O salata f sanatoasa

•  
    • 1708 mesaje
    12 Mai 2002, 12:05
    0 0
    Salata de telina cu griu

Se pun 2-3 linguri de griu la macerat in apa rece, cu o seara inainte, astfel incit sa stea la macerat 14-15 ore. Se amesteca griul macerat cu 1 telina mare rasa, 2-3 morcovi, 1 fir de praz taiat fideluta si frunze de telina. Se adauga dupa gust ulei de masline presat la rece, sare, lamiie sau otet de mere.

Pofta buna !
  •  
    • 20 mesaje
    17 Mai 2002, 10:56
    0 0
    Reteta ta este minunata!
  •  
    • 492 mesaje
    17 Mai 2002, 12:08
    0 0
    Draga Angelito,
    Daca tot suntem sa griu, vreau sa dau si eu o reteta f. buna, de origine araba, cred. Se gaseste in supermarket-uri griu spart (Mega Image, Fourmi), special pentru astfel de salate. Deci, iata reteta: o cescuta de griu spart se pune intr-un bol si se toarna apa deasupra atit cit sa-l acopere. Se lasa la inmuiat citeva ore (pina cind griul absoarbe toata apa si se umfla). Acest griu inmuiat se amesteca cu 3-4 legaturi de patrunjel verde tocat, cozi de ceapa si usturoi verde, deasemenea tocate fin. Cantitatea preponderenta trebuie sa fie de verdeturi si nu de griu. Se adauga ulei de masline, zeama de lamiie, sare, piper. Este o salata minunata, care merge teribil de bine cu peste sau pasare, dar si in alte combinatii. Incearc-o si n-o sa-ti para rau. In plus, este un f. bun diuretic, din cauza patrunjelului.
    mica2
  •  
    • 492 mesaje
    17 Mai 2002, 12:21
    0 0
    Nu ma pot abtine sa nu va mai dau doua retete minunate de salata:
    Salata cu ton
    Ingrediente: salata verde, castravete verde, ardei gras, ceapa si usturoi verde, ridichi, feliute de masline, mult marar, oua fierte tari, taiate in sferturi, ton (de preferinta in suc propriu si nu in ulei, sau in ulei dar bine scurs si care poate fi separat in bucatele de aprox. 1,5 cm), ulei de masline, zeama de lamiie, sare piper.
    Cu exceptia oualelor si tonului, se amesteca totul, apoi se aseaza pe mijloc tonul desfacut in bucatele si se orneaza pe margine cu sferturi de ou fiert tare.
    SALATA CU PIEPT DE PASARE SI SOS "ALBASTRU"
    Este, daca vreti, o variatiune pe aceeasi tema, adica:
    Ingrediente:salata verde, castravete verde, ardei gras, ceapa si usturoi verde, ridichi, feliute de masline, mult marar, oua fierte tari, taiate in felii, f. putin ulei de masline, zeama de lamiie, piept de pui la gratar taiat in feliute f. subtiri, sos "albastru", facut din brinza tip Roquefort (mucegaita), bine presata cu furculita pina devine o pasta, diluata cu "n" linguri de smintina + "n" linguri de iaurt (cantitati egale de smintina si iaurt), eventual mixate pina cind totul capata consistenta unui sos mai groscior.
    Cu exceptia pieptului de pasare si a sosului albastru se amesteca tot, se pun buctelele de pui deasupra si la final se toarna sosul "blue cheese".
    Cred ca va dati seama ca ambele salate pot fi mincate ca fel in sine.
    Pofta buna!
    Mica2
  •  
    • 1708 mesaje
    19 Mai 2002, 09:16
    0 0
    Mica, multumim pt retete !

Ai idee daca si cu se pot inlocui unele verdeturi din salate, gen patrunjel, marar, care mie nu-mi plac deloc si fac sa-mi piara tot cheful de a mai manca din salata respectiva ? Probabil ca sunt o fiinta tare mofturoasa, dar nu-mi plac deloc verdeturile astea si nici ceapa si usturoiul... Oare exista salate fara asa ceva ???
  •  
    • 492 mesaje
    20 Mai 2002, 11:34
    0 0
    Draga Angelito,
    Poti sa nu le folosesti de loc, desi ele dau un parfum si o savoare minunata. Daca nu-ti plac ceapa si usturoiul, pune-le in cantitati infime, atit cit sa dea un vag gust si spun asta deoarece sunt salate care nu prea "merg" fara ele.
    mica2