Ce salate mai mancam?

•  
    • 481 mesaje
    6 Iun 2005, 19:15
    0 0
    Buna evelor.Am vazut ca toata lumea vorbeste de mancare in ultimul timp,asa ca ma gandeam ca poate punem in discutie si salatele.Eu una sunt o mare mancacioasa de salate si v-as ruga sa mai impartasiti cu mine retete.Sunt curioasa ce salate mancati voi si va rog mult de tot sa atasati retete pt ca altfel o sa-mi ploua in gura mdegeaba.Astept cu nerabdare retelete voastre.va pupic dulce
  •  
    • 404 mesaje
    8 Iun 2005, 09:19
    0 0
    Sunt grabita dar ,cum am timp am sa-ti scriu cele mai bune retete.
  •  
    • 481 mesaje
    8 Iun 2005, 10:32
    0 0
    multumesc mult de tot astept cu nerabdare
  •  
    • 37 mesaje
    11 Iun 2005, 18:45
    0 0
    Salut.
    Va suparati daca ma bag si io? Nu de alta, dar si eu sint maaaare gurmanda si imi plac salatele.
    Iti spun de doua din preferatele mele, care pe deasupra le faci si foarte repede si usor:
    1. o salata verde rupta in bucati cit de mari iti plac tie + o cutie de porumb conservat (poti s aiei si congelat si sa il fierbi, si parca e si mai bun) + o conserva de ton in ulei; adauga suc proaspat de la o lamiie si voila! o bunaciune in toata regula
    2. cam o jumatate de punga/cutie de paste fainoase (io pun farfale, adica fundite sau penne - sint unele misto, in trei culori de la Barilla, dar merge orice) + doua cutii de ton in apa sau ulei + citiva castraveti murati taiati cubulete; leaga un pic cu niste maioneza (pe care o poti subtia cu niste iaurt - eu pun si un pic de cremoso peste maioneza la orice sos/salata, in modul asta e mai usoara)

Asta-i tot. Sa imi spui daca faci si cum ti se par.

Sporuri
  •  
    • 17 mesaje
    12 Iun 2005, 01:05
    0 0
    ok am o reteta foarte delicioasa si racoritoare pt tine. incearc-o
    ai nevoie de ceapa(de preferat rosie) ,salata verde,rosii, castraveti, masline(verzi sau negre)sare si piper dupa gust,ulei, otet,iar daca vrei sa fie mai deosebita pune si o conserva de peste.
    mod de preparare:
    se i-a un bol,se pune:salata taiata,ceapa taiata in fasii mici si subtiri,rosiile taiate in ronduri,castraveti taiati in ronduri,cateva masline(fara samburi)se amesteca ingredientele si se mai adauga apoi conserva de peste, dupa care sarea si piperul si bineinteles ultimile ingrediente ulei si otet(dupa gust)

pofta buna!
    mai astept si eu retete de la voi.va pupik dulcik.
  •  
    • 218 mesaje
    12 Iun 2005, 20:19
    0 0
    in seara asta am facut o salata cu ton :o ceapa mare , 2 morcovi dati pe razatoare , un mar ras , 4 castraveti , boabe de porumb , masline ton din conserva ,2-3 rosii , sare si suc de la o lamaie
  •  
    • 218 mesaje
    12 Iun 2005, 20:20
    0 0
    uratul ala cu ochii mari nu e pus de mine !pusesem litera"o"
  •  
    • 481 mesaje
    13 Iun 2005, 17:23
    0 0
    Va multumesc mult de tot pt idei.Mi-au iesit super bune salatele,asa ca o sa va dau si eu o idee.Varza alba,morcov,piept de pui.Se taie varza sau se da prin razatoare, se taie morcovii rondele si se pune pieptul de pui. Se pune si o lamaie taiata in patratele(mie asa imi place nu stoarsa)Pofta buna si mai astept idei de retete.
  •  
    • 344 mesaje
    15 Iun 2005, 15:58
    0 0
    Intr-un vas transparent(este mai aspectuos)se aseaza:
    -un strat de ceapa taiata solzisori
    -un strat de castraveti,
    -un strat de rosii(tiate rondele)
    -un strat de ardei verzi
    -un strat de oua fierte tari(se taie tot rondele)
    -un strat de branza rasa
    se adauga putin ulei, si se poate relua de la inceput.
    eu am facut fara ceapa si a iesit destul de bine.
    Recomandarea mea: lasa salata cca.20-25 de min. la frigider ca sa lase putin gust.
    Se poate pune si sunca presata sau kaiser.
  •  
    • 1118 mesaje
    16 Iun 2005, 01:44
    0 0
    Angelixa! hahahahaha

Am inventat si eu o salata .... deci : fierbeti niste macaroane (cam 200 g), puneti 1 conserva de ton , ceapa verde, masline negre, aici am gasit anghinare in conserva (am pus si din asta o cutie), condimente si .... gata.
  •  
    • 404 mesaje
    16 Iun 2005, 08:04
    0 0
    Salata de spanac:spanacul se toaca ca si foile de salata,se adauga ceapa verde ,maruntita , cuburi de ardei rosii si branza de oaie cubulete,sare , putin ulei de masline si putina lamaie stoarsa.
  •  
    • 218 mesaje
    16 Iun 2005, 10:36
    0 0
    h_2004 , si salata pe care am scris-o este inventata de mine :o combinatie de salata de ton , cu salata de rosii-castraveti si salata de cruditati
  •  
    • 218 mesaje
    16 Iun 2005, 10:38
    0 0
    este usoara si nu are multe calorii
    (laudatorii mei sunt pe alt forum momentan)
  •  
    • 218 mesaje
    16 Iun 2005, 13:54
    0 0
    iar a aparut ochiosul asta in locul literei "o"
  •  
    • 481 mesaje
    21 Iun 2005, 17:37
    0 0
    pe astea le-am incercat mai aveti idei?sau ma lasati sa mor de foame?
  •  
    • 22 mesaje
    22 Iun 2005, 08:23
    0 0
    Buna ,mie imi place salata asta(am luat-o de pe desprecopii.com):

Ingrediente
    cartofi, oua, castraveti murati, porumb din conserva, rosii, ardei, un mar, cascaval, maioneza, sare, piper, sunca sau piept de pui optional.
    Salata de cartofi cu cascaval:

Mod de preparare:

Cartofii si ouale se fierb si apoi se taie rondele. Castravetii se taie rondele si ardeiul fasii. Porumbul se scurge. Rosiile si merele se taie cubulete.
    Toate ingredientele se amesteca cu maioneza si se condimenteaza dupa gust
    Se serveste rece..

Pofta buna!
  •  
    • 204 mesaje
    22 Iun 2005, 09:56
    0 0
    Eu mananc cu placere o salata luata de pe culinar.com:

Salata de varza cu usuroi(asa am denumit-o eu):

Varza se da pe razatoarea mica, la fel si morcovii. Se amesteca toate cu maioneza cat sa lege salata. Se mai adauga cativa catei de usturoi si marar proaspat. Se condimenteaza cu sare si piper.
  •  
    • 157 mesaje
    22 Iun 2005, 10:06
    0 0
    Angelixa, iti apare mutrisoara mirata pentru ca nu lasi spatiu dupa doua puncte. Codul pentru emoticonul respectiv este ":" si "o" scrise unul dupa altul. Un space rezolva problema.
  •  
    • 218 mesaje
    22 Iun 2005, 14:45
    0 0
    bine ca m-ai lamurit !
    multumesc
  •  
    • 481 mesaje
    24 Iun 2005, 17:34
    0 0
    iamyyyyyyyyy ce bune sunt.va multumesc mult de tot pt retete.oricum eu mai astept dc mai aveti idei.multumesc anticipat!