Drob de pui

•  
    • 9835 mesaje
    29 Apr 2005, 12:12
    0 0
    Cam tarziu, stiu, dar...
    E o reteta simpla pe care eu si sora mea o facem an de an si care este apreciata de fiecare data. Am pus-o pe forum si anul trecut, iar evele care au incercat-o au fost incantate de rezultat.

1kg ficatei de pui
    ½ kg inimi de pui
    1-2 conserve de ciuperci
    cateva legaturi de ceapa verde (suficient de multe ca sa dea gust)
    200-300 g smantina (pentru ca drobul sa nu iasa uscat)
    6-8 oua (amestecut trebuie sa fie moale, nu uscat)
    marar (din abundenta)
    patrunjel (din abundenta)
    sare
    piper

Se fierb ficateii si inimile separat. Dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat sau se maruntesc in food processor. Se pastreaza cativa ficatei si se taie cubulete. Se prajeste ceapa verde in mult ulei. Se amesteca ficatul si inimile tocate cu ceapa verde prajita (se rastoarna cu tot cu uleiul in care s-a prajit), ciupercile taiate marunt, marar si patrunjel, ouale batute, smantina, sare si piper. Se unge bine o tava cu ulei sau margarina, se presara cu pesmet si se rastoarna amestecul in ea.
    Se coace la foc moderat aproximativ o ora, fie in forma rectangulara (de cozonac), fie in tava de placinta (obisnuita).
  •  
    • 602 mesaje
    29 Apr 2005, 16:15
    0 0
    donna, chiar de-asta intrasem la gastronomie, sa gasesc reteta de drob de pui.
    Intrebare: ficatul si inimile nu le mai prajesc alaturi de ceapa dupa ce le-am fiert si dat prin masina de tocat?
  •  
    • 1026 mesaje
    29 Apr 2005, 21:49
    0 0
    Super reteta! Voi incerca si eu drobul asta!
  •  
    • 1 mesaje
    30 Apr 2005, 01:43
    0 0
    Eu am o reteta mult mai simpla...este foarte gustoasa...

DROB DE PUI CU CIUPERCI

Durata 40 min
    Ingredinte: 500 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 100 gr unt, sare, piper, 6 oua
    Mod de preparare Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).
    Cind este aproape gata se bat doua oua deasupra si se mai lasa citeva minute in cuptor....
    Pofta buna!
  •  
    • 1450 mesaje
    30 Apr 2005, 08:09
    0 0
    fetelor,ma omorati cu retetele astea,sa treaca sarbatorile si dupaia ma apuc iar de cura de slabire,ca droburile voastre nu le ratez!
    Paste Fericit,scumpelor!