drob de miel

•  
    • 7 mesaje
    29 Apr 2005, 09:34
    0 1
    Cum gatiti voi drobul de miel ? stiu ca trebe o gramada de zarzavat , trebe pus in bait etc... Nu sunt sigura pe reteta pe care o am !
    Mersi !
  •  
    • 1744 mesaje
    29 Apr 2005, 10:51
    1 0
    Se iau : ficatul, splina, plaminii, rinichii, (curatati bine) si intestinele de miel (intoarse pe dos si foarte bine spalate si raspalate cu apa calduta, cel mai simplu e la robinet).
    Fierbi toate aceste maruntaie in apa, o lingurita-doua de sare.
    In alta craticioara fiebi 2-3 sau mai multe oua. Ouale trebuie sa fie tari.
    Matele sint optionale, insa cu mate e mult mai bun.
    Cind sint fierte, le scoti pe un platou sa se racoreasca.
    Le tai cu cutitul, in cubulete, ceva mai mic de 1 cm.
    Unii le dau prin masina de tocat, insa aspectul feliilor de drob nu mai e acelasi.
    Intr-un castron incapator spargi 3-4 oua, daca ai sa pui si mai 4-5 nu e bai, de-abia il leaga mai bine.
    Bati ouale cu piper. Tai 2-3 legaturi de ceapa verde. Daca pui mai multa ceapa, drobul tau va fi prea ... ,,cepos". Tai marar verde ( vreo 8 legaturi daca legatura e mititica, daca e mai mare mai putin).
    Mararul ii da un gust excelent si cu cit mai mult maar, cu atit mai bine, insa nu exagera totusi.
    Tai si patrunjel verde, insa pe jumatate de cit marar. Amesteci ouale batute cu verdeturile taiate si cu maruntaiele taiate.Ii mai pui putina sare. Iei o tava sau o cratita uscata si o ungi cu putin ulei sau margarina, o tapetezi cu faina. Scuturi tava (cratita) de surplusul de faina. Asezi prapurul.Daca nu ai prapur de miel sint bine si foile de placinta- vreo 3 ( sau 4 daca sint foarte-foarte subtiri). Rastorni o jumatate din compozitie. Ouale fierte tari le tai in doua pe lungime si le aranjezi simetric in tava, musai cu albusul in sus. Daca le pui cu galbenusul in sus, cind tai feliile de drob se sfarima). Rastorni si restul de compozitie. Ridici marginile prapurlui( sau ale foilor de placinta .Daca mai ramine o gaura, o ,,peticesti" cu o alta foaie.) Dai la cuptor la foc mediu spre moale , nu tare, ca il arzi si e pacat de munca ta si de ingrediente. Dupa 40-45 de minute la cuptor ar trebui sa fie gata, daca tava sau cratita nu e foarte adunata si drobul nu e foarte inalt. Iti dai seama ca e gata pentru ca capata o culoare aurie deasupra.
    Drobul e bun atit fierbinte, cit si rece.
    Unii adauga si orez fiert in tocatura, ca sa il ,,inmulteasca" daca sint mai multi membri in familie, insa gustul nu mai e acelasi.
    Daca pui maruntaiele in bait, o sa iti iasa drobul acru si o sa ii faci vint la gunoi.
  •  
    • 7 mesaje
    29 Apr 2005, 12:10
    1 0
    Sarumana de reteta ! dupa cum suna , trebuie sa iasa ceva excelent de bun ! Iti multumesc ca te-ai oprit din treaba , presupun ca ai, ca noi toate dealtfel , sa scrii o reteta asa de lunga ! Iti scriu dupa pasti sa iti spun cum a fost !
    UN PASTE FERICIT ITI DORESC !
  •  
    • 1744 mesaje
    29 Apr 2005, 13:42
    1 0
    Nu ai pentru ce... Si eu tot acum il fac.
    Sper sa iti placa !
    Pentru ca se apropie Sfinta Sarbatoare a sperantei...
    Se apropie noaptea in care sufletele noastre ard prin luminarile purtate in palme...
    Se apropie Sfinta Zi in care cu bucurie spunem: HRISTOS A INVIAT !
    Iti doresc o Sarbatoare a Invierii Domnului plina de Lumina, sanatate,
    caldura in suflete si in case, liniste, alaturi de cei dragi.
    Sa ai parte numai de bucurii si de realizari !
  •  
    • 1511 mesaje
    1 Mai 2005, 22:55
    1 0
    M-ati innebunit de cap cu drobul asta si, cu toate ca eu n-am nimic comun cu Pastele ortodox, s-a oferit taica-meu sa faca. Azi am mancat, o bunatate!
  •  
    • 202 mesaje
    2 Mai 2005, 02:25
    1 0
    Pai e buuun.