oala de presiune
-
0 0As vrea sa cumpar o oala de presiune, am auzit eu din diverse parti ca sunt bune, insa nu stiu exact la ce sunt bune in afara de fiert fasole si cartofi; costa ceva bani si as vrea sa stiu daca merita si daca se poate si gati in ele, nu numai fierbe diverse chestii. Si daca merita banii, cam de unde as putea sa le cumpar, dar nu din Cora, ca au doar din alea turcesti si am intles ca nu sunt bune
Lamuriti-ma va rog, ca am facut un fix! -
Sigur ca merita, acum depinde si ce fel de mancaruri obisnuiesti sa faci.
Eu o folosesc pe a mea (turceasca, de inox, excelenta) o data la cateva luni, ca sa fac ciorba de burta sau de vacuta. Sau, de Craciun, pentru fierberea piftiei. Timpul de fierbere se reduce, de la cateva ore (cu abur ca la balamuc in bucatarie) la o singura ora.
Soacra-mea fierbe sarmalele mai intai in oala sub presiune, si abia pe urma le mai baga nitel la cuptor. O economie enorma de timp! -
Mama are o oala din asta de vreo 20 de ani cred. Nu o foloseste saptamanal dar destul de des.
Este grozava, poti face de la supa (dupa ce ii iei spuma pui capacul) la tocanite, porumb fiert ... totul se fierbe f.f. repede. Ai grija insa ca nu toate oalele sunt de buna calitate. Eu imi cumparasem una cand era fetita mea bebe si-i fierbeam zilnic supa de gaina sau pur si simplu legume pt un soi de piure si toate se firbeau f repede. Insa cauciucul acela care asigura inchiderea ermetica s-a rupt (habar n-am de ce) si cei de la magazin aveau niste rezerve care nu se potriveau in nici un fel asa ca oala mea n-a rezistat decat cateva luni. -
Si eu am ....avut
dar imi lipseste cand fac de pilda pipota....se face f buna! Pt fasole ...asta pt ca totdeuna uit sa o las la "inmuiat" cu o zi inainte. Ciolanul de porc afumat se fierbe ffff repede si bun. Si sincer poti face tot repede si bun, tot ce in mod normal ti-ar tb ore. Am facut si ciorba de burta.....deci tu decizi. Ai grija numai sa fie de calitate sunt si f periculoase!!! Monica -
e super faina! eu gatesc in ea tot felul de mancaruri:
-supe de vita, de os de vita
-ciorba de porc, de fasole, de gaina, de vita, ciorba de burta
-tocanite:carne cu legume si cartofi(cartofii se fierb intregi)
-sote de legume(tot felul de legume, asbolut orice:cartofi, fasole verde, mazare, conopida, vinete, ardei, bame,rosii, morcovi, pastranac. eu ii spun "adunarea regimentului"
)
-fierb sarmalele(cand fac mai multe)
MIE MI SE PARE FOARTE UTILA.