sfaturi pt un tort
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
29 Nov 2014, 14:240 0Buna ziua tuturor, maine imi vin parinti in vizita pt prima data in noua casa, si as vrea sa le pregatesc un tort, doar ca nu prea ma pricep la torturi si nici nu vreau sa cumpar unu pt ca stiu ca mamei mele i^ar placea mai mult unu facut de mine, specific ca mamei mele ii place foarte mult sa faca prajituri .
Deci eu am un blat din 2 parti de ciocolata , si alt blat tot din 2 parti de vanilie cu aroma de portocala, am creme de vanilie si ciocolata, esente de toate felurile si nu in ultimu rand multa vointa sa ^mi iasa bine. Ma gandisem sa^l fac pe cel de ciocolata cu gem de fructe de padure si invelit in crema de ciocolata.Voi ce sfaturi a^ti putea sa ^mi dati?
Va multumesc frumos si un weekend placut tuturor. -
4 Dec 2014, 11:50Poate vine cam tarziu sfatul meu, dar poate iti foloseste altadata: buna ideea cu blaturile cumparate, dar ca sa dai impresia de tort de casa pregateste tu cremele. O crema de vanilie, sau de cafea e simplu de facut, iar daca vrei sa folosesti gem de fructe de padure sau altceva nu e rau deloc, doar ca nu trebuie folosite ca atare ci amestecate cu niste unt facut spuma.
Si nu uita insiropatul blaturilor, ca altfel nu este decat o prajitura in forma de tort
. Iar daca sunt adulti la sirop poti pune niste rom alb, sau visinata sau lichior de ce ai tu prin casa sau chiar o bautura de tip crema de nu stiu ce, garrone, coniac....in orice caz ceva distilat nu fermentat (vin, sampanie..) -
17 Dec 2014, 17:07Eu i-am facut sotului meu o surpriza de efect. Am cumparat pe post de tort o prajitura uriasa insiropata cu rom, o reteta jamaicana. Iti recomand cu incredere:
http://www.jamalfood.ro/deserturi/rum-cake-65.html
Înapoi la: Forum » Gastronomie