evelor..un ajutor mic va rog
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
24 Apr 2005, 23:100 0Dragi eve....
am o rugaminte mare gandidu-ma ca sunteti mai mature decat mine...
Miercuri seara vreau si eu fac ceva deosebit acasa...un fel de seara romantica pe cand vine el de la servici...si mi-as dori foarte mult ca pe langa lumanari...lenjerie intima..sa fac si ceva de mancare..ceva bun ..ceva ce nu am mai facut pana acum..ca..eh..stim cu totii..dragostea trece prin stomac..
ce va rog eu mult e sa imi dati o reteta de ceva gustos..ca prietenul meu este un mare gurmand..
..si chiar as vrea sa il surprind..
Va multumesc mult de tot!
Pupici -
24 Apr 2005, 23:34Uite o reteta de paste (tagliatelle), e foarte usor de facut si foarte gustoasa.
Tagliatelle
- una punga tagliatelle, din comert. (Daca sunt marca Barilla, cica-i cu atat mai bine. Eu nu am facut cu Barilla si tot bune au iesit.)
- ciuperci proaspete
- cateva felii de sunca
- nitel vin alb
- 2-3 catei de usturoi
- piper
- unt
- parmezan sau cascaval obisnuit
1. Intr-o tigaie mare (MUSAI de teflon) se pune unt la incins (asa, vreo 2 linguri).
2. Se adauga usturoiul zdrobit, se lasa vreo 2 minute, amestecand continuu.
3. Se pun ciupercile si sunca taiate fideluta, se calesc si ele nitel.
4. Se sting cu nitel vin alb, se pune piper dupa gust.
5. Se pune smantana, din belsug (ideala e aia de gatit), deoarece pastele vor absorbi o mare parte din sosul asta, si nu vrem sa iasa uscate, nu?
6. Se rastoarna in tigaie tagliatellele fierte al dente, se amesteca usor si rapid apoi se ia tigaia de pe foc. (daca nu iei tigaia de pe foc repede, se "taie" smantana)
7. Se servesc cu parmezan presarat pe deasupra. Merg si cu cascaval obisnuit.
Fireste, bautura potrivita este vinul alb. Demisec, cred.
PS Nu-ti face griji, mirosul de usturoi n-o sa va strice seara.
-
24 Apr 2005, 23:42Mercic din suflet..chiar suna bine pastele alea..mai ales ca e cam innebunit dupa ele...
..sigur o sa am o seara pe cinste.. -
25 Apr 2005, 07:49daca inlocuiesti cipuercile de cultura cu cipureci salbatice - hribi/manatarci sau in limba italiana " funghi porcini" pastele vor fi NEMAIPOMENITE..
pe la desert neaparat ceva cu frisca, sos de ciocolata sasu capsuni.
succes!
Înapoi la: Forum » Gastronomie