retete chinezesti

•  
    • 449 mesaje
    20 Mai 2005, 22:52
    0 0
    ma intreb de multe ori de ce sunt crevetii asa de crocanti la restaurant, dar eu nu reusesc niciodata sa-i fac asa. are cineva o reteta buna de aluat din ala in care chinezii prajesc crevetii si bucatelele de pui?
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Mai 2005, 11:25
    0 0
    1. in majoritatea cazurilor este vorba de faina de orez, nu de faina de grau
    2. prajirea se face prin scufundare in baie adanca de ulei incins (si nu sunt sigura ca e vorba de uleiul de floare-soarelui, specific bucatariei romanesti)
    3. nu stiu daca se aplica si in cazul crevetilor, da' stiu sigur ca alte carnuri (vita, porc) sunt tinute in prealabil intr-o solutie preparata cu amidon, ca sa se fragezeasca
  •  
    • 1511 mesaje
    21 Mai 2005, 12:41
    0 0
    Incearca asa:
    (aluat pt. 320 g carne de porc, care se cumpara la bucata, se fierbe prima data 15 min si se lasa sa se raceasca)

350g faina laba
    1 ou
    2 linguri praf de copt
    50g amidon
    10 linguri ulei
    se amesteca toate cu 1/4l apa si se lasa 30 min sa stea.
    Intre timp se taie carnea in cuburi si se presara cu un pic de faina.
    Se da carnea prin aluat.
    Prajitul e mai cu cantec. Se infierbanta tare in tigaie (sau wok)1 lingura de ulei (daca se poate de susan), se invarte si apleaca tigaia, astfel incat uleiul sa ajunga peste tot. Se varsa uleiul. Se mai aplica inca o data procedeul. Dupa aceea se pune mult ulei (cam 3/4 din tigaie trebuie sa fie plina cu ulei) si se infierbanta la foc moderat. Se pun bucatile de carne la prajit pana se fac aurii. Se scot, se lasa la scurs si la racit. Uleiul se infierbanta tare si se mai baga bucatile de carne inca o data pana se fac maronii.
  •  
    • 449 mesaje
    21 Mai 2005, 14:28
    0 0
    o, bombonelele mele!!! destepte mai sunteti! merci fetelor, chiar azi incerc, si asa nu stiam ce sa fac de mâncare pe ziua de azi. pentru familie, eu nu prea ma arunc pe chestii din astea ca ma ingras, da' unul-doi tot gust.
    o zi exccelenta!
    //vendi
  •  
    • 449 mesaje
    21 Mai 2005, 15:45
    0 0
    donna, stii cum se face solutia aia de amidon? ce se mai pune inafara de amidon, si cam cat amidon pui, no, sa zicem la 320 g de carne in bucati? (ma refer la solutia aia de fragezire. eu am citit pe un site suedez ca tre' sa amesteci carnea cu amidon, dar altceva nimic...si ultima data cand am facut pui nu mi-a iesit chiar asa de fraged ca la restaurant).
  •  
    • 9835 mesaje
    22 Mai 2005, 12:39
    0 0
    Imi pare rau, dar habar nu am.
  •  
    • 449 mesaje
    23 Mai 2005, 01:01
    0 0
    stie cineva cum se face pui cu sos de curry? aveti vreo reteta buna? intreaba vendi.
    multumesc anticipat.
  •  
    • 169 mesaje
    23 Mai 2005, 01:34
    0 0
    750 g carne de pui (un pui taiat bucati)
    1 ardei gras
    1 ceapa
    2 catei de usturoi
    2 dovlecei mici(optional)
    1,5 lingurite rase curry
    2 lingurite zeama de lamaie
    500 g rosii sau o cutie de 450 g cu rosii taiate
    0,5 li
    sare, piper,
    2-3 linguri de ulei
    o jumate lingurita cimbru
    Se spala, se curata si se taie marunt ceapa, ardeiul, usturoiul. Intr-o tigaie se pun la calit in cele doua linguri de ulei si putina apa ceapa, ardeiul, dovleceii si usturoiul. Se lasa 10 minute la foc mic sa se inmoaie. Se decojesc rosiile – se pun in apa clocotita 20-30 de secunde ca sa se decojeasca mai usor. Se taie in cubulete de marimea unor zaruri
    Se spala puiul si se taie in 6-8 bucati, sau daca aveti carne dezosata puteti sa o taiati in cubulete cu latura de 3-4 cm. Se da drumul la cuptor la foc mediu 350°F = 180°C
    Peste legumele din tigaie se pune curry-ul, cimbrul si rosiile taiate cubulete (proaspete sau din conserva) .Se lasa sa dea in clocot, apoi se da la o parte.
    Intr-o tava de 2 l se pune puiul peste care se toarna sosul de legume. Se da la cuptor aproximativ 45 de minute pana se face puiul. Se verifica dupa 30 de minute daca are sos suficient. Se poate servi pe un pat de orez fiert, simplu sau cu ceva paste si cred ca nici cu piure de cartofi nu poate fi rau..
    sper sa iti fie de folos
  •  
    • 169 mesaje
    23 Mai 2005, 01:55
    0 0
    pui umplut
    Ingrediente: un pui mare, 150g ficat de pui, 150g ciuperci, 50ml ulei, 3 felii franzela, 2 oua, 3 cepe, 100ml lapte, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper.
    Puiul se curata, se spala si se scot oasele de la piept fara a taia puiul. Se sareaza un pic si se lasa la rece pana se pregateste umplutura. Ceapa se toaca marunt, ficatul se taie bucati mici iar ciupercile felii subtiri. Toate se pun la prajit in ulei incins. Cand sunt gata se lasa la racit dupa care se adauga feliile de paine inmuiate in apa si bine stoarse. Se adauga un ou fiert taiat cubulete si un ou crud batut spuma. Se condimenteaza dupa gust, se adauga verdeata si se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta compozitie se umple puiul, se coase, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor pt. 45 min. In tava se pune un pic de apa si lapte. se stropeste din cand in cand cu sosul din tava pt. a se rumeni frumos. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau prajiti si salata verde.
  •  
    • 1928 mesaje
    23 Mai 2005, 14:28
    0 0
    crevetii aia se dau mai intai prin amidon dupa ce au fost tinuti prelabil in lapte. carnurile se tin in marinata cu sos de soia. se foloseste ulei de soia, cateodata pentru gust sos de susan.
  •  
    • 449 mesaje
    23 Mai 2005, 15:13
    0 0
    merci linxy, merci mult. sper sa iasa, pentru dumnezeu!!! eu nu prea mananc, ca stiu ca ingrasa, da' pentru ai mei, ca-s innebuniti dupa mancare chinezeasca.
    toate bune!
    //vendi
  •  
    • 449 mesaje
    23 Mai 2005, 15:14
    0 0
    multumesc colibri pentru ambele retete. sunteti niste dulci!
    //v.
  •  
    • 82 mesaje
    16 Sep 2005, 16:42
    0 0
    Apropos de mancarea chinezeasca dupa care toata familia este innebunita...stie cineva cum se obtin spaghetele prajite????? Pleeeeaaaaasseeeeee!!!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Sep 2005, 21:34
    0 0
    am vazut la tv, mai demult...

Era vorba de taitei, insa. (fierti in prealabil, bineinteles.)
    Bucatarul i-a pus intr-un cosulet de sarma, i-a aranjat nitel ca sa stea frumos, apoi i-a scufundat in baia adanca de ulei.
    I-a scos foarte repede de-acolo.
  •  
    • 14 mesaje
    19 Sep 2005, 13:22
    0 0
    In primul rand tb sa fie spaghete de orez.
    Le pui in apa rece 10 min sau apa calda 2-3 min, dupa care le pui la "prajit".
    Eu fac un mix de legume calite dupa care pun spaghetele si mai le amestec la foc mic vreo 4-5 min. Mai pun neaparat sos de soia si condiment 5 arome.
  •  
    • 2198 mesaje
    19 Sep 2005, 13:36
    0 0
    Mey , eu nu cred ca ingrasa ..Totul este gatit foarte putin , iar ingredientele de baza sunt carnea slaba si legumele ..Orezul simplu nu ingrasa nici el ..
    Si unde ati vazut voi chinez gras???
  •  
    • 82 mesaje
    20 Sep 2005, 09:38
    0 0
    Deci spaghetele de orez se firb si apoi se prajesc putin impruna cu legumele si sosul de soia??????
  •  
    • 14 mesaje
    23 Sep 2005, 16:40
    0 0
    Da se fierb 2-3 min sau se tin in apa rece vreo 10 min. Apoi le pui impreuna cu legumele si le mai tii pe foc vreo 4 min. Le gusti pentru ca dupa ce pui spaghetele tb sa pui mai mult sos de soia. Incearca asa, nu stiu acum daca aceasta e varianta de spaghete prajite, dar are cu totul alt gust decat daca ar fi fost doar fierte.