Socata

•  
    • 602 mesaje
    31 Mai 2005, 12:30
    0 0
    Fetelor, am trecut de dimineata pe linga un soc si m-a lovit mirosul florilor. Si-acuma stau la birou si salivez la gindul de socata. Am gugaluit eu dupa o reteta, da acuma am gasit prea multe, ba cu drojdie, ba cu sare de lamiie, ba cu otet si nu stiu care o fi mai potrivita-
    Fie-va mila si dati-mi o reteta probata de socata cu cantitati exacte pentru ingrediente, ca la mine nu merge dupa ochi.
  •  
    • 9835 mesaje
    31 Mai 2005, 19:53
    0 0
    augusta, nu stiu despre socata decat ca la mine si tot familionul meu are un efect teribil de laxativ si diuretic, mai ales daca-i cu drojdie. asa ca... noi ne-am intarcat de la socata, ca sa nu mai avem surprize.
    Nu zic sa nu faci nici tu, da' as zice macar sa nu-i pui drojdie... altfel iti fermenteaza pana in matze, mai ales cu caldurile astea...
  •  
    • 399 mesaje
    31 Mai 2005, 23:13
    0 0
    Augusta....si eu stiam o "reteta" cu drojdie....daca o vrei o caut maine!
  •  
    • 1 mesaje
    1 Iun 2005, 16:20
    0 0
    Salut, sint Sambora, as dori reteta de suc de soc, dar simpla(zahar, lamiie, apa).
    Sint interesata de cantitati.
    Multumesc.
    Adresa mea este office@hencosibiu.ro
  •  
    • 399 mesaje
    1 Iun 2005, 17:11
    0 0
    Fetele....am gasit reteta!!!
    10 litri apa
    10 buchete de soc
    800 g zahar
    1 lamaie
    1 lingurita sare de lamaie
    --------------------------------------
    Daca vreti sa aiba un pic de culoare din cantitatea de sus de zahar luati si faceti un pic de zahar ars si.....daca vreti sa fie.....gazoasa ( sper ca m-am exprimat corect ) puneti un cub de drojdie de marimea unui cubulet de zahar. Pofta buna....Monica
  •  
    • 169 mesaje
    1 Iun 2005, 23:16
    0 0
    1o l apa ,1 kg zahar ,sucul de la 5 lamii
    10 flori de soc se poate pune si o lingurita de sare de lamiie,iar pt culoare petale de trandafiri rosii.Se lasa la soare 10 zile se mesteca la 2 zile in socata ,apoi dupa zece zile se strecoara ,se pune in sticle si se pun la rece,nu puneti drojdie pt ca fermenteaza si asa cum si donna a spus nu este indicat.
  •  
    • 344 mesaje
    2 Iun 2005, 14:26
    0 0
    Mmmm ce buna e..... Abia astept sa ajung acasa sa beau.

eu o fac asa:
    10 l apa
    1 kg de zahar
    3 lamai
    10 inflorescente de soc
    se pun intr-un borcan se acopera cu un servet. se amesteca zilnic cu lingura de lemn.E gata in cca 3 zile.
  •  
    • 602 mesaje
    7 Iun 2005, 18:13
    0 0
    fetelor, am facut socata cu lamii in loc de drojdie si sper ca in felul asta sa scap de efectele laxative

Dar revin cu citeva intrebari: eu n-am borcan mare. Nu rideti de mine, dar pe-aicea n-am dat de borcan mare ca astia nu pun muraturi ca si noi Asa ca am pus apa cu socul si cu lamiile intr-o oala mare. O fi bine?
    Si doi la mina, pe-aicea a disparut soarele. De cind mi s-a pus si mie pata pe socata e frig (15 grade) si ploua. Mai am vreo sansa sa fermenteze socata mea?
    mersi ca ajutati un suflet chinuit