupa American pie cu fructe din astea..capsuni, zmeura, visine, etc).
Deci:
Se taie in bucati nu prea mari, se amesteca cu un pic de zahar si se pun in casolete, pungute, etc..Stop !
Asta e!...Pentru prajituri, cockteiluri sunt super...
Inca ceva..
Se folosesc inainte de a se decongela total...adica se introduc in preparatul respectiv pe jumate inghetate.. -
American pie este o placinta-tarta , foarte simplu de facut..cu conditia sa o coaceti la foc micut..veti vedea de ce..Deci, se amesteca un pachet de margarina( Rama) cu 200-300 g zahar, faina cam 450 g ( se mai completeaza apoi pina aluatul devine corespunzator),zahar vanilat, praf de copt, 2-3 galbenuse,un pic de ulei si citeva linguri de apa.
Eu o fac cu robotul..adica pun in vasul ala (ochiometric)..faina, zahar, galbenuse, zahar van+praf de c., ulei(2-3 lingurite)+apa(tot asa).Dau drumul....
Se pune alatul pe masa si se mai incorporeaza faina pina se desprinde de mina usor si se poate face o bila, care se pune la frigi.cam 20 min.
Fructe..ORICE..de la mere, pere, prune, caise, etc..congelate sau proaspete...chiar stafide, nuci...ce ai prin camara...sa vedeti ce buna e daca le amesteci...ex. mere+prune+nuci+stafide...
Se amesteca fructele separat cu zahar, o lingura de faina+ 5 lng. de sirop de orice fel...( daca fructele sunt decongelate nu se mai pune siropul..)
Se imparte aluatul in trei parti.
Se intinde cu sucitorul prima..se pune intr-o forma rotunda ( sau nu)tapetata cu ulei+faina.Se toarna jumate din fructe peste foaie(marginile foii sa fie usor ridicate, ca o plapumioara care primeste fructele), apoi se pune alta foaie..SE INTEAPA CU FURCULITA din loc in loc..apoi iarasi fructe..apoi ultima foaie, intepata si ea.La margini se unesc( lipesc) marginile de aluat, a.i. fructele sa fie complet in interiorul tartei.
Se coace cam 50 min..la foc mic, sa aiba timp sa se evapore apa din fructele din interior. Atentie sa nu o scoateti cruda !!!..Sus trebuie sa fie rumenita bine...SE TAIE DUPA CE SE RACESTE.
Se pudreaza cu zahar ...
Este tare buna..nu are cum sa nu iasa..
Se poate face si numai din doua parti..adica aluatul se imparte in doua..se pune o foaie..apoi fructele toate..apoi cealalta foaie..eu asa am luat reteta..dar am imbunatatit-o ...