Cine stie reteta de mici?

•  
    • 451 mesaje
    9 Iun 2005, 00:45
    0 0
    Doamnelor,
    Mi-ati putea da reteta de mici?
    Multumesc.
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iun 2005, 12:45
    0 0
    - 1 kg carne tocana (de vaca, nu prea slaba, nu prea grasa. poate fi si in amestec cu carne de porc.)
    - 1 lingurita rasa de bicarbonat alimentar
    - o bucata miez de paine alba veche(face mititeii mai pufosi)
    - cativa catei de usturoi
    - ienibahar, chimen pisat (se poate si fara, dar e mai bine CU)
    - piper
    - sare

Carnea se framanta bine cu condimentele, bicarbonatul si miezul de paine inmuiat intr-un mujdei facut din cateii de usturoi si sare. (Se mai poate adauga apa rece, daca amestecul este prea vartos.)

Se lasa la rece minim o ora inainte de a se folosi.

In general, eu nu prea diger bine tocatura, dar amestecul de mititei preparat de mine acasa dupa reteta de mai sus nu mi-a facut niciodata probleme.
  •  
    • 524 mesaje
    9 Iun 2005, 17:59
    0 0
    Mie imi plac mai mult din floricica + oaie...asta daca iti place oaia.
    Restul, cum ti-a zis donna.
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iun 2005, 19:28
    0 0
    floricica=vaca (pentru cine inca nu cunoaste "limbajul secret" de pe eva )
  •  
    • 169 mesaje
    10 Iun 2005, 00:19
    0 0
    pentru mititei se folosesc carne de vita ,porc si oaie ,cui nu ii place oaia merge numai porc si vita,in cantitati egale sa fie si potrivit de grase ..la kg de carne se pune cite o lingurita bicarbonat ,cimbru pisat cui ii place ,(merge si fara) piper ,sare 5 ,6 catei de usturoi pisati bine ,un pic de boia pt culoare.Se fierb oase de vita cu maduva si cind este caldut aceast lichid ,se pun in mici si sa fie ca o pasta apoi se dau la rece.Preferabil ar fi sa fie preparati seara si a doua zi sa se folosesca...acel lichid ,sau daca nu se poate folosi apa calduta...lichidul de la oase sau apa ii face sa fie pufosi
    credeti-ma toti sunt incantati de felul cum ies mititeii..
    numai bine la toate va doresc 1
  •  
    • 1511 mesaje
    10 Iun 2005, 11:25
    0 0
    Si eu ii fac cum ii prepara colibri. Si cand le dau forma de mic, imi tot bag mainile intr-un castron cu supa de-aia de oase cu care se si prepara. Cine n-are chef sau timp sa faca supa adevarata, poate folosi si cea instanta.