retete usor si rapid de preparat
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
16 Mai 2005, 16:300 0fetele gospodinele, vreau si eu niste sugestii de retete care se prepara usor si necesita un timp scurt de preparare. preferabil fara carne. multumesc.
-
16 Mai 2005, 19:39pai... ce preferinte aveti?
Salate, paste, mancarici de legume (mazare, fasole verde, varza noua etc)?
Toate cele de mai sus sunt usor de facut
-
16 Mai 2005, 20:35Iata cateva propuneri:
1. Cartofii se taie pai si se pun la parjit cu putin ulei. Cartofii nu trebuie sa iasa crocanti, ci sfarmiciosi. Cand cartofii sunt gata (daca a mai ramas ulei, trebuie scurs), se toarna deasupra vreo 2 oua batute in prealabil si cubulete de cascaval. SE amesteca bine pe foc pana se coace oul si se topeste cascavalul. Cine doreste poate adauga ceapa verde taiat marunt, patrunjel sau bucati de ardei rosu.
2. Intr-o tigaie se calesc ciuperci taiate feliute, bucati de ceapa verde, bucati de masline si o mana de spanac. La sfarsit se adauga patrunjel verde. Acest amestec se pune pe felii de paine, deasupra se presara telemea rasa si se baga la cuptor pt cateva minute pana se rumeneste painea si se topeste branza. Deasupra se pune busuioc verde. E delicioasa.
3. Se calesc tot felul de legume dupa preferinta: ardei, dovlecei, vinete taiate cubulete, ceapa verde, bucati de ciuperci si de masline, porumb boabe. Se adauga patrunjel, busuioc, oregano, sare, piper. La sfarsit se adauga si putin usturoi taiat feliute. SE mananca amestecate cu paste fierte si cascaval ras.
4. Se face un piure de cartofi (la cartofi eu adaug margarina, lapte si smantana). Se pune intr-un vas yena piureul, se fac 2 adancituri in el. In fiecare adancitura se sparge cate un ou. Se presara mult cascaval ras si se da la cuptor aprox 10 min pana cand se fac ouale.
Daca-mi mai vine in minte vreuna rapida o s o scriu. Fiecare dintre retetele de mai sus dureaza maxim 1 ora. Sper sa va placa.
Înapoi la: Forum » Gastronomie