dulceata de capsuni
-
0 0As dori sa stiu cum faceti dulceata de capsuni. Cum procedati ca acestea sa ramana intregi in dulceata?
-
Nu le tai si nu le fierb pana se face tot un terci.
Pun zaharul peste capsuni, amestec cu mare grija un pic si las totul cam 1 ora sa stea. Dupa aceea pun pe foc si las sa fiarba pana siropul "se trage ata", adica pun un pic pe-o farfurie si trag lingura in sus, siropul trebuie sa formeze o "ata" intre lingura si farfurie. -
mai eu stiam ca le lasi capsunile cu zahar ca sa-si lase sirop, le pui niste lamaie ca sa nu se oxideze, si le pui pe urma la foc, fara alta apa, la foc mic. nu amesteci in ele, doar "invarti" cratita, ca sa nu se prinda. sunt gata cand pui o picatura de sirop pe o farfurie si daca inclini farfuria, nu se scurge.
-
LinxY, si eu tot ca tine fac dulceata.
Le las peste noapte in frigider cu zaharul pe ele si cu sucul de la o jumatate de lamiie/per kilogram, ca sa isi lase siropul.
Nu se amesteca, ca iese marmelada si dulceata o fac intr-o cratita tefal, ca sa evit lipirea.
Iar "minunea" le la Oetker face dulceata apoasa si nu imi da siguranta ca nu va fermenta. -
Gemul de capsune eu il fac lasand fructele amestecate cu zaharul cateva ore sau peste noapte. Pentru dulceata fructele trebuie sa ramana cat mai intregi deci sa fiarba cat mai putin. Pentru asta prepar intai siropul
dintr-un kg de zahar si doua pahare de apa. Siropul sa fie cat mai legat,vascos, apoi pun fructele 1kg si mai las sa fiarba pana se leaga din nou