maninca romanii prea mult?

•  
    • 413 mesaje
    12 Mai 2002, 23:17
    0 0
    Am auzit parerea unei tipe (frantuzoaica) care spunea ca romanii nu sint saraci ci maninca prea mult de aceea nu au bani - parere care pe mine pur si simplu m-a revoltat. Sa fie chiar asa?
  •  
    • 285 mesaje
    13 Mai 2002, 05:58
    0 0
    Ha!Ha!Ha!Asta-i buna!Cum i-a trecut asa ceva prin cap?
  •  
    • 247 mesaje
    14 Mai 2002, 01:26
    0 0
    Si pe mine ma socheaza obiceiul asta al romanilor de a umple masa de sarbatori,chiar daca in restul anului "face foamea",dar mai ales mania unora de a insista sa bei si sa mananci in ciuda protestelor oaspetilor care din diverse motive ar prefera sa o ia mai usor.Sa nu uitam ca imbuibarea asta provoaca aglomerarea sectiilor de Urgenta mai ales de Pasti si de Craciun!
    De aici insa si pana la afirmatia frantuzoaicei...E clar ca tipa n-a priceput nimic din obiceiurile,mentalitatile si modul de viata al romanilor!
  •  
    • 134 mesaje
    15 Mai 2002, 04:21
    0 0
    Nu e prima oara cand aud asa ceva - romanii mananca prea mult ! Ei ,si ce- iau din camarile altor tari ? Eu vad si-aici ca se se mananca de trei ori mai mult decat ca la romani, fiindca americanii au cu ce sa-si rasfete zilnic stomacurile, nu ca bietii romani, care macar de Paste si Craciun s-o faca, ce Dumnezeu !!!
  •  
    • 285 mesaje
    15 Mai 2002, 14:58
    0 0
    Macar de sarbatori sa umplem mesele,e un fel de a celebra o sarbatoare sau eveniment deosebit din viata noastra,iar cand avem musafiri facem acelasi lucru pentru ca asa a fost intotdeauna romanul primitor si asa a invatat sa-si primesca oaspetii si n-ar trbui sa vedem un lucru rau in asta.
  •  
    • 413 mesaje
    16 Mai 2002, 01:15
    0 0
    Tocmai ca tipa nu se referea la sarbatori ca nu cred sa fii avut ocazia dar era vorba cred ca de obsesia romanului pentru mincare si de banii care se duc pe mincare.
  •  
    • 752 mesaje
    16 Mai 2002, 23:56
    0 0
    dar francezi cum sint?
    maninca ca pasarile?
  •  
    • 413 mesaje
    17 Mai 2002, 01:50
    0 0
    Da, precis francezii maninca ca vrabiutele ca altfel nu se explica afirmatia tipei. Sau poate sint foarte zgirciti.
  •  
    • 63 mesaje
    17 Mai 2002, 03:01
    0 0
    Sweet, cind francezii vin in Ro maninca ca spartii! O stiu din proprie experienta!In rest maninca pe la resto,mcdo si congelate...legumele aici care le cumpar nu au nici un gust; din contra, cind ma intorc in RO si maninc o rosie de la mine din gradina ....mmmmm
    excelenta rosia din gradina mea!!!Totul e facut industrial, aici in Franta; avind in vedere ca e o cerere f mare din partea consumatorilor, producatorul este obligat sa -si industrializeze din ce in ce mai mult productia ( fapt care il aranjeaza)dar in defavoarea consumatorului...DE fapt asa este si pe continentul american.

Se observa aici o tendinta a consumatorului spre produsele BIO; femeile vor sa gatesca "ele insusi" preparatele dar e greu caci e putin timp pt a face asa ceva.

SCuze pt greseli dar mi-am pierdut obisnuinta in romana
  •  
    • 134 mesaje
    17 Mai 2002, 08:16
    0 0
    Concluzia : romanii mananca mult pentru ca mananca BUN! Si, oricine stie ca BUN , inseamna : MAI VREAU !!!
  •  
    • 20 mesaje
    17 Mai 2002, 10:50
    0 0
    Am avut ocazia asa cunosc o frantuzoaica sa stiti ca mananca foarte putin !!! NU mi-a venit sa cred! la amiaz doar un polonic (o canita) de supa atat! Sa-i pun eu sotului meu mancarea pe care i-am pus-o fratuzoaicei ar lesina zau asa. Daca noi mancam mult .... atunci nu stiu ce mai fac rusii care ... nu se mai satura ...) Pa fetelor!!!
  •  
    • 285 mesaje
    17 Mai 2002, 11:42
    0 0
    Hi!Hi!Parca ce conteaza cat mancam?Cert este ca romanul este disperat dupa mancare ca a trait vremuri grele cand era foarte greu sa bagi ceva in frigider si acum cu spaima inca in suflet isi face stocul spunandu-si:lasa sa fie acolo!
  •  
    • 752 mesaje
    17 Mai 2002, 22:29
    0 0
    snak, idem aici in canada, sincer nu stiu de ce se spune ca noi mincam mult, am fost acum 2 ani in Ro, m-au socat fetele, am intrebat fratii "dar astea ce maninca cuie?"
    Si daca ne place sa umplem masa, este pentru ca sintem ospitalieri, mie imi place de pasti, de craciun sa am masa plina. In rest depinde de chef.
    Pai la canadieni de te duci la un party iti pune in fatza bolul cu chipsuri si iti trinteste pe masa o pizza, cam atit, oare sa fiu eu de moda veche.
    Imi amintesc cum imi tzine-am eu partyurile, pai nene erau nu stiu cite feluri de mincare si salate si prajituri.
    Eu sint convinsa ca francezi abea asteapta sa manince o rosie, o suncutza, telemea , din ROMANIA.
    Oricum mincare noastra este BUNA!!!
  •  
    • 63 mesaje
    18 Mai 2002, 21:27
    0 0
    asa e si aici-bolul cu chipsuri, alune etc...

In ceea ce priveste mincarea noastra, cred ca e cea mai buna mincare din lumeee!!!!Ce mi-e pofta de o ciorbica facuta de mamica mea! Si pe linga faptul ca mincarea noastra este f buna nu cred ca ingrasa; eu cind m-am dus in RO am minacat sa imi fac plinul ca la camila) si am slabit 2 kg in 2 saptamini! Cred ca este mult mai ecologica; aici in Franta legumele nu au nici un gust...((

Eu din nefericire nu le am deloc cu gatitul!Nu am avut timp sa invat sa gatesc; am incercat de citeva ori si am dat-o in bara...))
  •  
    • 752 mesaje
    20 Mai 2002, 02:10
    0 0
    snak, ai dreptate, eu imi amintesc cind eram la liceu face-am concurs cu fratele meu "cine maninca cele mai multe sarmale" la ora 21:00, mincam cite 9-10 sarmale(nu micutze), nu m-am ingrasat din contra parca slabe-am, aici si daca am baut un pahar de apa(glumesc)oricum ...nu mai zic nimic.
  •  
    • 136 mesaje
    20 Mai 2002, 10:31
    0 0
    este adevarat ce ziceti voi .....romanii mananca mult ca e bun....
    am auzit si eu ca in germania de ex preturile cele mai mari sunt la produsele romanesti pentru ca sunt neumflate cu hormoni de crestere.
    in comparatie cu francezii si italienii (cei de care mai stiu de la prieteni plekati) romanii mananca totusi consistent, o prietena a mea le-a fakut la italieni sarmale,le-au plekut, dar nu mai vor ca zic ca e o mancare mult prea grea, consistenta, astia mananca pastele lor oparite cu busuioc si gata......
    cred si eu ca nu prea iti arde sa mananci ce nu are gust, va zic din proprie experienta....mancarea soacrei mele heheheh nu are gust, nu are nimik....